Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U Srbiji je zvanična mere hektar. U SAD je zvanična mera akra-američko jutro tj oko 0,4 ha. Setvena jedinica npr kukuruza je 25000 zrna i to je količina za to američko jutro. E sad pitam se zašto je kod nas i u Evropi gde je zvanična mera hektar, setvena jedinica prilagođena Amerikancima a ne nama. Neko je to tako prvi počeo da pakuje a ostali nastavili-navika je čudo. Tako i mere za površinu zemlje kod nas-navika je čudo.
Nikom ne smeta ,bar meni,ali je svugde jutro jutro,ha je ha,dulum je dulum,lanac je lanac,a i metar kvadratni je svugde metar kvadratni,tako da nema potrebe nikom da smeta što je metar kvatratni isti ovde i u americi,a mislim i u kini,jedino ako oni ne koriste šuk za meru.Ne vidim razlog zašto ovde govorimo o tome u koim se merama tamo negde meri površina zemlje. I kome to smeta ako svako u svom lokalnom mestu ili široj okolini govori tako da ga svi razumeju. A kada je reč o prinosu ja ga svakako prevedem u prinos po hektaru i tako ga iznesem na forum.
Ni taj prinos nemam potrebe pretvarati u ha. Cak i prilikom prskanja svaku dozu herbicida koja je napisana u kolicini po ha pretvaram u koliko litara ili deci litara ide po kj. Ako cela okolina prica u kj (koje mi ovde nazovemo Lanac) i svi shvate o cemu se radi ne vidim zasto ne bi se i dalje izjasnjavali tako.Ne vidim razlog zašto ovde govorimo o tome u koim se merama tamo negde meri površina zemlje. I kome to smeta ako svako u svom lokalnom mestu ili široj okolini govori tako da ga svi razumeju. A kada je reč o prinosu ja ga svakako prevedem u prinos po hektaru i tako ga iznesem na forum.