Sapatnik
Član
Нешто као у филму горчило.
Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U našoj bližoj okolini kada kažemo lanac zemlje, onda mislimo na katastarskih jutro.Да ли је ово грешка? Шта се сматра ланцем земље а шта јутром?
Занима ме јер пратим и приносе или друге ствари (потрошња горива при радовима итд) које обично највећи број чланова износи по катастарском јутру. Подаци који се могу наћи кажу да је другачије – 1 ланац је 1,25 кј, односно да је ланац 7192 м².
Nemam pojma. tako sam čuo od nekoliko njih kojima su odsekli za potrebe puta...Koja glupost . Zašto se plaća toliko nerealno mnogo ?
Druže niko tebe ne tera da koristiš te" glupe "jedinice mi ovde u mojoj bližoj a i daljoj okolini se vrlo dobro razumemo a tebe ako interesuje koliko je je 4 lanca ja ću ti reći 2h 30a i 20m2.
HektarA koju meru koriste katastri u Vojvodini? Pitam onako...
U austro-ugarskoj ti je zvanicna mjera bila kj ili katastarsko jutro 5755 i jos ima decimala , a lanac je veci , ali ovdje se stalno mjesaju babe i zabe pa to nije vazno sto je lanac veci od kj , dobro po prinos;A koju meru koriste katastri u Vojvodini? Pitam onako...
Neće biti da je tako 5755x4=2.30202h 87a 75m.
Bosni je prva gruntovnica u Becu. Ovde je uobicajena mjera dulum ili dunum. 10 duluma jedan hektar. Čini mi se da je zastupljenost ar, dulum, hektar vezana za prosjecnu veličinu njiva. Hektar se manje koristi jer je dosta njiva manje od hektara pa je tesko izrazavati se u hektarima a ar je ipak premala jedinica pa se ne koristi ni to.