Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Grabik hvala ouno na ovom linku mape . Sve sam nasao u mom kraju , stare nazive , presusile rjecice i stare nazive . Nije katastarski ucrtano ni u dijelu Slavonije do mene kolko vidim u Posavini , ali karta je jaoo zanimlj8va
Ne vidim da je bilo ko nametao svoju jedinicu mere tebi niti bilo kome, komentarisali smo..Izvinjavam se ali ne mogu da dozvolim da me neko u moih 50 godina želi prešaltati da pišem kako njemu odgovara a ne kako se kod mene vekovima govori Vidiš da se pravilno kaže čutka ili okomina a ne šapurina, čokanj, oklasak.
I kod nas hektari i ari, jako jednostavno za racunanje...
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Није баш добро по принос. Може бити добро за причу о приносу испред продавнице када се цуга пиво. Увек има неко ко „води рачуна“ о приносу и нађе начин да се мало угради.
Или ако се врши нека анкета, пријави се принос по ланцу (који неко сматра јутром) и добије се „већи“ принос по хектару. Не мора бити анкета већ је довољно да вас на откупном месту питају колико и са колике површине.
Онда они који откупљују виде да је солидно родило и гледају да одеру земљорадника да се овај не би случајно обогатио. 'Оће и „држава“ - мислим на оне који у том подручју паразитирају, да отме од сељака (што да не узму када је родило).
Ali naše semenske kuće pakuju 25000
Ово не говори о некој навици при паковању семена него очигледно показује да на светском тржишту влада монопол (монопол држе увек они који се највише боре за слободно тржиште). То семе се увози из САД преко фирме која је регистрована у Европској унији, а преко нпр. Панаме (роба директно у Европу, а папири преко Панаме). Тако се избегну порези, а монопол наравно остаје и све је јачи.
A kako bi rekao 2 hektara 33 ara i 25 m kvadratnih?Druže moj i taj na otkupom mestu i taj ispred prodavnice isto govori u lancima i razumemo se. I nevidim u čemu je problem lakše mi je reći 4 lanca nego dva hektara trideset ari i dvadeset metara kvadratnih.
Malo jače od 4 jutra. Veće od 4 jutra što bi se uopšte i govorilo je (eventualno) 4 jutra i frtalj tj. 4 i 1/4 i sledeće 4,5 itd.A kako bi rekao 2 hektara 33 ara i 25 m kvadratnih?
Pa ako mene nekoiz Loznice,Bogatića,i Petrovac na Mlavi ispravlja kako se kod mene govori i da mi nameće da je samo hektar ispravno onda moram da reagujem. Kod mene je lanac površine 5755m2 njiva od jednog lanca je dugačka 400 metara i ima 20 vrsta kukuruza a gde je njiva dužine 380 metara tamo lanac ima 22 vrste kukuruza. A njive dužine 380 metara su one gde nije bilo komesacije.
Beli ili crveni ?Rekao bih mu evo ti čokanj ili čutka neznam kako se pravilno kaže
Neka bira a ako mu boja ne odgovara neka je ofaarba.Beli ili crveni ?