mirosti
Član
Mornar, otkako se odrekao Tita i komunista postao totalno ok čovek, sa kvalitetnom analitikom, i realističnim analizama.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Може се практично рећи све.Drsole. Na koji novac pri kraju zadnjeg posta konkretno mislite ? Novac gradjana Srbije , ali konkretno u kom obliku i koje godine ? Dinari, devize , zlato ili koji konkretno opipljivi oblig je nestao ?
Штампање новца без покрића је само део акције пљачке коју је спроводила тадашња држава на челу са Милошевићем (у линкованом тексту је при крају подсећање на имена оних који су тада учествовали у томе а сада они воде државу – пљачкају даље; недостаје само Оооно, која је сада као, председница владе).To štampanje novca je svakako bio još jedan način da se opljačka narod. Kao da niko od njih nije znao šta će se desiti kad krenu da štampaju novac bez pokrića u proizvodnji. Ne treba zaboraviti da smo imali prliv bezvrednog papira iz drugih bivših republika.
Izgleda da je samo Francuski Filip Lepi uspeo da se izvuče na ne baš tako lep način.Присетимо се када је страдао Исус...оног момента када је „џарнуо“ у новац зеленаша. На тај начин су страдали сви владари који су хтели да утекну од игре зеленаша (нпр. неколико председника САД) или црквени поглавари (Папа Јован Павле I), па и богати и пребогати људи. Наравно, укључујући и Гадафија које смо спомињали на другој теми (исто био „пријатељ“ мафије која га је поставила на престо, а онда га склонили када је имао намеру да осмисли заједничку валуту у Африци и он њима продаје новац и робу)...
Па да укинемо војску и недвосмислено покажемо свима да смо мирољубиви?misljenja sam da nas to zveckanje oruzjem vraca u vreme 90-ih kada smo samo dobili po pi'cki .
Na to sam i mislio kad sam rekao da je propaganda chudo ........... шта ако на семинару ловаца у нпр. Мађарској, екипа повуче мало више "палинке", па у том делиријум тременсу реши да узме сачмарице и освоји... како кажу они из 64 чега већ - "јужне крајеве"? Зауставили би се тек негде код Пазове.
To si u pravu ja sam samo napisao da je tako prenio trgovac meni jer ako smo ove godine bili slicni sa cijenom svega, sada u hrvatskoj za soju nude i 10 posto nizu cijenu nego kod vasNepostoji ko sa sigurnoscu zna sta ce biti. Da postoji kupio bi 1mil tona i za 2-3 okretanja robe zaradio dovoljno za 5 narednih generacija.
280-300e po ha ovisno o visini prava, moze se jos nesta dobit ako se soja sije za stočnu hranu i tu se mora udovoljit neki odnos grlo/hektar i ide oko 100e-120 nisam siguran točnoKoliko subvencije u evrima imate po ha soje?
Čitao sam da su nikakve, za 20 ha samo ako sam dobro skuzioNe bi je vise posejao i za stoku, bio bi zadovoljan sa tih 280-300 po ha, mnogo bi bilo plus 100 e!
Jel ti znas kakve subvencije mi u Srbiji imamo po ha ratarstva?
A imamo porez na dohodak od 20% za manja gospodarstva a 12 il 13 za vece sto se vode kao firme, neznam kako kod vas ide toJel imate neke druge troskove u poljoprivredi spram nas npr ovde u Srbiji ?.Jel su vam porezi na zemljiste veci,i tako nesto slicno.Jel pare od subvencija mozete trositi na sta hocete ili se kontrolise nekako ?.