Zmaj od Noćaja
Član
A dalmatinci,istrani,zagorci,slavonci.....oni su Hrvati ??Po HR gramatici Srbijanci su svi stanovnici drzave Srbije.
Srbijanci su Srbi iz centralnog dela Srbije
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A dalmatinci,istrani,zagorci,slavonci.....oni su Hrvati ??Po HR gramatici Srbijanci su svi stanovnici drzave Srbije.
Država Srba i svih naroda kojih žive u njojA kako je onda zajednicki naziv za stanovnike Srbije?
Ne može Bosanac, ili si Sremac ili Bosanac...Manite se nacionalnosti, rec je bila o geografskoj pripadnosti. Kao sto ljude sa Kosova i Metohije nazivamo Kosovari.
Ako cemo jos geografski rasclanjenije tako u Vojvodini imamo Sremce,Bacvane i Banacane.
Nema veze sa nacionalnost, nego cisto geografska pripadnost. U Sremu moze da bude i Bosanac,Srbin,Madjar,Hrvat...svi su Sr(ij)emci.
A i u Sremu imamo svinjski i vinski Srem...kako se oni zovu !?Manite se nacionalnosti, rec je bila o geografskoj pripadnosti. Kao sto ljude sa Kosova i Metohije nazivamo Kosovari.
Ako cemo jos geografski rasclanjenije tako u Vojvodini imamo Sremce,Bacvane i Banacane.
Nema veze sa nacionalnost, nego cisto geografska pripadnost. U Sremu moze da bude i Bosanac,Srbin,Madjar,Hrvat...svi su Sr(ij)emci.
Nesretnik.Al kako nazvati drzavljanina Srbije pravilno, ne bitno na nacionalnost?
Moras poci peske kroz Srem da nadjes prirodnu granicu i otkrijes imena, a imas i ruzmarinski Srem.A i u Sremu imamo svinjski i vinski Srem...kako se oni zovu !?
Stara Pazova ,Vojka Golubinci....a jel znaš zašto je dobilo taj naziv...Moras poci peske kroz Srem da nadjes prirodnu granicu i otkrijes imena, a imas i ruzmarinski Srem.
A Vojvodjanina pacenik ili prenapacenik zavisi od mestaNesretnik.
Radoslave ciji je ono vocnjak ili vinograd na 2. 45 sto se vidi u pozadini.
Ti mozes samo da sanjas daleku Ameriku. Ti si talenat da oblacis pidzamu na kojoj su daugmad na ledja i prosetas do bliznjeg Kovina a tamo ces sigurno jos naci nebeskih igracina!a ja da sam bio u Americi poznavajuci sebe kakav sam talenat kakva nebeska igracina