Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U postotku da posto velika gospodarstva placaju mjesečno puno vece namete pa tako tu imaju manje za platit al to su gospodarstva sa 400-500000e minimalno godisnje prometa@JD6155M Veci porez placa manje poljoprivredno gazdinstvo nego firme ,tj veliki farmeri ?.
Na gorivo mi nemamo nista,nesto malo jeftinije dobijamo na pumpama preko nekih kartica,no opet to samo na vece kolicine.
IstinaPricao sam kolegom iz Hrvatske i rece mi da imate subvencije od 1500e ako na toj parceli imate orah? I to svake godine, ne samo za zasnivanje zasada. I ne postoji nikakva obaveza osim da se pokosi trava.
A za neke sejane livade imate po 600-800e po hektaru.
Možda i mentalitet tih ljudi dolazi u pitanje, dosta ljudi troši vise nego sto zaradi i uvuce se u kredite pa zato propadajuPa ne bi ja rekao da samo fuslare i propadaju,znam dosta ratara okolina Zupanje,koji su digli ruke jer nisu vise mogli da opstanu.O stocarima da ne pricamo.Sela u Slavoniji skoro prazna.Za katolicko badnje vece sam bio u Posavskim Podgajcima,30 posto ljudi ostalo da zivi tu.Ne znam kakav im je mozak radit za 700e mjesecno il 500 a dobije subvenciju kao sto ti kazes tako lako.Ko god ima svojih 10ha moze u subvencijama i proizvodu godisnju platu zaradit.Nesto tu ne stima.Il su rigorozni,il morate papirologije tonu prilozit,il je korupcija i politicka pogodnost.Nesto jeste.
Mozda Zagreb i Split kao i Beograd i NS.Prodji malo po manjim gradovima i selima pa vidi jel 950e prosek.Imaju dobre subvencije radi eu,i opet idu u kontra smjeru.Ostace kao i u Srbiji jedan gazda na 3 sela.Rumuni,Bugari imaju iste subvencije kao i Hr,pa ne viidm da su neka sila nebeska u poljoprivredi.Voleo bih i ja da imam te subvencije al poenta je da NISU RESENJE.Neke druge stvari su problem.U Hrvatskoj je prosecna plata 950 evra. Normalno je da ako nemas skolu, ambulantu, apoteku... da mladje generacije beze od toga. Ja znam par primera kod nas gde deca rade u fabrici za smesnu platu, a nece da rade svojih 30-40 jutara.
Hrvatska i njena davanja u poljoprivredu su za nas Amerika.
Nije u Zagrebu i Splitu vec prosecna plata. AKo je u manjim gradovima 700 evra onda je u vecim 1200.Mozda Zagreb i Split kao i Beograd i NS.Prodji malo po manjim gradovima i selima pa vidi jel 950e prosek.Imaju dobre subvencije radi eu,i opet idu u kontra smjeru.Ostace kao i u Srbiji jedan gazda na 3 sela.Rumuni,Bugari imaju iste subvencije kao i Hr,pa ne viidm da su neka sila nebeska u poljoprivredi.Voleo bih i ja da imam te subvencije al poenta je da NISU RESENJE.Neke druge stvari su problem.