Chat 9

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Је л' те, а ш'о нам је сва ова дискусија у теми "Никад овако"? :oops:

Имаће Матић чиме да се занима кад сврати до форума...

Него, падоше ми на памет Питове речи о нашим владарима који нису били са ових простора. Једна ствар је када сте под окупацијом, па имате силом наметнуту власт, а друго је када успете да се ослободите једне империје, а нека друга вам наметне владара. Ево ми Срби можемо да будемо поносни што смо током борбе за ослобођење од Отоманске империје створили три аутохтоне династије: Обреновиће, Карађорђевиће и Петровиће, док су свима у околини Швабе довеле суверене: Мађарској, Румунији, Бугарској, Грчкој, Албанији.

Зорге, цела ова расправа има корене мултинационалној средини у којој живимо. Једно село би на север, једно на запад а једно на исток. Проблем настаје у четвртом селу где живе становници процентуално подељени као што сам предходно навео.
И не могу да се договоре у ком смеру треба да иде село. Наравно свака страна има подршку из околних села и вуку на своју страну.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Ni jedan, cak i nasi vladari nisu bili sa nasih prostora, a mozda je jedan i bio, onaj iz PO dvorista od ispod vrbe i taj bas u svakom smislu je znao da rukovodi zemljom. Cvetali smo onih godina a na kraju i procvetali!
Legendo zivota ti kako su te prihvatili Amerikanci jer si mogo da se aklimatizujes preko bare ili su te odma najurili ::vadjenje_repe::jel bio ONE WAY TICKET ili RETURN TICKET ma nema tu koga oni ocene TAJ JE OCENJEN a i oni vape za skolovanim kadrom .E kad bi oni svasta primali u SAD dokle bi stigli a pogotovo ovo uvaljivanje svega i svacega iz istocnog bloka oprezni su a i opekli su se mnogo puta. Nego jesu ti udarili neku zabranu ili.....::000::

Iako si neuracunljiv kratko samo da ti kazem da sam 5-6 puta bio ali islkjucivo kao turista. Nikad kad sam bio nije mi palo napamet da se ne vratim.
Viza je vazeca jos nekoliko godina.
A sto se tice Borata legenda je i siguran sam da tvoje ponasanje u nekoj drzavi sa zapada, sa tvojim IQ i putovanjima od par desetina km u krugu bilo bi identicno kao i Boratovo iskustvo u SAD. Od nepismenosti ostao bi zatocen u prvom zapadnom aerodrumu.

Ovdje je covjek zvekno nekog vlasnika auto-otpada, hotela i ostalih cuda-muda, zbog motora za krkljavi opel suzu, istina prije 15-tak godina. Sve u svemu vrijednost 700 maraka, pet komada u stomak i cao. Jest' da je bio sremac, al' zaguljen. :)
Jel taj već dugo godina radi sa kolim. Kad kažem radi ... mislim "radi" dobro.

Da taj Neno, i ovde je je nabavljao motore ljudima. :) Jel baš samo zbog motora ili? Štaje bilo sa motorom? Bio pokvaren ili ne daj bože ukraden :)

Poslednja izmena:
Legendo zivota ti kako su te prihvatili Amerikanci jer si mogo da se aklimatizujes preko bare ili su te odma najurili ::vadjenje_repe::jel bio ONE WAY TICKET ili RETURN TICKET ma nema tu koga oni ocene TAJ JE OCENJEN a i oni vape za skolovanim kadrom .E kad bi oni svasta primali u SAD dokle bi stigli a pogotovo ovo uvaljivanje svega i svacega iz istocnog bloka oprezni su a i opekli su se mnogo puta. Nego jesu ti udarili neku zabranu ili.....::000::
Inače ove scene "Kazakstana" su snimane u Rumuniji.

Pratim na YouTube kanal PetyaAgro. Ima dosta snimaka iz kampanje šećerne repe, blato neviđeno, ali na glavnom putu kašikom nonstop sakupljaju, a cisterna pere asfalt.

Ima na fb u grupi o visnjama jedan clan dusanboss takodje iz Vojvodine , pa rekoh da nisi ti.
Ne. Ja imam par stabala za kolače :).
Је л' те, а ш'о нам је сва ова дискусија у теми "Никад овако"? :oops:

Имаће Матић чиме да се занима кад сврати до форума...
Tužibabo. :)
Уфф код нас има једна фарма кока носиља кад почну да извлаче осоку по њивама па ветар окрене ка кућама то је катастрофа како смрди. Још газда ретардирани дебил крене са њиве на фарму па асфалтом вози,а не затвори клапну на цистерни ужас усмрдиш све чиме пређеш преко осоке и као поледица клизаво.
Ma to mora da se reguliše zakonom. Dok ne krenu kazne da pljušte neće to ništa da se promeni. Najgora su ta raznorazana životinjska govna za koje niko ne haje. (DA govna! Balega i ostali fini nazivi su kad se sa njom radi kako treba, kad ti je po celoj ulici onda je govno).
Jedan komšija ima 30ak krava i svakodnevno ih šalje na pašu. Ovo leto je još bilo dobro jer je morao da unjmi čobana pa je ovaj uradio dosta dobar posao teranja tih krava. Ono ranije su maltene same išle brzinom koja njima odgovara, a to znači da kod svake ulice stane malo da pase, da se očeše... Džaba mi asfalt kad nema šanse da porodješ autom da ga ne umažeš. Sad zima ,ne idu krave blato po celom putu. Uzak asfalt a sa strane nije nasuto šlujnka kako bi trebalo tako da se sve nanese na put. Trotoar postoji samo u delovima tako da i peške ne može bez prljanja. Ulično svetlo je jako retko tako da pravi izazovi kreću noću. Posle mi kaže da hoće da me zadrži na selu...

Što je najgore mnogim ljudima to apsolutno ne smeta. Kaže "pa šta bi ti hteo, ovo je selo". Pa dobro ako je selo nije 18. vek. Ako je selo ne moram u govnima do guše da budem. Što je najgore sve su to stvari koje se lako daju rešiti samo da postoji volja. Al ne znam, da li je možda i to u duhu našeg naroda pa se opirame promenama. "Oće oni ovde da mi pravi čisto ko u Švajcarskoj .... oće K. ":)

L
Peet, bas me interesuje tvoje misljenje, a mogu i ostali komentarisati...
Posto se stalno vrsi poredjenje istok-zapad, interesuje me koga bi vise voleo da vidis na celu Srbije kada bi to moglo naravno...
Ko bi Srbiju najbolje vodio da vecina naroda bude zadovoljna
Bajden - Makron - Putin
Ljudi, vi morate da razumete jednu stvar, ne treba nama ni istok ni zapad, sami sebe moramo da sredimo i nase dvoriste da bi nam bilo bolje. U sustini ne postoji bogata kolonija, pa bilo ko da je kolonizator.

Iako si neuracunljiv kratko samo da ti kazem da sam 5-6 puta bio ali islkjucivo kao turista. Nikad kad sam bio nije mi palo napamet da se ne vratim.
Viza je vazeca jos nekoliko godina.
A sto se tice Borata legenda je i siguran sam da tvoje ponasanje u nekoj drzavi sa zapada, sa tvojim IQ i putovanjima od par desetina km u krugu bilo bi identicno kao i Boratovo iskustvo u SAD. Od nepismenosti ostao bi zatocen u prvom zapadnom aerodrumu.
Kakav crni turista pa jos u Americi. Nije mi jasno jesi VOAJERISO tamo ili si UKLIZAVO KO BAJRO ili si cekao da te drugi povede do prodavnice da se ne izgubis ijaaaaoooooj zivote a ja da sam bio u Americi poznavajuci sebe kakav sam talenat kakva nebeska igracina a poliglota pricam nekoliko svetskih jezika ja bi cudo napravio jer za zapad su potrebni ljudi sa nuklearnom energijom i sa vizijom a ti si se izgleda uplasio ili to ili te tetka najurila nazad jer da se razumemo tamo mora da se radi nema lelemudjenja ko u Srbiji .Sirova snaga tamo ne sluzi nicemu a i vuces komunisticke manire da budemo iskreni navikao si da budes gazda u Srbiji pa ti bilo malo neobicno a sta kazu zemljaci kad si se vratio JELI BILA U LOKVE ADEKVATNA PREZENTACIJA

Ne. Ja imam par stabala za kolače :).

Tužibabo. :)

Ma to mora da se reguliše zakonom. Dok ne krenu kazne da pljušte neće to ništa da se promeni. Najgora su ta raznorazana životinjska govna za koje niko ne haje. (DA govna! Balega i ostali fini nazivi su kad se sa njom radi kako treba, kad ti je po celoj ulici onda je govno).
Jedan komšija ima 30ak krava i svakodnevno ih šalje na pašu. Ovo leto je još bilo dobro jer je morao da unjmi čobana pa je ovaj uradio dosta dobar posao teranja tih krava. Ono ranije su maltene same išle brzinom koja njima odgovara, a to znači da kod svake ulice stane malo da pase, da se očeše... Džaba mi asfalt kad nema šanse da porodješ autom da ga ne umažeš. Sad zima ,ne idu krave blato po celom putu. Uzak asfalt a sa strane nije nasuto šlujnka kako bi trebalo tako da se sve nanese na put. Trotoar postoji samo u delovima tako da i peške ne može bez prljanja. Ulično svetlo je jako retko tako da pravi izazovi kreću noću. Posle mi kaže da hoće da me zadrži na selu...

Što je najgore mnogim ljudima to apsolutno ne smeta. Kaže "pa šta bi ti hteo, ovo je selo". Pa dobro ako je selo nije 18. vek. Ako je selo ne moram u govnima do guše da budem. Što je najgore sve su to stvari koje se lako daju rešiti samo da postoji volja. Al ne znam, da li je možda i to u duhu našeg naroda pa se opirame promenama. "Oće oni ovde da mi pravi čisto ko u Švajcarskoj .... oće K. ":)
A Evropa ti na nekoliko desetina/stotina metara.

L

Ljudi, vi morate da razumete jednu stvar, ne treba nama ni istok ni zapad, sami sebe moramo da sredimo i nase dvoriste da bi nam bilo bolje. U sustini ne postoji bogata kolonija, pa bilo ko da je kolonizator.
To sto sam ja pitao nema veze s tim ni malo
Prosto zeleo sam misljenje koji bi tip coveka od te troice najbolje vodio Srbiju da vecina bude zadovoljna

Ако би сваки од три предложена имао усађено у глави да му је Србија отаџбина и да му је посао да је направи самосталном, стабилном и јаком, без обзира што се неке мере спроведене у остварењу тог циља не би допале маргиналним групама попут њухача цвећа, филателиста, вулканизера, љубитеља енглеске романтичарске поезије или чак и неке веће социјалне групе, обзиром на то какав посао би у случају Србије био пред тим кандидатом, ја бих се кладио на Вову.

razumemo tamo mora da se radi nema lelemudjenja ko u Srbiji
A ovde ne mora a? Radiš ko konj, nemaš nikakva prava kao radnik (u privatnom sektoru) i nisi plaćen. Mogućnost napredovanja isključivo zavisi od uvlčenja šefovima, potkazivanja kolega i stranačke pripadnosti. (koja je u slučaju državnih firmi podrazumevana)
A Evropa ti na nekoliko desetina/stotina metara.
A gde ja to živim? U Aziji... Africi? Ako misliš na Rumuniju da .. tu mi je mogu da pljunem preko granice. Tj. mogao sam, a sad ne mogu ni da pridjem zbog braće nesvrstanih koji nadiru u sve većim brojevima tako da je granica čuvana ko u vreme Titove svadje sa Staljinom.
U ostalom ako si pod Evropa mislio EU... pa ne bih Rumuniju baš računao u to društvo i ako su formalno primljeni, mnogo njima fali kao i svim ostalim članicama iz istočnog bloka.

U ostalo ne želim ja u Zapadnu Evropu želim da se ovde živi bolje. Nije sve kod njih sjano tako da bi trebalo da prihvatimo dobre a odbacimo loše stvari. Mada kako ide za mog života promne na bolje ovde neće biti.

Samo da dodam kratko. Nisam bio drug član ni jedan minut. Ne branim taj sistem ali ni gloficiram LIBERALNI kapitalizam. A općenito , znam da je neka Slovenačka delegacija zaključila, savjetovala u stilu " Vi Srbi nama niste jasni, nikako da prepoznate što je Vaš interes. "

Poslano sa mog EML-L29 koristeći Tapatalk

A ovde ne mora a? Radiš ko konj, nemaš nikakva prava kao radnik (u privatnom sektoru) i nisi plaćen. Mogućnost napredovanja isključivo zavisi od uvlčenja šefovima, potkazivanja kolega i stranačke pripadnosti. (koja je u slučaju državnih firmi podrazumevana)

A gde ja to živim? U Aziji... Africi? Ako misliš na Rumuniju da .. tu mi je mogu da pljunem preko granice. Tj. mogao sam, a sad ne mogu ni da pridjem zbog braće nesvrstanih koji nadiru u sve većim brojevima tako da je granica čuvana ko u vreme Titove svadje sa Staljinom.
U ostalom ako si pod Evropa mislio EU... pa ne bih Rumuniju baš računao u to društvo i ako su formalno primljeni, mnogo njima fali kao i svim ostalim članicama iz istočnog bloka.

U ostalo ne želim ja u Zapadnu Evropu želim da se ovde živi bolje. Nije sve kod njih sjano tako da bi trebalo da prihvatimo dobre a odbacimo loše stvari. Mada kako ide za mog života promne na bolje ovde neće biti.
Da na Evropsku uniju sam mislio.

Kad ste opet krenuli i ovaj jedan komentar od pre neki dan sto sam nasao da ga postavim.
A bas sam odustao i reko dosta je bilo ali ...
797a59ffb08f130f47250a135de7ab09.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Када неки смутљивци и ништаци проносе своју истину остаћемо у мраку још 200 година.

Такве истине се намећу као образац јер потичу из кругова енглеске мафије (не државе, него мафије и то би био прави назив за ту интересну групу). Како то лако може да се провери...па погледајте само где се ко „школовао“ (у ствари ишао на обуку у неке гнојне кампове). И садашњи наш владар је радио у гвожђари у Лондону а не у Москви. И не само где се школовао него где је дуже боравио (као што је случај Милошевића и мало се у јавности говори о томе да је био неких десетак година у „јуесеј“ што пословно, што на припреми да опљачка ову државу потпуно).

Шта то Србија ради а све у корист Русије? Када поставиш то питање, одговор је углавном неко мумлање...

Ради се о тексту са фотографије коју је колега поставио (и то није мали проблем, проблем је што дубоко у то верује):

(Неки гној) Miki... написао...

„Uz pomoć marioneta i ruskih špijunčina, ruska politika je od Srbije napravila gnojnu zonu Evrope. 200 godina Srbija se odupire svremenoj civilizaciji predstavljajući remetilački faktor ideji ujedinjene Evrope, radeći to direktno protiv sopstvenih interesa a u korist Rusije“.

Ето шта је гној написао, лупио и остао жив (али гној). Показао је уз пут огромно непознавање историје и сличних ситница, али и да је био на обуци у неком гнојном кампу највећих непријатеља Србије.

Права истина је да су британске шпијунчине бар 2 века сатирале (и сатрле) Србију. И права истина је да се то показало пре пар деценија отворено испољила непријатељство када су нас бомбардовали у злочиначкој акцији. Русија није. Такође, нема на телевизији руских гнојних емисија него оних које потичу са запада и утичу на морално срозавање младих у Србији.

http://stajerska.eu/2016/10/30/britanske-prevare/

To sto sam ja pitao nema veze s tim ni malo
Prosto zeleo sam misljenje koji bi tip coveka od te troice najbolje vodio Srbiju da vecina bude zadovoljna
Nije bitan taj jedan pojedinac koji vodi te ogromne zemlje, tu su celi sistemi i velika grupa ljudi pitaju ze sve stvari u vecini sveta. Na kraju citao sam negde skoro da je DR Kongo drzava sa 50 i nesto rudnika zlata koji godisnje iskopaju oko 30 tona zlata nema ni grma zlatnih rezervi, dok je njihov zastitnik Belgija bez i jednog rudnika zlata ima zalihe oko 60 tona.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh