Chat 9

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Doktor koji je spasio Navaljnom zivot , Rus , neznam sad kako se zove , taj je valjda primio Navaljnog u toj hitnoj fazi , a neki njegovi prijatelji su insistirali da to bude taj doktor , on je odlucio o nacinu njegovog lijecenja , bacanje u neku vjestacku komu itd . Ispostavilo se ispravno. U Njemackoj je nastavljeno lijecenje , ali presudno je bilo to prvo zbrinjavanje u Rusiji. Dakle taj dr je umro iznenada u 55.g prije par dan . Nije objavljen uzrok smrti.
I šta bi ovo trebalo da znači?
Da ga je putin sredio?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Zanimljivo kako rusofili zadnjih dana se ne javljaju sa nikakakvim komentarima po pitanju demonstracija u rusiji protiv lopova Putka.
Sta bi? Pravi zubice? Smeta mu Navaljni i neistomisljenici.
Ne svidja mi se taj metod zatvaranja i lisavanja slobode Navaljnog .Ja da sam Putin ja bi to likvidirao .

I šta bi ovo trebalo da znači?
Da ga je putin sredio?

Jok, ja sam! 😎
Okliznuo se na koru od banane. 😂
Zanimljive teze imas, a pogotovo "Triopre“

Šta je bilo sa protestima zbog hapšenja Navaljnog?​

Masovni protesti izbili su u nekoliko gradova Rusije posle privođenja Navaljnog po povratku u Rusiju 17. januara.
Demonstracije su 23. januara održane u 122 ruska grada i smatra se da se radi o jednim od najvećih protesta u istoriji savremene Rusije.
Prema organizacijama za zaštitu ljudskih prava, u celoj zemlji je privedeno više od 5.000 ljudi, među kojima i Julija, supruga Navaljnog.
Sud u Moskvi je odredio da ona treba da plati 20.000 rubalja (oko 220 evra) zbog učešća u neodobrenim protestima i ometanju javnog reda i mira.
„Na protestima je bio prilično veliki broj huligana i provokatora, sa manje ili više agresivnim ponašanjem prema predstavnicima službi za sprovođenje zakona, što je neprihvatljivo", rekao je portparol Kremlja.
Navaljni je za trovanje je optužio rusku vlast i predsednika Vladimira Putina, što je Kremlj više puta negirao.
Jedna četredesetogodišnja žena u Moskvi rekla je za agenciju Rojters da je došla na protest iako je prethodno veče imala panični napad zbog mogućih posledica takve odluke.
„Živimo u zemlji u kojoj zakoni ne postoje. Ovo je policijska država, nema nezavisnih sudova.
„U zemlji vlada korupcija, a ja želim da živim drugačije", navela je ona.
U Sankt Peterburgu, Putinovom rodnom gradu, okupljeni na centralnom trgu uzvikivali su: „Dole car".
St Petersburg rally

AUTOR FOTOGRAFIJE,REUTERS
Potpis ispod fotografije,
Skup u Sankt Peterburgu
U gradu Novosibirsku u protestnoj šetnji učestvovalo je najmanje 2.000 ljudi, a mnogi su uzvikivali: „Sloboda" i „Putin je lopov".
U Jakutsku je takođe održan protest, a izmerena je temperaturu od minus 40 stepeni Celzijusa.
„Umoran sam ovo despotizma vlasti i bezakonja, ni na jedno pitanje nismo dobili odgovor", kaže Ivan koji do tog dana nije išao na proteste.
„Želim promene i zato sam danas došao ovde", objašnjava on.
Oko 1.000 ljudi protestovalo je u Omsku u Sibiru, dok je najmanje 7.000 ljudi izašlo na ulice Jekaterinburga u Uralskoj oblasti, navode lokalni mediji.
Sergej Smirnov, urednik specijalizovanog ruskog sajta za ljudska prava, takođe je priveden u subotu, zbog učešća u prošlonedeljnim protestima.

Policija u Moskvi navodno je prehtodnih dana imala problema sa zatvorskim kapacitetima zbog privođenja velikog broja pristalica Navaljnog.

Mozda mi se ucinilo da je bilo demonstracija.
Ipak obozavaju Putka gradjani rusije👎😁
Kako stvari stoje vise vas ima ovde koji ga velicate i gurate mu se u guzu nego sto ih ima u celoj rusiji. Ali tako to biva kad ne osetite na vasoj kozi njegovu demokratiju.

Poslednja izmena:
Нисам ни за Русе ни за Амере (иста империјалистичка г.) али шта би се десило да су Рује убили неколико протестаната? Цео западни свет би се побунио... Али када Французи пребијају демонстранте а Амери убијају онда је то демократија...
другарски поздрав

Ni ja sebe nemogu svrstati ni u rusofile ni u ove druge, ali iznad svega mrzim licemerje.
Volim uvek da posmatram stvari kroz činjenice.
Zapadnjaci su nas bombardovali, i to im se nebi trebalo nikada zaboraviti, ali sa druge strane rusi nisu sprečili.
Standardi i prava koji vladaju za zapadnjake, rusima se osporavaju i uvode im se 'sankcije'..
Ali sa druge strane ruska vakcina im valja, i čak joj i najviše veruju.
Engleska i njene spletke su opštepoznate, nema intervencije gde oni nisu bili idejni tvorci.
A Francuzi su ljige osvedoćene koji su nam ga pokušali uvaliti kada god su mogli.
Sada su to, naravno, naši prijatelji..

Zbog bombardovanja vise mrzim francuze nego amere, koji su oni moj bili tad da guraju svoju go*njivu nosinu u nesto sa cim nemaju veze?!
Nisam nikad nista citao niti proucavao u vezi njih ali mislim da je jako pokvarena i pogana nacija!!
A za Ruse mislim da su ljigavci!!
Ameri, jbg Svetska sila, misljenja sam da nikad niko na njih nece udariti, Kineza ima mnogo, Koreanaca, al sve je to boranija sitna...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Francuzi najviše smrde zbog onog njihovog smrdljivog sira..
Takođe nam podvališe u onaj pogrešan kalibar granata za topove..

Poslednja izmena:
Пит, опет си ме оставио без одговора на питање да ли владаш руским језиком на нивоу вишем од основне школе. Да се ниси обратио некој инстистуцији да тачно утврди ниво товг знања, па да ми тек онда даш најтачнији могући одговор?

То да је умро доктор који је примио летос и пружио помоћ Наваљном у болници у Омску сам чуо и ја. И дај да не наивне собарице и да не се не правимо да не знамо како свет функционише, него да поставимо оно логично питање "Cui bono?" - коме у корист? Дакле коме би више било у корист што је доктор умро - Путину што је ликвидирао доктора који је прикључио Наваљног на инфузију и дао му лекић или Наваљном који би смрт доктора приписао "злом Путину"?

Не мислим да је Наваљни или неко од оних који га подржавају на западу убио доктора, али сам сигуран да они имају користи од тога и да ће ту смрт искористити за своје сврхе и истовремено, да Путин и руска држава не могу да имају користи од те смрти, чак напротив.

Успут, сећа ли се неко снимка од прошле године, када Путин у скафандеру обилази оболеле од короне у болници... Био је у друштву крупног проћелавог брадатог доктора. Ако сам добро скапирао, тај доктор је канда умро јесенас. И шта, и њега рокно Путин? Јесте? А зашто?

Са мишљењем великог дела окупљених демонстраната (занимљиво, маса је највише мобилисана преко "Тик-Тока", мреже која је занимљива већини младих људи до узраста када почну да им се појављују маље на препонама), да је Путин лопов, могу да се сложим јер им он узима 'леба из уста, па никако да уштекају новце да купе "Ајфон" 12, већ се злопате са 11-цама, а неко и са прапотопским 10-кама. Другим речима, осим заиста шачице којекаквих незадовољника са разлогом или без њега, већину масе на протестима су докони клинци мобилисаних на друштвеним мрежама који нису ни голи, боси или гладни, чак напротив.

А како да коментаришемо протесте 23. јануара и оне одржане недељу дана касније, када је екипа Наваљног и његови координатори у маси покушали да мању бројност изашлих компензује већом агресивношћу према пандурима?

Него, јесте ли знали да су преко друштвених мрежа ови из екипе Нављног позивали да им се обрате сви који буду ухапшени током демонстрација и буду оглобљени новчано, да им ови компензују за те казне? И људи почели да им се обраћају, да им дају тих пет, десет, петанест 'иљада рубаља глобе колико су их ребнули, а ови из екипе Наваљног их све одреда одјебали са флоскулама типа - ми не можемо да вам помогнемо, али вас подржавамо у борби са демократску Русију.

Или да питам све вас који живите у овој земљи и сећате се протеклих четврт века, шта нам се све обећавало и догађало. Да ли мислите да би просечан Рус, обичан смртник, осетио бољитак да оде Путин са својом екипом и на његово место дође Наваљни и његова екипа? Да ли би заиста процветали, када би уместо неког инертног подмитљивог министра или неког начелника, дошао неки ентузијастични млађани стручњак образован на добрим западним школама? Ја има неку идеју какав би био развој ситуације.

Не стварно, Пит, дај нам мало прокоментариши фамозни документарац о Путиновом дворцу којима су нам отворили очи ови из екипа Наваљног. Ја бих волео да видим шта је теби привукло пажњу у њему.

Или да нам ти пренесеш како је то кад осетиш Путинову демократију "на својој кожи", јер ми је тешко да поверујеш да нас просто бомбардујеш ономе што си прочитао у западним медијима.

И молио бих те да не испуцаваш нове и нове флоскуле, без да се удостојиш да уђеш у дијалог са људима који не деле твоје мишљење.

А сад одох да ручам - ено супа се 'лади.

Ne pada mi bas na pamet da vodim takve dugacke i besmislene dialoge gde treba da ti odgovorim znam li ruski ili ne, koji ce mi k... zivotu da znam!
Ne treba ni da se trudis na celoj stranici da mi pravdas nasilje, ni nad Novaljnim a ni da demantujes da nije bilo demonstracija ili ako su bile da su bez razloga.
Sta me privuklo da reagujem? Sigurno ne samo lik kao sto je Novaljni vec samo to sto se nesto desilo a kao nista nije ni bilo.
To me asocira na trzaj i torturu nezadovljnog naroda sa rezimom i naravno medijima kao sto je bilo za vreme Causekua pa za Slobino vreme a Boga mi i na desavanja s vremena na vreme i kod nas. Na svaki moguci nacin se trude da sakriju isfinu od naroda.
Pa onda naravno, glupe i besmislene teze i tvrdnje kako strani placenici iznutra i spolja traze i forsiraju nemire. 😁
Ne, nikako ne verujem BBS ili N1 nego tebi i Pinku!

Ok, lepo je da imaš svoje mišljenje o tim socijalnim stvarima i slobodama. Podržavam.
E sad,ima li šanse da čujemo tvoj komentar i o gušenju demonstracija u USA ili Francuskoj? Dali su tu demokratske slobode ugrožene?
To je već laganije, ne treba ti poznavanje ruskog, level two..

Ја не знам да ли си ти током свог боравка у Америци, за кога сам сазнао овде на форму, доживео масивни излив Америке у мозак (ранијих деценија и није било тако страшно, ал' најмање у последњих барем четврт века јесте ужасавајуће страшно), али овде код нас је прихваћено да људи дискутују једни са другима, сучеле аргументе, па и попичкарају вербално, ал у твојим постовима видим само "голупчију тактику" - покакиш се и удаљиш.

Питао сам те да ли ти говориш руски да бих знао колико дубоко можеш да зађеш у детаље тих догађаја у Русији. Најкраће речено: не знаш руски - не можеш да сагледаш шта се тамо догађало, знаш руски - постоји шанса да схватиш ширу слику. Ти, колико те схватам, руски не знаш, не можеш да чујеш из њихових уста шта каже тај "незадовољан народ", тако да сам сигуран да ти онога што се догађа у Русији можеш да знаш само што ти се профилтрира кроз западне медије.

Правдам насиље? Ај' не прди, молим те! Како твоју нежну душу није потресло сав онај хаос у Америци, насилне демонстрације у Француској које трају месецима, ове недавне у Холандији и Бог те пита где све не, па да напишеш које словце као свој мали знак протеста и онако како си недавно написао "пијани Руси", напишеш "глупи Американци" или "надрогирани Холанђани"?

Немој имати никаквих сумњи да народ у Русији зна истину о томе шта су били ти протести. Већина њих нису тупави да им главу пуне, како руски про владини медији, тако и ово што чују од свих прозападних медија и њихових пулена у Русији.

Те "бесмислене тезе и тврдње како страни плаћеници споља и изнутра траже и форсирају немире"... Сазнај нешто о финасирању тог кловна Наваљног и његове организације, нешто о томе када је и где настао тај комични филм од дворцу Путина и ко га је финасирао и правио, па тек онда дај свој суд.

И на крају, да ти више од ових пет-шест пасуса не буду превелико оптерећење за поимање завршићу са овим: не гурај мене и Пинк у исту корпу јер то што они раде нема везе са мојим расуђивањем, а на другу страну, свакога треба да забрине што ти британски ВВС сматраш релавантним извором информација које се тичу Русије (па и Србије, ако узмемо наше искуство са њима током деценија за нама).

Dakle tvoje tacne informacije poticu iz ruskih medija, odnosno sa njihovog Pinka pod kontrolom cara milijardera. Fino sto ti znas ruski citati pa si time dotako vrh IQ.
E, jesi naivan! I nije u pitanju samo BBS nego svi strani mediji koji imaju kredibilitet u svetu obavestavali su i osudili postupak rezima u rusiji protiv Novaljnog i demonstrantima.Osim naravno ruskih medija i Pinka gde se ti snabdevas informacijama.
Eto opet kakim a ti se jedis sto si i sam svestan da nemas pravo a da potom znas i sam da osim sto nesto smrdi kod tvojih miljenika, svestan si i toga da izvor informacija ti je usran, korumpiran, lazan i blizak Putku koji mora igrati po njegovim notama.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh