Chat 9

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ili kupovati solarne panele,jeste start skup ali posle nema racuna8-)
Skup sport su baterije za njih.

Telekom i eps trab prodati.Eps samo odvojiti proizvodnju da ostane drzavana i smanjiti radnike, ima ih ko govana.

Lepo su nas vencali sbb i telekom.Telekom sa telenorm pravi dil.Umesto da imamo u svakoj grani 3-5 ponudjaca imao ih po 2.

Vidi ja znam da čovek kod nas koristi 3 solarna panela na salašu sa 4 obična akumulator i to radi zamrzivač, tv, isvetla po sobama, tako da nemora obavezno one skupe akumulator da se kupuje

Ако не грешим, па ни сад не могу да се постављају соларни панели и ветрењаче па да сте их и ручно направили. Наравно можете али морате да пријавите. Закон је то регулисао и то што се сад гледа кроз прсте и не примењује је из разлога што није велики број направљен. Биће вероватно као са возилима на гас.
Погледајте само мини хидро електране и обновљиве изворе енергије колико су повећали накнаду.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Meni je neka firma iz Šapca dala ponudu za tri ili četiri panela sa akumulatorima za 1400€.
To je navodno trebalo da pokreće kombinovani zamrzivač-frižider, osvetljenje, TV i računar.

Skup sport su baterije za njih.

Telekom i eps trab prodati.Eps samo odvojiti proizvodnju da ostane drzavana i smanjiti radnike, ima ih ko govana.

Lepo su nas vencali sbb i telekom.Telekom sa telenorm pravi dil.Umesto da imamo u svakoj grani 3-5 ponudjaca imao ih po 2.
Znaš li koliko "radnika" ima EPS koji primaju platu a ne da ne rade ništa već ni ne dolaze na posao. Na "bolovanju" godinama. I otpuste ih, pa ih ponovo zaposle posle par meseci.

Navodno je DC/AC pretvarač mogao dati do 2kW za kratkotrajno, a trajno mi je garantovao do 800W.
Valda bih jeftinije prošao sa svojim akumulatorima, ali on mi je objašnjavao da su ti njihovi iz nekog razloga optimalniji.
Računao sam da bi mi se to potpuno otplatilo za 3-4 godine. Za akumulatore je tvrdio da mogu dugo, 6-8 godina.

За краву не знам, али да је било баш доста пара - било је. Ал' то да те фино ољуште за прикључивање/инсталацију било чега где постоји монопол - то важи и данас.

Ево банално локални водовод: имају проблем да очитавају потрошњу воде јер се на самом водомеру слабо виде цигре због замућења од таложења каменца и муља или водомер не ради како треба, па треба да се мења - по њима, његову замену или поправке плаћаш ти као корисник.
A to sa vodovodom i legalizacijom ovdje davno proslo.
Prvo osisali sa legalizacijom. Ajde najveci kolac pojela drzava i nesto geodeti i crtaci usicarili.
Promjenili satove na vodomjerima kao ovi mehanicki vise ne valjaju , ugradili elektronske koje ocitavaju daljinski, prodje vozilom po ulici ili peske i ocita satove. To je bilo jedno 2 ili 3 godine , onda ne valjaju ti satovi , navodno mjere manje , iako imaju i mehanicki brojcanik kao i normalni vodomjeri.
Onda promjenili sve te nove sa daljinskim ocitavanjem sa obicnim mehanickim vodomjerima , stavili opet nove normalno , za sada ih ne mjenjaju , mozda za koju godinu smisle opet nesto.

Drugar ima neku viziju i plan o vetrenjaci, ima dobro mesto, tj strujanje vazduha konstantno.
Ne trose puno struje, nije mu problem da placa vec je kivan na domace obmanjivace i lopove.
Citao sam negde nesto, navodno je TESLA hteo izumeti nekakav generator da svaka kuca moze imati sopstveno snabdevanje, ali velikim ljudima to nije bilo u interesu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Негде сам читао да због тог претварача и обичних батерија није могуће извући више струје. Потребан је посебан трансформатор или тако нешто да би то било могуће. И кад је могуће акумулатори имају кратак рок, већ су потребни посебни који коштају појединачно око 500€. Гаранција 10 година.
Ово мене не би покрило дневно кад ми је потрошња 1 kw на сат.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Ugradnja foto naponskih panela,ključ u ruke sa ozbiljnim baterijama predviđenim za to izađe oko 1000 evra/kw,ključ u ruke.Tako da je lako izračunati,nemojte da vas farbaju.

Za solarne sisteme se koriste stacionarni akumulatori koji su skuplji od akumulatora za vozila (starteri), ali su dugotrajniji i po svojim osobinama odgovaraju za te namene. Startni akumulatori sa svojim osobinama ne odgovaraju za solarne sisteme, ne znači da ne mogu da se koriste ali ni blizu neće trajati kao stacionarni, niti će biti iskorišćeni kao stacionarni.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh