Što se tiče te nam mrske Amerike, mi(Srbi) smo stekli ogroman animozitet prema njima radi mnogih loših stvari koje su nas direktno pogodile.
Ali moje duboko uverenje je da su oni daleko manje odgovorni za to što nam se dogodilo od naših postkomunističkih političara u pokušaju.
Obzirom da političke vođe nisu imali/nemaju apsolutno nikakvu nacionalnu strategiju ni poštovanje prema svojoj naciji, nikakvo čudo nije što nam rade kome šta padne na pamet.
Ima tu još dosta globalno usvojenih korisnih stvari iz tog društva, ali su nažalost zasenjene velikom količinom loših stvari koje su prouzrokovali i učinili čovečanstvu..
Lično meni je jako žao što nismo imali dovoljno sposobne političare sa vizijom da se uklopimo kao mali zupčanik u mehanizam progresivnosti koji oni pokreću. Nasuprot tome, nas su potpuni politički autsajderi, doveli u situaciju da na početku 21 veka budemo bombardovani kao najgori divljaci.
Što reče tu neko, nismo mi ludi, nego smo na tom nivou intelektualnog razvoja-ko zna šta će biti sa nama...