Bobo
Član
@Bobo Ne lupaj vise molim te kao otvoren prozor. Jel da si neki pametan i iskusan poljoprivredni proizvodjac, ne bi radio sa 5106 i Zmaj-em 132e ne bi malo, malo popravljao krseve po polju, nego bi vozio nesto dobro. Aj sto ih vozis nego ih jos i hvalis na sva usta....
Nemam kao neki "zlatni rudnik" sa strane da mi daje financijsku inekciju u poljoprivredu i nisam nista od nikoga naslijedio jer sam prvi unazad x generacija moje obitelji koji se ozbiljnije bavi zemljoradnjom. Ne sjecam se kad sam ja to ista hvalio od mojih strojeva da su naj bolji na svijetu, tko god pita za savjet da li da kupi 5106 ja ga odgovaram od toga isto kao i od malog zmaja. Ako sam ja pojeo govno s kombajnom, ne moraju i ostali.

ali moram da dodam neke stvari....Kada sam poceo da se bavim ozbiljnije poljoprivredom pre cetri godine(ne mislim na vece povrsine,nego na kvalitetniju obadu i veca ulaganja) radio sam 4hazemlje,jer sam toliko mogo da odradim i isfinansiram kako valja,od stoke sam imao dve krmace i osam bika u tovu...Radim u firmi za 20000din i s tim izdrzavam dva deteta i suprugu,a dopunska delatnost mi je poljoprivreda,nemam nikakvih finansiskih injekcija od nikoga da bi mogao da se zezam i kurcim sa bilo cim,zato uvek moram dobro i pametno da razmisljam da ne bi puko skroz....Za cetri godine sam podigao stocni fond krmace 5x a junad 2x i kupio dosta mehanizacije, trenutno radim 13ha zemlje,koju obradjujem ursus-om c355 iz 79god,a mogu slobdno bez ikakve skromnosti da imam zavidne prinose,ali su i ulganja velika...Voleo bih i ja da radim bar 50ha sa novom i kvalitetnom mehanizacijom i da mogu da eksperimentisem ali nije tako,gledam da kupim nesto jeftinije i da ga prilagodim svojim potrebama kako bih mogao jos malo da se prosirim i zaradim za neku ozbiljniju i kvalitetniju masinu,a uz to i kupim malo zemlje i odradim sisteme za navodnjavanje,ali otom potom....Ne treba nikoga osudjivati ili se nekome podsmevati na bilo cemu,vecna nas je u istim go...ma,i svako se pruza onoliko koliko misli da moze....