Chat 6

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada ti u toku mazanja naidje vazdusni dzep, samo tijelo mazalice odvrnes krug-dva iz glave, pri tome ne moras skidati crijevo sa mazalice, druknes 1-2 puta i nastavis. Cak ne moras odmah ni zavrnuti tijelo u glavu odmah, nego dok se budes selio na drugo mjesto za mazanje.Tako ja radim, mada ako se ne zurim pri punjenju mazalice, unutra ne smije ostati vazduha.

Hvala na odgovoru. Probacu i tu varijantu. Kada odvijem celu glavu od tela, vidim tacno na tom mestu kako stoji vazduh. Onda po logici kada odvrnem krug, dva, verovatno mast popuni taj deo pa ponovo moze da se radi.

Dobro da se neko i poljoprivrednika setio,pa makar i u nagradnoj igri.Samo,trebali su u u julu da krenu.

Kolika treba da je minimalna udaljenost komsijskog obora od stambenog objekta? Da li je zakonom regulisano?

Ove emisije za seljake su stvarno smešne i totalno ne realne,sve je u redu rodilo solidno jebote a ljudi mažu jedeke i biraju gredu podšupom...Ovaj jedan posle 20 god kancelarijskog posla podigao naj savremeniji vićnjak eto malo da se razonodi...ja pitam kako šta,odakle,di su novci ej alooo...

Gledam sad Brazde i mogu sremski paori da se raduju stize pomoc za otlanjanje posledica od suse ali gle termin samo NAJUGROZENIJIMA pomoc se moze ocekivati kod poslovnih banaka da se prolongiraju rokovi otplata kredita.Blago nama ostale nije zakacila susa.

Gledam sad Brazde i mogu sremski paori da se raduju stize pomoc za otlanjanje posledica od suse ali gle termin samo NAJUGROZENIJIMA pomoc se moze ocekivati kod poslovnih banaka da se prolongiraju rokovi otplata kredita.Blago nama ostale nije zakacila susa.
Eto u Crepaji je samo soja podbacila,nije ni cudo sto placaju te skupe zakupe.

Ja sam imao nameru da uradim sitem za zalivanje i u koju god sam banku ušao (a ima ih samo 3-4 koje daju kredite za poljoprivredu) svi su mi isto rekli. Prvo da je mali iznos kredita (a cifra je 25000 eura) pa onda da ja na osnovu svog gazdinstva ne mogu da to izfinansiram. A najžešći komentar im je bio da su mi rekli da sam iz Vojvodine i da hoću da uzmem 100 i više hiljada eura onda bih dobio bez problema jer za njih važe drugačije pogodnosti odnosno lakše im se odobrava. Ništa mi tu nije jasno. Te iste banke su registrovane u ovoj zemlji koju pored Vojvodine čini ostali deo. Ok oni ljudi imaju stvarno više zemlje od mene ito mnogo više ali meni ovaj sistem zadovoljava moje potrebe i meni ne treba više zemlje. i ja hoću da moje useve zalivam ako je ovakva suša a šta će meni mašine i dr. oprema ako mi kao ove godine rodi da sam u debelom minusu. I posle se pitaju zašto ljudi idu iz ove zemlje. A ovo je samo jedan od mnogobrojnih problema.

Pa to je zato sto ovi u bankama znaju tacno sta im se isplati,jednom sam pricao sa jednim direktorom banke koji je rekao najmanje se isplati kad neko uzme kredit,zavrsi posao i nikad vise ne dodje na vrata.Njima najvise odgovara da se kontinuirano zaduzujes i refinansiras svoja dugovanja.

Sto se tice toga da je lakse u Vojvodini,jeste jer je njima kasnije lakse da pare izvuku prodajom neke kvalitetne patcele u vojvodini nego neku losu zemlju.

Banci nije problem da da,ali zato tri puta meri sta moze da ti uzme ako im ne vratis.

Ja od sad samo dizem kredit preko pokrajinskog fonda za razvoj polj,ili Komercijalne Banke... Samo te dve varijante...

Izmerio sam ja dobro. Ali ne znam da li su oni. A posto bez ovoga ne moze dobro da se proizvede, a idu sve gore i gore godine sto se tice vremenskih neprilika, bolje sa ovim ja da se obezbedim. Posle 3-4 god kad im to vratim onda mozemo da pricamo o daljim ulaganjima. Moze im se jer je kod njih sve.

Jutros mi stigla opomena pred tužbu... Firma koja je pukla 2013 (Čuveni Confido-znaju subotičani) se sad setila da pokuša još jednom da naplati osiguranje useva iz 2012-te. Kao nisam im platio.... Jebote kako sam šiznuo! Sve moguće papire sam pretražio i nigde uplatnice iz 12-te! Pronašao sam sve osim nje.... Jbt život,reko' garanat smo mu dali lovu na ruke i ako i pronadjem neki papir -pisaće da je uplatio Confido a ne ja! Ali onda se mislim pa valjda mu nismo dali keš.... I nakon 2 sata kad sam malo o'ladio,setim se da mogu on lajn pronaći odliv sredstava sa računa i sreća pronadjem njihovu uplatu za žito (usput me srce zabolelo kad sam video cenu žita ondašnju) umanjenu za iznos osiguranja.... O'ma sam do'šo sebi!
Ljudi čuvajte sve papire i što mislite da ne treba,jer ovo što nam ova garnitura radi to nema nigde!

Ma ne znam šta i ko ga ''pokreće'',ali znam da smo onda 2012-te i započeli saradnju i ubrzo završili!
Nije mi bilo svejedno danas.... Bio sam ubedjen da idu na siguricu,da nemam dokaza o uplati ali eto,srećno se završilo. Ustvari još nije. Možda potražim tu advokatsku kancelariju i lično im odnesem fotokopije listinga i obračune od Konfida....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh