Chat 6

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Bobo Ne lupaj vise molim te kao otvoren prozor. Jel da si neki pametan i iskusan poljoprivredni proizvodjac, ne bi radio sa 5106 i Zmaj-em 132e ne bi malo, malo popravljao krseve po polju, nego bi vozio nesto dobro. Aj sto ih vozis nego ih jos i hvalis na sva usta....

Nemam kao neki "zlatni rudnik" sa strane da mi daje financijsku inekciju u poljoprivredu i nisam nista od nikoga naslijedio jer sam prvi unazad x generacija moje obitelji koji se ozbiljnije bavi zemljoradnjom. Ne sjecam se kad sam ja to ista hvalio od mojih strojeva da su naj bolji na svijetu, tko god pita za savjet da li da kupi 5106 ja ga odgovaram od toga isto kao i od malog zmaja. Ako sam ja pojeo govno s kombajnom, ne moraju i ostali.

@Arkadije Po toj logici i iskustva sa foruma sam ja i krenuo da radim remont kombajna, jel ce me izaci 3.000e. Ali kada se sve stavi na papir izadje to malo više. Nit imam razloga da lazem nit da se nesto preterano kajem jel mi se kombajn isplatio sa sve tim remontom i nikad na njivi nije stao. Doduše ja sam preterao malo sa menjanjem delova, pa je radjeno iono što nije moralo.

@Bobo Ne lupaj vise molim te kao otvoren prozor. Jel da si neki pametan i iskusan poljoprivredni proizvodjac, ne bi radio sa 5106 i Zmaj-em 132e ne bi malo, malo popravljao krseve po polju, nego bi vozio nesto dobro. Aj sto ih vozis nego ih jos i hvalis na sva usta....
Znaci za izvoz tvog proseravanja...

@Montoya Zmaj 142 nije mogao da uradi 1000ha bez kvara ni kada je izasao iz fabrike. A kamoli sada sa ovim delovima iz male privrede
Napisao sam bez većoh ulaganja i kvarova, ne da se neće pokvariti
A što se tiče 5106....
ta moja drešina je manje progutala para za 6 god nego tvoja savremena mašina za 2
i kad odem da radim, verujem da se manje sekiram i ne tražim mu odmene u pomoćnim traktorima

Kod njega je problem sto sve gleda kroz pare. I ne samo to nego njegove pare vrijede vise nego icije nase. Ako je mjerilo ozbiljnosti proizvodjaca ono s cime taj radi onda stvarno vise nemam teksta.

"Ako zelim da me shvacaju ozbiljno, moram raditi sa zapadnim strojevima da misle da sam ja uspjesniji od ostalih." Takvi pate i od ludih auta, ludih motora, ispijanja kava u kaficima kraj kojih prolazi najvise ljudi jer je bitno biti vidjen i da se vidi da se "ima"...

Obicno iskompleksirano malogradjansko razmisljanje...

E Manjevicu sad ti lupas kao otvoren prozor.
Poceo si da se baviš poljoprivredom pre 7-8 godina, i sad se podsmevas ovde ljudima koji rade sa IMT i Zmaj.

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока

Класичан малограђанин.хвали се неким машинама,а свака има 40 година или мин 30 а мисли да је неко јаје.
Мањвићу Купи сине ПУму,или Фендта новог па се курчи а не са дрешинама које су немци једва чекали да увале неком будаку као што си ти.

Ja te masine vozim zbog sebe, meni da bude udobno i lepo a ne da bi se vi cudili. Tako da me savrseno boli uvo za vase bedno misljenje koji verujete u Zmaja, IMT-a, Belarusa.
Ako bih na tolikoj zemlja radio sa IMTom i Zmajem, prodao bih sve masine i presao na drugi posao. A sto se tice auta, do pre godinu dana nisam imao svoj auto, nego vozio caletov. Ali sam vozio traktor sa klimom, koji mi je doneo bolji auto.
@Montoya o tvom 5106 koji ore 15ha godisnje nemam reci, a rasklopio si ga tri puta.
Ja sam sa Rakovicom i 539 radio skoro 60ha zemlje, duplo više nego ti sa 5106. A za tvojih 27ha bi mi bila dovoljna Rakovica sa hidro volanom i antifonima da se igram.
@Putin Ocigledno je da si doista iskopleksiran ti a ne ja. Kada pricas o Pumi
za moj poslove je nisplatljiv Fendt i Puma.

Toliko od mene za sve vas ljubomorne maloumnike.
Za razliku od vas, odusevljavljen sam sa ljudima koji su kupili bolji kombajn od mene i traktor. I koji rade bolje od mene. Znamo svi ko su oni na forumu pa ne bi da imenuje kako bi pravio razliku izmedju vas i njih.

Poslednja izmena:
Cekaj malo...

Sad smo mi koji smo kupili, pazi ovo, NOVE IMT, BELARUS traktore maloumnici po tebi jer bi bilo bolje da smo kupili kao ti polovan njemacki izdrndani stroj koji je nedugo nakon kupovine zaribao...

Svaka tebi cast velikoumni djecace. Pokazao si pravo lice, nema sta...

I opet bi pre kupio istog Deutz nego Belarusa novog ili IMT-a. mozda bih razmislio o Yto 1304, stim da bih odradio izolaciju u kabini.
Jedino sto je ovaj bas neokretan (mislim na svoj traktor).
A taj motor koja je stao i koji sada rade perfektno je za ove tri godine kroz razliku u potrosnji goriva isplatio taj zastoj i saniranje istog.
Isto kao sto bih auto pre kupio polovnog Opela nego novu Daciu Logan.
To je moje misljenje i ne znaci da sam upravu.
Možda sam ja malouman a ne vi.
Ali je sigurno da ja posle 15 sati rada izadjem iz traktora malo sveziji nego vi iz IMT-a i Belarusa. Pa sutra nastavljam u setvu sa 539, (koga sam ponovio sa jednim starim izdrdanim gramerom, posto sam ova Turska sedista polomio dva) i njega i Zetora cu verovatno u narednim godinama zameniti za udobnije traktore. I li kupiti ozbiljniju sejalicu za Deutz-a.

jos se niko nije vratio sa dobro zapadnog traktora na Belarusa i IMT-a. Jedino ako opali susa ne daj boze pa ne moze da se isplatai ili ako se naleti na nekoj krsa.

Poslednja izmena:
Jeste :off_topic: ali moram da dodam neke stvari....Kada sam poceo da se bavim ozbiljnije poljoprivredom pre cetri godine(ne mislim na vece povrsine,nego na kvalitetniju obadu i veca ulaganja) radio sam 4hazemlje,jer sam toliko mogo da odradim i isfinansiram kako valja,od stoke sam imao dve krmace i osam bika u tovu...Radim u firmi za 20000din i s tim izdrzavam dva deteta i suprugu,a dopunska delatnost mi je poljoprivreda,nemam nikakvih finansiskih injekcija od nikoga da bi mogao da se zezam i kurcim sa bilo cim,zato uvek moram dobro i pametno da razmisljam da ne bi puko skroz....Za cetri godine sam podigao stocni fond krmace 5x a junad 2x i kupio dosta mehanizacije, trenutno radim 13ha zemlje,koju obradjujem ursus-om c355 iz 79god,a mogu slobdno bez ikakve skromnosti da imam zavidne prinose,ali su i ulganja velika...Voleo bih i ja da radim bar 50ha sa novom i kvalitetnom mehanizacijom i da mogu da eksperimentisem ali nije tako,gledam da kupim nesto jeftinije i da ga prilagodim svojim potrebama kako bih mogao jos malo da se prosirim i zaradim za neku ozbiljniju i kvalitetniju masinu,a uz to i kupim malo zemlje i odradim sisteme za navodnjavanje,ali otom potom....Ne treba nikoga osudjivati ili se nekome podsmevati na bilo cemu,vecna nas je u istim go...ma,i svako se pruza onoliko koliko misli da moze.... :ppozdrav:

A cekaj od 98ha zemlje ne moze da se zaradi za dobar traktor i kombajn?
Ondašnje necu ni raditi.... Probacu sve masine i zdravo.
Par puta sam pisao da sam tek nakon 5 godina uzeo pare sa ratarstva i to da mi kupio auto. A do tada sam sve ulagao u masine i kupio 7ha zemlje.

- - - - - - - - - -

A cekaj od 98ha zemlje ne moze da se zaradi za dobar traktor i kombajn?
Onda necu ni raditi.... Probacu sve masine i zdravo.
Par puta sam pisao da sam tek nakon 5 godina uzeo pare sa ratarstva i to da mi kupio auto. A do tada sam sve ulagao u masine i kupio 7ha zemlje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh