Chat 17

Неће ако упаљач потрефи рупу а не закачи жицу. Сад ми је жао што сам се отарасио свог оружја па не могу да експериментишем. Ал' може неко ко је ловац и риболовац. Парче мреже оивичене сачмом нагурати у патрон па гађати, рецимо, голуба гриваша (ко има променљиве чокове уклонити чок). Ако га улови живог значи може и дрон. Умрси му елисе и готов је. Верујем да би пумпарице у УлтиМаг калибру, са крупном сачмом, биле ефикасне против дронова (мислим на комерцијалне а наоружане, које најчешће и виђамо на снимцима, јер су јефтинији).
Previse gledas crtane o kojotu, upaljac okida sila G , usporavanje ili ubrzavanje kako hoces , radi se o inercijalnim upaljacima kumulativnih punjenja, upaljac je u dupetu a ne u nosu kumulativne. Odnosno prepravljenom upaljacu koji inercijom napravi kontak 2 zice i okine upaljac u dupetu kumulativne. Zato sto dron nema ubrzanje koje RB ima kod ispaljenja da naoruza klasicni upaljac , vec taj izbacuju i stavljaju kapsu 8 konjskih snaga i baterijom okidaju preko kontakta 2 zice.

Неће ако упаљач потрефи рупу а не закачи жицу. Сад ми је жао што сам се отарасио свог оружја па не могу да експериментишем. Ал' може неко ко је ловац и риболовац. Парче мреже оивичене сачмом нагурати у патрон па гађати, рецимо, голуба гриваша (ко има променљиве чокове уклонити чок). Ако га улови живог значи може и дрон. Умрси му елисе и готов је. Верујем да би пумпарице у УлтиМаг калибру, са крупном сачмом, биле ефикасне против дронова (мислим на комерцијалне а наоружане, које најчешће и виђамо на снимцима, јер су јефтинији).
Znaci tu bi bila efikasnija mreza sa vecim jos rupama a otankom zicom ,da je manja vjerovatnoca da ce upaljac pogoditi zicu . Za napadaca bi onda bilo efikasnije ,bombe sa kombinovanim tajmer upaljacem

pa poginulo je vise bugara nego slovenaca (JNA je bombardovala granicni prelaz i ubila 8 bugarskih vozaca), a lovacki savez slovenije je oterao slavnu JNA iz drzave.
zasto? zato sto slovenacki lovci ne piju za vreme lova (vec se ulese posle) i veoma paze jedan na drugog plus nose one flourescentne prsluke!
Kao prvo nikakvi Bugari nisu poginuli,već Turci koji su na barikadama završili iz samo njima znanih razloga.Nikada nije bombardovan granični prelaz.

JNA je doživela to što je doživela "krivicom" Jovića koji je stavio veto na odluku JNA da sprovede ratni plan u Sloveniji.Ako si imao nesreću da tih dana budeš deo JNA onda znaš da je JNA imala jedan jedini zadatak izlazak na stare granične prelaze i vraćanje starih znamenja na iste.Da stvar bude apsurdna TO Slovenije je uredno obaveštavana, o planu kretanja JNA u vidu neke dobre volje Srbije, pa su je svuda spremno dočekali.

Jedini koji je zagovarao akciju je bio Mesić, jer je znao šta oni spremaju i da im ne treba JNA iz Slovenije na zamišljenim granicama Hrvatske.

JNA da je radila po svom planu od Slovenije ne bi ostalo ništa.

A kako se Srbija ophodila prema JNA govori i tužna sudbina najboljeg raketnog puka kojeg je JNA imala a koji je bio u Sloveniji, koji je sačuvao kompletno ljudstvo i tehniku,koja je vredela stotine hiljada $ u ono vreme.

Znaci tu bi bila efikasnija mreza sa vecim jos rupama a otankom zicom ,da je manja vjerovatnoca da ce upaljac pogoditi zicu . Za napadaca bi onda bilo efikasnije ,bombe sa kombinovanim tajmer upaljacem
Na snimku u 4:55 vidis "upaljac" kumulativne mine na dronu , ona zica zamotana u krug i ona zica koja prolazi kroz taj krug i savijena u desnu stranu , te dvije zice kad udare u nesto se spoje i zatvore strujni krug elektricne kapisle koja je u RPG granati , vrh joj je skinut , odnosno primimarni upaljac koji baca iskru na sekundarni upaljac u valjku kumulativnog punjenja , umjesto tog primarnog koriste elektricnu kapslu.
Tako da tu nikakve mreze ne koriste pogotovo na krovu traktora koji je plastican i ako mu se kumulativno punjenje okine na metar od krova.

Poslednja izmena:
Na snimku u 4:55 vidis "upaljac" kumulativne mine na dronu , ona zica zamotana u krug i ona zica koja prolazi kroz taj krug i savijena u desnu stranu , te dvije zice kad udare u nesto se spoje i zatvore strujni krug elektricne kapisle koja je u RPG granati , vrh joj je skinut , odnosno primimarni upaljac koji baca iskru na sekundarni upaljac u valjku kumulativnog punjenja , umjesto tog primarnog koriste elektricnu kapslu.
Tako da tu nikakve mreze ne koriste pogotovo na krovu traktora koji je plastican i ako mu se kumulativno punjenje okone na metar od krova.
To sam i mislio isto

Prašnjav, zavlači se prašina ispod gornjeg krova. :haha:

p.s. mislim da noviji Belorusi imaju plastičan taj gornji poklopac. Moj 82.1 je iz 2004. i kod mene je plehani...

Сад ми је жао што сам се отарасио свог оружја па не могу да експериментишем. Ал' може неко ко је ловац и риболовац. Парче мреже оивичене сачмом нагурати у патрон па гађати, рецимо, голуба гриваша (ко има променљиве чокове уклонити чок). Ако га улови живог значи може и дрон. Умрси му елисе и готов је.
Руси на фронту већ имају патрон "Перехват" за сачмарице - шест парчади олова свезаних кевларским концем.

Било је некада да се купи метак, познатији међу ловцима као три у ред или деветак, где су девет кугли биле повезане сајлицом ради мањег растурања. Мада овде на дроновима би посао радио и класични метак. Чак са челичном сачмом за барски лов би био одличан, једина мана краћи домет. И проблем су они дронови самоубице гледам они лете великом брзином, треба то уочити на време и одреаговати.

Tine izvini jedno praktično pitanje: koliko tražite da vam damo našeg poslednjeg komunistu dacica?
Treba da ide sada u penziju a nikada ništa nije radio osim što se bavio 'politikim' 35 godina :osmeh:..
Neznam dali je tako nešto zabeleženo u svetu..
Imaš li ideju šta biste vi sa njim u Slo?

Grešiš.
Dobar deo nacije gori neg Marx, Engels i Lenjin zajedno.
Tu su sve te kriminalne nastranosti autohtone.

Ako sam lud ja ću oprati kosu, otvoriti sve prozore u kući, posebno zimi i napraviti promaju od koje ću se razboli ti i postati teret državi. Džaba se trudite. Da ne bude zabune, ja nisam protiv pojasa i kacige već sam protiv zakona koji me na to tjera. Nadam se da ste shvatili.
Promaja ubija!

Tine izvini jedno praktično pitanje: koliko tražite da vam damo našeg poslednjeg komunistu dacica?
Treba da ide sada u penziju a nikada ništa nije radio osim što se bavio 'politikim' 35 godina :osmeh:..
Neznam dali je tako nešto zabeleženo u svetu..
Imaš li ideju šta biste vi sa njim u Slo?
Ja znam, što bi JA sa komunistama, ima još kamenoloma kojime trebaju ruke.

A opća situacije užasna ko najgori košmar.
Ako to što je glupi narod birao nazoveš gamad, to je najgora uvreda za samu reč 'Gamad'.

Slika i prilika dokle može komunizam uništit naciju.

IMG-20240607-114429944-HDR.jpg

Размишљам нешто мајку му ко ће зарадити ове год😁

Nazad
Vrh