Chat 17

разумео сам шта си хтео да кажеш океј ај кад се разумеш у те датуме да ми напишеш кад је била мојковачка битка сад имаш времена напоњу баш пада

ево текст из правде 1905
Село Бор једно је врло мало и врло сиротно влашко село у срезу зајечарском, округу тимочком, на једној малој реци, која никада не пресушује, и у једноме каменитоме и романтичноме месту. Али оно је постало од скора и врло знатно и врло чувено са свога Бакарног рудника, који и по количини руде, и по квалитету исте увршћује се међу најбогатије бакарне руднике.
Овај рудник пронашао је наш вредни, енергични и предузимљиви индустријалац г. Ђорђе Вајферт у октобру месецу 1902. године. Од 1904. рудник је почео да ради под управом Француског друштва Борских рудника ‘Свети Ђорђе’.
Pa možda bi se to i uradilo kako treba da ovi naše lopovčine nisu proklete od vajkada. Nije problem da ti neko eksploatiše rodna bogatstva, pogotovo kad ti ne znaš kako da ih koristiš i kad znaš da naplatiš to. (mi smo do duše znali, ali to je druga priča) Problem je ja kad su ljudi koji odlučuju toliko korumpirani i bezobzirni da svi dogovori koje naprave idu na štetu vlastitog naroda.

Pa i taj Maduro. Nije on bio toliko divan. Samo da je radio pametnije mogao je da napravi mnogo bolje za svoj narod, a i za sebe. Ovako im prodavao m. za bubrege. Navodno se borio protiv američkog imperijalizma (nama poznata priča), a u suštini dilovao ogromne količine kokaina jer su mu to bile brže i lepše pare koje nije morao da deli sa narodom.
Ako neko misli da Maduro i negova ekipa u vrhu apsolutno nemaju veze sa švercom kokaina, taj neko trba dobro da se pogleda u ogledalo.

Pa možda bi se to i uradilo kako treba da ovi naše lopovčine nisu proklete od vajkada. Nije problem da ti neko eksploatiše rodna bogatstva, pogotovo kad ti ne znaš kako da ih koristiš i kad znaš da naplatiš to. (mi smo do duše znali, ali to je druga priča) Problem je ja kad su ljudi koji odlučuju toliko korumpirani i bezobzirni da svi dogovori koje naprave idu na štetu vlastitog naroda.

Pa i taj Maduro. Nije on bio toliko divan. Samo da je radio pametnije mogao je da napravi mnogo bolje za svoj narod, a i za sebe. Ovako im prodavao m. za bubrege. Navodno se borio protiv američkog imperijalizma (nama poznata priča), a u suštini dilovao ogromne količine kokaina jer su mu to bile brže i lepše pare koje nije morao da deli sa narodom.
Ako neko misli da Maduro i negova ekipa u vrhu apsolutno nemaju veze sa švercom kokaina, taj neko trba dobro da se pogleda u ogledalo.
Prva boldovana rečenica - itekako je problem, ako mi ne umemo da eksploatišemo i profitiramo od naših rudnih bogatstava, neka ih onda, neka čekaju u zemlji (leba ne traže) dok ne stasa neka nova generacija koja će znati. Ne nestaje ova naša zemlja sa nama, treba da ostane nešto i onima koji će doći iza nas, bez obzira kad. A ako stranci sve odnesu sada onda džaba tim našim novim generacijama što će biti bolje od nas... (jer gore teško da mogu da budu)

Druga boldovana rečenica - Gadafi je prirodna bogatsva svoje zemlje usmerio na dobrobit svog naroda (doduše i na svoju ličnu, al' je to u ovom kontekstu manje bitno). Pa je opet završio kako je završio, jer je neko drugi bacio oko na ta bogatstva Libije... Ne kažem da je Maduro dobar, već da bi malo značilo i da je bio dobar za svoj narod...

Ovo produženje rata neide na ruku Ukraini (koleteralna šteta) i evropi već Rusima i amerima, mi smo tu isto koleteralna šteta (primer NIS)
da sigurno je ukraina najugroženija velika sila nemože izgubiti ovaj rat ali što drugo je mogla radtti ukraina ako je brutalno napadnuta. povodi za rat su uvek banalni a razlog je mnogo dublji.što se tiče za koga vreme radi da svakako za ameriku kinu indiju koje imaju veliku ponudu gasa i nafte po ograničenoj ceni i izuzetno velikim količinama. moje mišljenje da za rusiju neradi izgubili su veliko tržište evropu ami paori bi trebalo da znamo šta znači izgubiti tržište nakaradnom odlukom o zabrani izvoza posledice i sad osećamo.zarobljena imovina je mrtav kapital koji se neoplđuje. što se tiče nis a stvarno me interesuje šta se iza brda valja da rusi neće baš neće da prodaju srbiji

Naravno da može, Orban se izborio za izuzeće svih sankcija i procedura.
Videli ste ga kod Trampa, ponaša se kao da je on šerif a ne Tramp.

Sent from my XQ-DQ54 using Tapatalk
Hrvatska je prebacila vise od milijarde legalno preko banki rusima za bivsi agrokor prije nekoliko mjeseci.
Platni promet sa rusima postoji, embargo je samo na naftu.

sve u svemu EU se zbog toga sto se okrenula rusima ledja i pomogla ukrajini sa snabdevanjem oruzja a na naredjenje amerikanaca,osudila samu sebe na propast samo jos toga nisu svesni

neki zvanicnici su su shvatili sta se desavalo u tom vremenskom periodu tj rupi dok se su svi gledali sta ce biti u ukr-rus konfliktu od 2014 a to su migranti medjutim sada je kasno

armija vojnika je u drzavama i to ce se kroz koju godinu desiti neminovno,dal za 5,8 ili 10 to ce biti sigurno

eu je kompletno ovisna o nafti i gasu,tramp najavio juce da ce uzeti grenland zbog americke nacionalne sigurnosti,danska premijerka je ostro reagovala

eu tj evropa se zakopala sa ukrajinom i posledice ce biti ogromne tj one to vec jesu

Sve,sve da su Ameri imali odlicnu koordinaciju,unutrasnje agente,da su onesposobili radare itd. Al da nije oboren nijedan helikopter? Pa sigurno su imali sovjetske IGLE,sa njima bi poobarali sve do jednog, nego pre ce biti da je ovo bila dogovorena predaja Madura.Neka moja predpostavka.
Zato sto pola transportnih helikoptera nosilo od tereta samo elektronske ometace protiv manpadova. A prije toga je 160 "nevidljivih" unistilo sve S300 ,pancire i buk-ove i kineska sranja u okolini vojne baze.

sve u svemu EU se zbog toga sto se okrenula rusima ledja i pomogla ukrajini sa snabdevanjem oruzja a na naredjenje amerikanaca,osudila samu sebe na propast samo jos toga nisu svesni

neki zvanicnici su su shvatili sta se desavalo u tom vremenskom periodu tj rupi dok se su svi gledali sta ce biti u ukr-rus konfliktu od 2014 a to su migranti medjutim sada je kasno

armija vojnika je u drzavama i to ce se kroz koju godinu desiti neminovno,dal za 5,8 ili 10 to ce biti sigurno

eu je kompletno ovisna o nafti i gasu,tramp najavio juce da ce uzeti grenland zbog americke nacionalne sigurnosti,danska premijerka je ostro reagovala

eu tj evropa se zakopala sa ukrajinom i posledice ce biti ogromne tj one to vec jesu
ali su ti evropljani glupi. pazi se dobro da te kojim slučaju ne vrbuju za proroka savetnika

nece sigurno nazalost a i gotovo je to vec

ceska se prva probudila,zatim holandija al kazem kasno je...poljaci su tu najbolje odigrali uz naravno madjare

sad ako krene i zaista uzme grenland koji je u sastavu danske kraljevine,znacice da je amer napao nato sto bi znacilo novi presedan i citav nato savez bi trebao da odgovori a posto 99,99% nece,eu ce se ogoliti i znacice da citav taj sistem udruzenja je postala velika rupa u svirali

u kratkim crtama---bilo lepo dok je trajalo

Zato sto pola transportnih helikoptera nosilo od tereta samo elektronske ometace protiv manpadova. A prije toga je 160 "nevidljivih" unistilo sve S300 ,pancire i buk-ove i kineska sranja u okolini vojne baze.
Namerno sam naveo IGLA jer je star sistem za razliku od ovih novih,a poprilično dostupan, pa pomislih da je imun na elektronsko ometanje?

Nazad
Vrh