sale ratar
Član
Da Rusiji baš trebaju teritorije, malo ih ima a isto tako i resurse, verovatno mu treba i 40-45 miliona Ukrainaca na grbači, baš smešno.zasto putin hoće terirorije zbog toga što su ruska manjina bila ugrožena .smešno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da Rusiji baš trebaju teritorije, malo ih ima a isto tako i resurse, verovatno mu treba i 40-45 miliona Ukrainaca na grbači, baš smešno.zasto putin hoće terirorije zbog toga što su ruska manjina bila ugrožena .smešno
. . .I još interesantnije pitanje, šta o tome misle Ukrajinci? Koga podržavaju u ovom slučaju, Venecuelu ili USA?
ukraina je bila je siromašna zemlja baš zbog politike organizacije društva i enormne korupcije .što se tiče prirodnih resursa rude minerala zemljišta potencijal izlaska na more i klime mislim da je jedna od najbogatijih zemalja evrope. što je izazvalo majdan a majdan je izazvao specijalnu operaciju koja još trajeDa Rusiji baš trebaju teritorije, malo ih ima a isto tako i resurse, verovatno mu treba i 40-45 miliona Ukrainaca na grbači, baš smešno.
Ово сценарио за Умри Мушки 6,5 или за неког новог Рамба 5,5?Vjerovatno detaljno isplanirana akcija. Ja znam kako nije . Nisu poslane kolone tenkova ....
Na kraju krajeva ,da je bilo i drugih metoda ,kao ubacenih ljudi , izdaja ,itd , zasto i putin nije uradio nesto slicno . Sa manje zrtava ?
Jel toliko tesko biti nepristrasan ?
Evo tekst iz novina kako oni ukratko opisuju akciju . Pa sta je tacno ili nije...
Dok SAD objavljuje više detalja o opasnoj vojnoj operaciji prije zore u kojoj su američki komandosi upali i zarobili venecuelanskog šefa države Nikolasa Madura i njegovu suprugu Siliju Flores, saznaje se da je venecuelanski predsjednik pokušao pobjeći od komandosa, ali su ga visokokvalifikovani vojnici preduhitrili.
Prema izvještajima, prije sedam dana uslijedio je privatni telefonski poziv između Trampa i Madura, u kojem je Tramp potonjem odlučno rekao da mora odustati. Tramp tvrdi da je Maduro "bio blizu" odustajanja, ali je odlučio ostati. Do tada su američki ratni brodovi bili gotovo na obalama Venecuele, a tim CIA-e već je ušao u zemlju, prateći Madura, uključujući njegovo kretanje, navike, kuću, šta je nosio, pa čak i njegove kućne ljubimce.
Plan za nasilno deložiranje Madura pokrenut je oko 22.46 sati. U petak po istočnom vremenu kada je Tramp dao konačnu naredbu. Preko 150 vojnih aviona, uključujući dronove, borbene letjelice i bombardere, poletjelo je iz 20 različitih vojnih baza i brodova mornarice.
Elitne trupe već su prilično dobro proučile Madurov predsjednički kompleks, koristeći repliku temeljenu na obavještajnim podacima koje su SAD prikupile. Ovo je bilo prilično slično operaciji koju su izvele u Abotabadu u Pakistanu kako bi uklonile Osamu bin Ladena.
SAD su već isključile struju u Karakasu kako bi stekle prednost u bitci, a avion je raznio venecuelanske sisteme protivvazdušne odbrane, otvorivši put helikopterima. Veliki vojni kompleks u Fort Tiuni bio je u plamenu.
Do 01.00 sat ujutro po istočnom vremenu u subotu, američki vojnici sletjeli su u "jako utvrđenu vojnu tvrđavu" u Karakasu, gdje je Maduro boravio. U roku od tri minute, komandosi su raznijeli glavna vrata kako bi se probili kroz zgradu do Madurove lokacije.
Po dolasku je bilo pucnjave, a američki helikopteri su pogođeni, ali ne u mjeri da nisu mogli letjeti.
Dok su se snage Specijalnih operacija probijale kroz kompleks do Madurove sobe, venecuelanski vođa i njegova supruga pokušali su pobjeći u sobu ojačanu čelikom. Maduro se oslanjao na kubanske tjelohranitelje da se zaštiti.
"Pokušavao je doći na sigurno mjesto", rekao je Tramp tokom konferencije za novinare. "Bila su to vrlo debela vrata, vrlo teška vrata. Ali nije uspio doći do tih vrata. Uspio je doći do vrata, ali ih nije mogao zatvoriti", dodao je američki predsjednik.
Čak i ako je uspio zatvoriti vrata, komandosi su nosili "masivne bacače plamena" i obučili su se da ih koriste za rezanje čeličnih zidova u Madurovoj sigurnoj sobi.
Oko pet minuta nakon ulaska u zgradu, Delta Force izvijestila je da su Madura uhapsili, prenosi "TheWeek".
I onda kome je Ukrajina teritorijalno potrebnija Rusiji ili evropi koja je ostala bez kolonija pa više nema koga da sisa a to važi i za šugave engleze i bolesne amere.ukraina je bila je siromašna zemlja baš zbog politike organizacije društva i enormne korupcije .što se tiče prirodnih resursa rude minerala zemljišta potencijal izlaska na more i klime mislim da je jedna od najbogatijih zemalja evrope. što je izazvalo majdan a majdan je izazvao specijalnu operaciju koja još traje
da potrebnija je evropi ali i želja ukrainskog naroda je evropa kao većini evropskih naroda. a dosta republika iz sovjjetskog saveza se priključilo ili aplicira za eu. koja zemlja iz evrope potpisuje sporazume da se priključi rusiji.što se tiče kolonija mislim da ćemo mi postati kolonija kini ili drugačije mislišI onda kome je Ukrajina teritorijalno potrebnija Rusiji ili evropi koja je ostala bez kolonija pa više nema koga da sisa a to važi i za šugave engleze i bolesne amere.
Истина, саградили су пругу и путеве да би пљачку дигли на виши ниво.Свети је драле то релативно ја кад сам ишао у школу ми смо учили да су аустријанци пљачкали босну а сад муслимани и хрвати кажу да су им донели пругу музеј позориђте скупштину метални плуг и испадне да их нису само пљачкали
Slažem se i poštujem volju Ukrainaca kao i ostalih bivših Republika da se priključe evropskoj uniji ali bez ulaska u nato koju je Rusija stavila kao uslov i Rusija nema ništa protiv ulaska istih u evropsku uniju niti im iko treba da se priključuje Rusiji kad imaju sve za opstanak kao nacija dok evropa malo teže, uveli su im silne sankcije i ništa, zarobljene pare i kapital po svetu nesmu da pipnu, ipak su naišli na dostojnog protivnika koji nije Boris Jelcin.Netreba evropi, amerima, englezima Ukraina i Rusija što ih vole nego im trebaju njihova rudna bogastva i resursi, jeftina radna snaga, tržište da oni upravljaju sa tim da oni to eksplatišu kao i kod nas ali malo morgen.Ovo produženje rata neide na ruku Ukraini (koleteralna šteta) i evropi već Rusima i amerima, mi smo tu isto koleteralna šteta (primer NIS) ali no, je.iga hoćemo da sedimo na 3-4 stolice samo ima tu daleko zajebaniji igrač koji polako se širi ko rak bez ispaljenog metka, evropa nikad više neće biti jaka i samostalna.da potrebnija je evropi ali i želja ukrainskog naroda je evropa kao većini evropskih naroda. a dosta republika iz sovjjetskog saveza se priključilo ili aplicira za eu. koja zemlja iz evrope potpisuje sporazume da se priključi rusiji.što se tiče kolonija mislim da ćemo mi postati kolonija kini ili drugačije misliš
Božić i jeste 25 Decembra ..................прошле године им је јеврејин рекао да је божић 25 децембра ко је питао народ
A danas je 22.decembarBožić i jeste 25 Decembra .