Chat 17

Namerno sam naveo IGLA jer je star sistem za razliku od ovih novih,a poprilično dostupan, pa pomislih da je imun na elektronsko ometanje?
Venecuela je dobila kredit za oruzje 10 mil od moskve, od 2004 do 2008 od rusa je uzela za 4mil s300,tor,buk i 5000 igla , ostalo za su30 , postoje podaci na netu , problem je da od 2019 godine nemaju novca za odrzavanje tog zeljeza. Uostalom 32 poginula u vojnoj bazi su Kubanci , sta 30 miliona zemlja nema obucene vojnike da cuva predsjednika te zemlje?

Hr je u EU i to je druga priča, sve može (i nemože).
Srb uglavnom sve nemože..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nije bas tako , mozete izabrati da se zamjerite moskvi i isplatite im NIS, ili ako od toga nesto bude da NIS preuzme MOL i sutra ce vam zatvoriti rafineriju i prodavace svoje preradjeno gorivo ,uostalom kao i ovdje u HR kad je preuzeo INA, ali i tu je problem do koje godine je trump dozvolio rusku naftu MOL-u.

Venecuela je dobila kredit za oruzje 10 mil od moskve, od 2004 do 2008 od rusa je uzela za 4mil s300,tor,buk i 5000 igla , ostalo za su30 , postoje podaci na netu , problem je da od 2019 godine nemaju novca za odrzavanje tog zeljeza. Uostalom 32 poginula u vojnoj bazi su Kubanci , sta 30 miliona zemlja nema obucene vojnike da cuva predsjednika te zemlje?
Izgleda da nije verovao svojima. Mada su ga i Kubanci prodali. Toliko o tome koliko ga je narod voleo.
A ako neko misli da su Ameri upali u Venecuelu zbog Madura i kokaina a ne zbog nafte taj nek nastavi da gleda Pink...
Naravno da je nafta glavni motiv. (i naravno da ne gledam Pink). To sam i napisao u onom prethodnom postu. Ovde sam samo dodao da Maduro i kamarila nisu baš tako divni i da neće mnogi u Venecueli žaliti za njim. Kao i da su te optužbe za dilovanje ogromnih količina kokaina tačne i da su bile državni posao kojim su izgleda rukovodili Maduro i gospja mu.
Ostaje da vidimo šta će biti sa zemljom. Da li će da naprave Ameri haos kao svuda ili će profunkcionisati. Ako misle da funkcioniše moraju da nađu način da se izbore sa korupcijom.

al najaci podatak je da Rotsild familija(jevreji koji su i osnovali izrael) sada ne poseduje jos samo Centralnu Banku ovih zemalja

Iran,Kuba i Severna Koreja

do pocetka 2000tih to su bili jos Iraq,Libija,Sudan,Afganistan,Sirija i do malopre Venecuela

Trump prijeti da ako venecuela ne pusti americke kompanije unutra da buse naftu ide jos vojnih udara, a prijeti i kopnenom invazijom.
To je ujedno poruka i BRIKS odnosno brazilu i s.arabiji ako predjete sa trgovine dolarom ovo ce vas snaci, a oni su tek sjena vojne moci venezuele. Ako "privole" venecuelu na "saradnju" tu kina najvise gubi ptpisala silne milijarde za venecuelansku naftu u juanima a od toga onda nece biti nista.

Prva boldovana rečenica - itekako je problem, ako mi ne umemo da eksploatišemo i profitiramo od naših rudnih bogatstava, neka ih onda, neka čekaju u zemlji (leba ne traže) dok ne stasa neka nova generacija koja će znati. Ne nestaje ova naša zemlja sa nama, treba da ostane nešto i onima koji će doći iza nas, bez obzira kad. A ako stranci sve odnesu sada onda džaba tim našim novim generacijama što će biti bolje od nas... (jer gore teško da mogu da budu)
Kad bi to tako moglo. Može, ulaži u nauku, napravi nuklearno oružje i efikasan sistem isporuke istog do neprijateljske teritorije e onda možeš da radiš sa svojim rudnim bogatstvima šta poželiš. Ovako gledaš da napraviš što bolji dogovor kad ovaj jači dođe da ti kopa. Ka što su Arpi uradili. Naravno moraju da plate neki reket u vidu kupovine Američkog naoružanja, ali ih niko ne dira, a ostane dosta i za njih.
A ne neki koji se prave pametni pa se inate neće da daju ništa i onda dođu, uzmu ti sve i još ti raz*ebu zemlju.
Druga boldovana rečenica - Gadafi je prirodna bogatsva svoje zemlje usmerio na dobrobit svog naroda (doduše i na svoju ličnu, al' je to u ovom kontekstu manje bitno). Pa je opet završio kako je završio, jer je neko drugi bacio oko na ta bogatstva Libije... Ne kažem da je Maduro dobar, već da bi malo značilo i da je bio dobar za svoj narod...
Jeste, ali je mnogo počeo da talasa. Pomislio da je mnogo moćniji nego što stvarno jeste i desilo se šta se desilo.
Inače ima jedan zanimljiv video sa nekog samita gde mu ovaj matori kralj Saud govor neku Arapsku poslovicu koja kada se bukvalno prevede znači
"grob iza tebe, grob ispred tebe". To je bilo nekoliko godina pre invazije. Tako da je ovaj matori još onda znao šta će biti.

Trump prijeti da ako venecuela ne pusti americke kompanije unutra da buse naftu ide jos vojnih udara, a prijeti i kopnenom invazijom.
To je ujedno poruka i BRIKS odnosno brazilu i s.arabiji ako predjete sa trgovine dolarom ovo ce vas snaci, a oni su tek sjena vojne moci venezuele. Ako "privole" venecuelu na "saradnju" tu kina najvise gubi ptpisala silne milijarde za venecuelansku naftu u juanima a od toga onda nece biti nista.
Jedno je da Amerika uradi invaziju na Vencuelu, a dugo kada bi sve zemlje BRIKSa odlučile to da urade. Nemaju ni odi baš toliko vojsku, pogotovo ne da se u isto vreme kače direktno sa Rusijom i Kinom.
Mislim da su Ameri rešili da svoju sferu uticaja smanje sa skoro celog sveta na ta dva Američka kontinenta i okolinu. Tako da su tu u opasnosti samo Grenland i eventualno Brazil.

al najaci podatak je da Rotsild familija(jevreji koji su i osnovali izrael) sada ne poseduje jos samo Centralnu Banku ovih zemalja

Iran,Kuba i Severna Koreja

do pocetka 2000tih to su bili jos Iraq,Libija,Sudan,Afganistan,Sirija i do malopre Venecuela
sledeca je Kuba

zvanicno Bibi Netjanahu vodi sve ove ratove,iza njega je Rotsild familija

naravno a iza tog dolara stoje Rotsildi koji vode svet i koji zele onaj treci svetski rat i jednu vladu posle tog rata izmedju zionista i muslimana,to je opisao Albert Pajk u svom pismu o 3 svetska rata(opet kazem migranti-muslimani su u evropi,dok su evropljani naseli na "zle" ruse)

dali je predhodnik madure čavez nacionalizovao naftnu indusriju venecuele ko su bili predhodni vlasnici pre nacionalizacije
venecuela je nacionalizovala svoju naftnu industriju PDVSA davne 1966 ili 67' godine daleko pre uga caveza,pa su je amerikanci i evropi delimicno uzeli pa je cavez ponovo kompletno nacionalizovo milslim oko 2008 godine

greska 1976 ili 77 godine

Od ovoga juce se sprdnja moze za sve zivo praviti . Evo kazu da se glavesinana draga uplasila jer nije znala da se i zene lidera hapse 🤣
Inace tipujem da ce El Capo biti svedok saradnik .

sledeca je Kuba
A kome treba Kuba? Osima ako šećerna trska i Havana cigare ne skoče za nekih 1000%, niko ih neće. Gomila sirotinje koju moraš hraniti ništa drugo. Možda po neka lepa plaža. Važni su bili Rusima onomad dok rakete nisu mogle da lete daleko... a danas lete dokle hoćeš. Sad jadni nisu interesantni nikome. Ko je skoro bio tamo na letovanju zna o čemu govorim.

A kome treba Kuba? Osima ako šećerna trska i Havana cigare ne skoče za nekih 1000%, niko ih neće. Gomila sirotinje koju moraš hraniti ništa drugo. Možda po neka lepa plaža. Važni su bili Rusima onomad dok rakete nisu mogle da lete daleko... a danas lete dokle hoćeš. Sad jadni nisu interesantni nikome. Ko je skoro bio tamo na letovanju zna o čemu govorim.
sad dodjoh kuci sa nekog kartanja

elem
sledeca je kuba i to po recima Trampa i senatora Grahama

e sad o ovom senatoru grahamu bih mogao pisati poprilicno mada vidi se koji je bolesnik i ovde dok se smeje kao lud na brasno dok se prica o tome da ce se preuzeti jos jedna zemlja,dakle ne da ce preuzeti neki deo teritorije nego da ce voditi citavu zemlju oni,postaviti svoje ljude

mada zakoplikovalo se u poslednjih 5 sati sa iranom,tako da moguce da ce uskoro da se krene u rat sa iranom koliko sad citam neke stranice

sve svemu kao sto sam napisao samo jos kuba,iran i s.koreja nisu pod palicom rotsilda a izgleda da ce ostati samo severnokorejci iz prostog razloga jer imaju nuklearku

sad dodjoh kuci sa nekog kartanja

elem
sledeca je kuba i to po recima Trampa i senatora Grahama

e sad o ovom senatoru grahamu bih mogao pisati poprilicno mada vidi se koji je bolesnik i ovde dok se smeje kao lud na brasno dok se prica o tome da ce se preuzeti jos jedna zemlja,dakle ne da ce preuzeti neki deo teritorije nego da ce voditi citavu zemlju oni,postaviti svoje ljude

mada zakoplikovalo se u poslednjih 5 sati sa iranom,tako da moguce da ce uskoro da se krene u rat sa iranom koliko sad citam neke stranice

sve svemu kao sto sam napisao samo jos kuba,iran i s.koreja nisu pod palicom rotsilda a izgleda da ce ostati samo severnokorejci iz prostog razloga jer imaju nuklearku
Hmm! Sad kad bolje razmislim nije nemoguće. Jednostavne neće neprijatelju u svom backyard ( ili ti gumnu :)). Nema tamo ništa što njih zanima, ali ako kubanci šilje K mogu da prođu loše. A mogu i da prođu lepo ako usklade svoje interese sa interesima USA i da živi sigurno bolje nego danas gde čekaju po 2 dana u redu da kupe hleb i 3 jaja.

Što se tiče ovih ostalih. nema od tog ništa. Amerika pod trampom neće izvršiti invaziju na Iran... mada nisam siguran zbog tog jakog cionističkog lobija. Ako to urade mislim da će se sjebati. Ali mislim da neće. Tramp je jasno definisao njihovu sferu uticaja, a to su ta dva kontinenta i sva ostrva oko njih. Verujem da neće ići dalje od toga.

Što znači da pola Ukrajine prepušta Rusiji a pola EU. Problem što ove budale ne mogu da se dogovore. A još veći problem je što ni spadamo pod sferu uticaja EU gde jebe lud zbunjenog što znači da smo i mi najebali. :(

A kad (kroz Istoriju) mi NISMO najxxxebali ? 😂
Informacije dobijamo sa različitih strana , i sklapamo neku sliku "realnosti" , svako već na svoj način, a zapravo, ta slika je drastično različita od "stvarnosti" koju ONI kreiraju...
Moje mišljenje je da će se ovim ograničenim "specijalnim operacijama", i sa jedne i druge i treće strane, na kraju morati još jedan Veliki rat, apetiti (i ego) drastično porastu, pa podela interesnih sfera između Velikih (i moćnih) preostaje na samo jedan način koji je definisan kao "produžetak" politike....
A to je (opet moje mišljenje: konvencionalan) Rat...

amerikanci uzimaju kompletne zemlje bogate resursima tek tako pod okriljem demokratije itd itd

a evropljani koji su ocigledno mnogo poslusne(tu merkelova imala glavnu rec) pa onda ameri napravili majdan u ukrajini i napali ruse,kad se ovi hteli odbraniti prica krenula rusi vrse agresiju----i to vam je sva prica,e sad samo je pitanje ko koliko ima u glavi da skapira 2 i 2

lepo covek rece-mi smo super sila,mozemo sve

Bibi bio u americi 29 i 30 decembra

senator graham

a ova machado(likusa koja je pod okriljem izraela) sad zeli da trampu da svoju nobelovu nagradu za mir :haha:

Nazad
Vrh