Chat 17

Sto kaze Talianu okacite ovde da bi mogli da skapiramo o cemu se radi. Zivo me zanima, imam osecaj da je dobra ta muzika.

Није ми јасно зашто се спомињу тако мизерни рок уметници кад ево правог рокенрола блиског нам мелоса:

Can Baydar - Her Şey Geçer​

Док се млади еуропљани присећају прича њихових предака:

Nažalost, meč su obeležili i nacistički pozdravi navijača Anderhelta koji će gotovo sigurno biti na tapeti UEFA.

6mredt7xscke1.jpeg
Da zelim googlati ovakvo sranje ne bi mogao naci!😂

Ja mislio Momo otišao spavati pa da ljudi ne čekaju do sutra.
Baš me zanimaju komentari.
Naravno mora se pojačati i slušati bar sat vremena za potpuni ugođaj.
Ovi što Momo postavi su malo moderniji.

E , a tek kad bi bilo vremena o ratnim pricama . Neznam zasto ,nesto u mentalitetu vrv, u ovim krajevima posavina i krajina , u proslom ratu ko je upucen , najvise je bilo elitnih jedinica , i inace boraca za nejteze zadatke , od nasih 16ta brigada,Dubicka,Vukovi sa vucjaka ,sve do Pantera , a isto tako realno kod Hr ,okosnicu gardijskih brigada su bili posavci bosanski , kod muslimana razne da ne nabrajam Gradacacke ,Bihacke, Ozrenske ... to je islo od Dalmacije do posavine kad zagusti . Pogranicni mentalitet

Ove pesme bas su me podsetile na vojnicke dane i neke dobre jarane iz Bosne koji su se sakupili u manjem broju u spavaoni rokali ovakve pesme uz flasu rakije i naravno da smo se im se pridruzili!
Ako ne zbog flase ili “pjesme”, sigurno zbog dobrog drugarstva!

Poslednja izmena:
Na jednom slavlju naložili pevača da peva vozi me na Pale preko Trebinja. 🤣
Dolazi lik vidno alkoholisan i počinje da se raspravlja.Gde ćeš preko Trebinja, znaš koliko je to daleko?! 🤣
Dobio je jednostavan odgovor, šta tebe boli .urac kojuda ću ja da idem na Pale. 🤣🤣🤣

A pa ta pesma za Pale preko Ledina se dosta slusala i ovde kod mene medju juznjacima. Dosta su zastupljene i one pesme za drvosece kad voze drva na adrese i ciji konji vucu veci trupac i slicno.

Ponrkad idem "na muziku" i nikad nisam cuo da je neko djoletovu pesmu porucio.Santiceve cesto cujem negde pred zoru :)
Mani je Balašević uvek bio nekako bezveze. Kako da kažem deluje mi antipatično. Ceo taj njegov vojvođanski fazon, pesme o nekim vremenima od pre 100+ godina kroz koja on svakako nije živeo i koje uglavnom ne oslikavaju njegov život i direktna iskustva. Mislim poštujem ja njega kao autora i mogu da čujem po neku pesmu, ali ne, definitivno nije moj miljenik.
Kad se vec povela prica o muzici i zanrovima imam i ja zanimljiv dozivljaj. Pre par godina kod druga u dvoristu radimo nesto i on pustio radio gde pustaju sve neke uobicajene, svakodnevne pesme. Krece nesto od Riblje Corbe i jos ne zavrsi, a dere se stari komsija iz susednog dvorista " Marko bre pusti nesto normalno sta ceo dan pustas ti tresoglavci"🤣
Kad mu je i Čorba hardcore onda mi je sve jasno. Znam ja gomilu ljudi koji pod "treskavci" stavljaju sve živo što ne razumeju pa makar bile i balade.
Razumijem da oni to vole ali ljudi koji puštaju tako glasno muziku nemaju osjećaj da to nekom smeta.
Imam i komšiju koji utuši sa onima sa Manjače.
Hrvatska je donijela neki zakon po kojem su Srbi mogli prodati kuću, naravno ne po tržišnoj cijeni, ali zemlju i šumu ne.
U te kuće su naselili Hrvate iz drugih krajeva ali samo u područja uz glavne saobraćajnice.
Sela u unutrašnjosti su pusta.
Ma ne bitno šta je bitno je da se pravi buka i da je to svuda kod nas zakonski apsolutno ne regulisano. Doduše imamo mi lep zakon samo ga niko ne ebe 5%.
Onda ovi naši kad odu u Njemačku mrze komšije što ih prijave kad krenu da rokaju ko što su naučili u zavičaju.

Znas otisli su Saban, Djole, Bora, blizu su Zvonko pa i Zdravko. Pet ljudi iz sveta muzike, ali razlicitih zanrova. Ni jedan nema pravog naslednika.

Nazad
Vrh