Chat 17

Nase selo ima dve bande kombinovane tamburasi harmonike jednu cine romi a drugu momci gazdinski sinovi moja familija. Sekovanije pre par godina seoska slava puna kuca gostiju ja malo da oladim glavu od gostiju i da kupim nesto u prodavnici odem na centar kad tamo sve moji sede na klupama u parku i banda svira nakupi se nas 20 familijasa drugara lep dan pa i lepa noc toplo fino nama su svirali do kasno u noc ja sam se uplasio da neko ne odapne bio je i snimak al ne mogu da ga nadjem

Sve, sve, al tamburice nikako. Jednom udjemo u kafanu, a ono neki tamburasi. Gledam nema pevaljka, ajmo reko nazad. Mnogo mi to nekako mlitavo.
Od vojvodjanske muzike skoro sam otkrio nesto meni zanimljivo.
Mi u Vojvodini smo uz tamburu odrasli , nama je to nezamenjivo.Jedino je lepse uz gajde ali to vise ne sviraju po kafanama :ppozdrav:

А бате, која си ти музичка помијара. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Jbg :ROFLMAO:

Mani je Balašević uvek bio nekako bezveze. Kako da kažem deluje mi antipatično. Ceo taj njegov vojvođanski fazon, pesme o nekim vremenima od pre 100+ godina kroz koja on svakako nije živeo i koje uglavnom ne oslikavaju njegov život i direktna iskustva. Mislim poštujem ja njega kao autora i mogu da čujem po neku pesmu, ali ne, definitivno nije moj miljenik.
Исти став имам. Кад се помене дотични увијек се сјетим једног колеге и његовог коментара "јебала га равница и бескрајне алувијалне равни". :osmeh:

Нисам увијек ни за нашу крајишку музику (поготово оно што се пише задњих година) и извођаче који више ричу него пјевају, мада ми је драга.

Оно што сад слуша ова дјечурлија тек не разумијем, дебилни текстови и глас изобличен кроз аутотјун, али слушали смо и ми којешта чега се данас стидимо. :osmeh:

Kod nas nije bilo trubača. Kako je pojačavao sukob na kosovu i oni su pristizali u većem broju.
Sad kao da prate gdje ima koja svadba ili zabava pa navrate. Nisu napadni. Ako im platiš otrube koju rodoljubnu i odoše.

Балашевић је увек имао неку тиху аверзију према босанским Србима. Вероватно му се у животу тамо нешто десило а и због гужења са осталим рестловима југославије није имао тамо неки пријем... мада је онда прво посетио Бања Луку пре него је одржао концерт у сарајеву.

Иначе за Православље и СрБску традицију је урадио много помињањем обичаја у својим песмама. Мада није то радио што је волео него што је било исплативо.

Мада сви ти певачи и глумци су обични кловнови.... Ми им исувише дајемо на значењу... Обични циркузанти и обични забављачи да прође време...

Него је у овој држави све испретумбано па треба да мислимо да је неки глумац или певач интелектуална громада и да треба да га следимо....

Ено онај украјински глумац је постао вођа па га глупи народ следио и на крају ће бити само робови који ће за сићу ископавати ретке метале за лукаве латинске западњаке.

Zelenski se samo zadesio kao predsjednik Ukrajine kad ju je Putin napao. Kakav je takav.
Djole je kao redovan vojnik bio u istoj spavaoni kao ja u Kozari su nam tako rekli.

Nazad
Vrh