Chat 17

Ok apsolutno ne želim da se rasplinjujem, to su samo moja dva centa... Isto tako verujem da neki (ko zna koliki) deo Rusije nije za Putina, pa šta sa tim!? Nikom ništa :)

Izlaziti na izbore nema smisla ni tamo ni ovde, dok se ne pojavi neko (ko zna ko i kako), ali samo voljom naroda, nenasilno...

Zašto u medijima? Može li, za početak, u 10 najvećih gradova da održi skup za po 500 tamošnjih najuticajnijih dobrostojećih poštenih privrednika...

Ako ima prodju, pa ti privrednici iz prvog kruga prošire na one ispod sebe (npr sledeći talas skupova sa hiljadama njihovih zaposlenih sugradjana), to se širi k'o vatra, ne bi mogli ni mediji to da izgase!?
Ha,ha,u 10 najvećih gradova skup skup za po 500 tamošnjih najuticajnijih dobrostojećih poštenih privrednika...Ti kao da nisi odavde ili ne vidiš dobro ili se praviš da ne vidiš ili ti nešto drugo fali.Svakodnevno se održavaju skupovi u svim gradovima Srbije,ne samo u 10 najvećih,sa više stotina hiljada prisutnih,ali se ti izgleda praviš lud ili si ne dao Bog bot-sendvičarević.

Капоне је у праву. Колико се год нама свиђало или не, изборни систем је такав да пролази онај ко добије највише гласова "ЗА".
Чињеница је да се код нас годинама гласа против, а главни разлог за то је што нема опозиције већ само они који би да се увале на власт и наставе исто (ако не и горе) да краду и уништавају све око себе.

Да сутра буду избори, сигуран сам да би прошло 90% оних који су сад на некој функцији јер се они кандидују. Галамџије остају галамџије, а и ако случајно прођу даље од мјесне заједнице имају такав приступ да се огаде народу и не направе ништа корисно.

Imam utisak da Vucko crkava sto on nije ispred studenata i naroda ispred kolone i da ga narod pozdravlja, mislim dao bi ceo Sns za jedan dan sa studentima, one koje je nazivao izdajnicima i placenicima Srbuju kroz Srbiju ko niko nikad do sad slicno kao litije u Crnoj gori samo sto je sad crkva uz vlas a nije uz svoj narod, daje Amfilohije i Atanasije mislim da su medju zivima isli bi ispred studenata i tog naroda a to je trebao patrijarh ovakva slika Srbije nije dugo vidjena

Cek malo.
A kakvi izbori?
Kakvo rusenje vlasti?
Trazi se odgovornost za malverzacije od kojih su neke prouzrokovale smrt neduznih ljudi.
Dokle vise to spinovanje? Presvlacenje nezadovoljstva naroda u politiku. Sta je posao vlasti i ljudi koji primaju platu da bi odrzali pravni poredak u drzavi?
Jel toliko tesko raditi svoj posao? Gde su sad te teske recenice i obecanja kao i potpisani ugovori o radu? Boli koga **greška ko ce biti na vlasti. Bitno je da radi svoj posao.
Ko se rusi? Vlast ili kriminal? Brkaju se loncici (namerno).
Jos 30 takvih sa jos 30 napabircenih poruka po forumu moze da se dovuce na ovu temu pa da spinuje sa nekim izborima i glupostima u fazonu "koga boli **greška sto su ljudi izginuli zbog malverzacija, daj da vidimo ko ce da se kandiduje jer garant hoce vlast nasusnu"
Plavo nebo je plavo nebo. Drvo je drvo. Gowno je gowno. Mozes ga parfemisati i obojiti ali je i dalje to sto jeste. Sto se mene tice neka na vlasti ko god hoce da se prihvati iste ali neka radi svoj posao pod punom krivicnom i materijalnom odgovornoscu pa kad zasere neka odgovara a ne "ne voli me uciteljica" ili "strani placenici hoce da nas skidaju sa vlasti" i tome slicno. Niko nikog ne skida s vlasti niti pretenduje na istu. To se valjda i videlo do sada sa ucinjenim i pokazanim na skupovima.

Nesto , 10 lajkova bi ti dao.
Nemojte podcjenjivati , treba se poklonoti do zemlje ovim studentskim protestima ,sve ideje pozitivne , nista negativno . Samo zakon da se postuje i institucije da rade. Ako ostanemo u filmu da ko pobjedi na izborima kroji sudbinu drzave ,nista nismo skontali.Mladi ljudi su pametniji i to je to.

Капоне је у праву. Колико се год нама свиђало или не, изборни систем је такав да пролази онај ко добије највише гласова "ЗА".
Чињеница је да се код нас годинама гласа против, а главни разлог за то је што нема опозиције већ само они који би да се увале на власт и наставе исто (ако не и горе) да краду и уништавају све око себе.

Да сутра буду избори, сигуран сам да би прошло 90% оних који су сад на некој функцији јер се они кандидују. Галамџије остају галамџије, а и ако случајно прођу даље од мјесне заједнице имају такав приступ да се огаде народу и не направе ништа корисно.
uh koliko netačnih i poluistinih činjenica

Заборављамо једну ствар а то су новци које су странци уложили у Србију(задужили се или не сад није битно)Фабрике итд неће они то тако лако напустити док се паре не врате.А знамо како је почела приватизација Србије и кад.Тако да на целу ову ситуацију код нас питају се и Велики ако они одлуче да га пусте низ воду оде он повлачењем канапчета водокотлића,ако не биће компромиса док је у мандату још не пуне две год...

Zar je bitno ime.Na primer taj čovek ili žena,sve jedno je,zove se Student Fakultetović.Častan je i pošten,ne podmitljiv je...
Prećera malo... 😂

Gospodar ti je samo jedan , onaj gore . Ti si supermen , i tvoji ukucani , i prijatelji . Sta ce ti drugi vodja?
Živela anarhija 😂

Svako normalan je za to da vlast i institucije rade svoj posao odgovorno i pravedno. Svako normalan zna da je to kod nas nemoguće (kako je bilo odvajkada)!:unsure:

A preko noći da postanemo Švajcarci ili Norvežani, ccc... Jedini put je onaj koji sam već pisao večeras, sve drugo pada u vodu. Toliko, izvinjavam se ako sam uneo pometnju, nije mi cilj jer kako rekoh ja sam apolitičan i neću da budem ni na jednoj strani.

Budi svoj, misli svojom glavom kroz ovaj kratak život, iskoristi ga maksimalno, ne troši vreme na gluposti. U zdravlje!

Poslednja izmena:
Da se pojavi neko sa planom i programom u ovoj situaciji je malo teze ( ne i nemoguce). Prvo bi narod bio sumnjicav da taj neko hoce na krilima studenata da dodje do vlasti, pa bi ga onda vlast optuzila da je strani placenik, izdajica, autonomas, da je organizator protesta iz senke, Djilasov i Solakov covek itd.
Pa i da je najposteniji covek u drzavi, verovatno bi mu nasli neku brljotinu tipa da je ukrao nekoliko tresanja od komsije, imao neku slabu ocenu u skoli, neopravdani cas, pecao bez ribolovacke dozvole, razbio prozor loptom, popio malo vise na nekoj zurci i tako dalje sa ostalim sranjima. I gde takav "olos" da nam vodi drzavu, taj ne bi mislio ni o platama ni o penzijama sve bi to ukinuo samo da napipa fotelju itd. Pa realno na primer da je bilo medija i ovakve propagande za vreme prvog i drugog srpskog ustanka prvi bi propao za sat vremena a drugi se ne bi ni desio.
E pre 3 meseca bih recimo mislio da je to nemoguce da se pojavi takav, jer normalan covek nije lud da ulazi u kolo sa ovima i protiv ovih. E sad nakon svega sto se desavalo mislim da se narod malo oslobodio, dobio neku volju i energiju i da postoji sansa da se tako nesto desi, samo treba pazljivo pratiti da nam takav neko ne promakne. Vreme ce pokazati.

Nazad
Vrh