Chat 17

Дали сте размишљали о медијима као највећем злу овог Века и ови и они медији уопште,друштвене мреже такође...Узрок и последица по мени целокупне ситуације у Свету.

Svi slabomisleći ljudi su problem. Uvek i svuda. Slabomisleći iz raznih razloga. Neki nemaju kapacitet za širu sliku, neki opet, umorni od života, gledaju da ostatak prožive psihički što mirnije. Gledaju (možda i čitaju, al teško) laka štiva, prizemne zabave, slušaju ono što im odgovara da čuju i bude im lepo. Kao Trumanov šou.
Po meni bi idealno bilo da zakon bude takav da je glasanje obavezno za sve i da ljudi stariji od 70 godina ne mogu glasati. Znam da ovo drugo grozno zvuči, ali i ja sam u vozu koji se ubrzano približava toj stanici, a ipak sam za to, iako je ružno. A za to sam jer na mladima svet ostaje.
Opet, to ne bi bila demokratija. Ovo prvo i možda, ali ovo drugo nikako. I opet demokratija je daleko od idealnog sistema (problem je što se broje glave, a ne mozgovi), međutim još uvek bolji (ili manje loš) sistem nije poznat.

Da li je istina da u Americi glasaju samo poreski obveznici, a da korisnici socijalne pomoći nemaju pravo glasa?

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

E vidiš to je naša najveća greška vezanje za ,,lidere" ,zato sam u dva maha već napisao da su studenti svetlosnim godinama ispred nas.
Kroz razgovore sa nekima od njih došao sam do zaključka da velika većina nema nikakve političke ambicije. Pokušavaju da nauče društvo u celini nekom drugom načinu funkcionisanja ,ali dug je put od du.eta do glave.
Ovoj našoj opoziciji izgleda još uvek nije krenulo ništa od dole.
У ствари, грешку си направио ти. Нисам се ја везао за лидере. већ ти, ословивши Вућића са "ОН", нагласивши то великим словима. Ја сам јасно написао, не помињући лидере, да сматрам да велики део друштва и поред такве шупље власти, не види то што се декларише као опозиција, као било какву алтернативу вредну да се за њих гласа на изборима, што се и показује од избора да избора. И зато и кажем да су, чак и на фону шупље власти - јадни.

Да, написао си више пута ту своју импресију о студентима "светлосним годинама испред нас", што је постао фетиш са којим се не слажем јер сам '96-'97. у време студентских протеста и ја био студент и, на страну уобичајени младалачки максимализам, нисам ни ја сам доживљавао себе као нешто посебно и релевантно, баш као што ни моје пријатеље и познанике који су тада студирали нико није гледао на нас и третирао другачије него као још једно покољење студентарије.

А сећам се и тадашње мањине ликова са тих протеста који су ипак имали политичке амбиције, почевши од свима нам знаног Чедице, па Хомена, Поповића, Дулића... Само неколико година касније, они су дошли у позицији да, како кажеш "науче друштво у целини неком другом начину функционисања", па колико ја могу да оценим, нису се прославили у томе - напротив. За само деценију, од предводника промена, постали су разлог да неко ново покољење тражи промене. Веома вероватно је да је то због тога што им је учење "неком другом начину функционисања" радило само у теорији.

А ми остала бивша студентарија без политичких амбиција, некада и некоме светлосним годинама испред њих, колико могу да видим по пријатељима и познаницима, имали смо и имамо много приоритетнијих ствари у животу, него да учимо било кога "неком другом начину функционисања".

...''Да, написао си више пута ту своју импресију о студентима "светлосним годинама испред нас", што је постао фетиш са којим се не слажем јер сам '96-'97. у време студентских протеста и ја био студент и, на страну уобичајени младалачки максимализам, нисам ни ја сам доживљавао себе као нешто посебно и релевантно, баш као што ни моје пријатеље и познанике који су тада студирали нико није гледао на нас и третирао другачије него као још једно покољење студентарије.''...

Другог дана протеста Три моста сам ишао у Нови Сад. И разговарао са студентима у ''бивацима'' поред где је логоровала ''моја'' екипа састављена од студената из свих крајева Србије.
Основно и прво што су рекли је да би најрадије да наставе школовање и да дају испите.

Да, раде праву ствар и добро је што се не мешају са фекалним политичарима и ранзноразним удружењима и покретима.... исто фекалног карактера.
Срамота је што смо дозволили да то они раде уместо да уредимо државу према принципима наших предака. Да сви много више поштујемо седам Божјих заповести држава би била сасвим добро уређена.
(ајде, због разноразних комшиница, може шест... шест заповести :) )

----------------------------------------

Момини латини... шта кажу украјинци?... јел славе подршку западњака?

Ко је сад ту ословодилац а ко непријатељ? Наговориш зеца да се туче са медведом и још му даш и трули штап па кад буде пребијен онда му тај штап наплатиш тако што му одереш кожу с леђа...

Tramp: Ukrajina će možda biti ruska​

Prema njegovim rečima, Ukrajina ima neverovatno vrednu zemlju kada je reč o retkim mineralima, nafti i gasu i SAD želi da novac koji je Amerika uložila u Ukrajinu bude siguran, imajući u vidu da je Vašington, kako kaže, potrošio stotine milijardi dolara u Ukrajini.

- Želimo taj novac nazad. Ja sam Ukrajini rekao da želimo ekvivalent za taj uloženi novac i to u vidu retkih minerala vrednih 500 milijardi dolara, na šta je Kijev, u suštini, i pristao - rekao je Tramp.

Kako kaže, da nije takvog dogovora, SAD bi ispale glupe.

https://www.blic.rs/vesti/svet/tram...e-u-soku-putin-zbog-ove-izjave-otvara/hqvg46c

Clanak u informeru>Vucic najavio zestoku borbu protiv korupcije padaju krupne zverke, tuzilastvo ima odresene ruke!

Znaci da je drzava Srbija uspela da skupi dosta novca u fond za odstetu osumnjicenima za korupciju kad ih budu pustili na slobodu, bez toga ne vredi ni pocinjati borbu protiv korupcije.

Pa ko su po tebi ukrajinci? Jesu li to svi građani sa teritorije nekadašnje ukrajine?
Dali si siguran da i oni rusi koji su u toj državi najstrašnije maltretirani smatraju da je putin neprijatelj?
Koga ti to uzimaš da je relevantan ukrajinac?

Koga ti to uzimaš da je relevantan ukrajinac?
Хахаха! Сад си ме подсетио. У оним "чат-рулет" дијалозима којер сам гледао по Нету, они не баш умни Украјинци са претензијом на најаутенчније украјинство, терају сабеседнике да понове реч "паљаницја" (циповка 'леба у преводу), са неким одређеним акцентом и као, када неко тај акценат не потрефи, они га испљују да није Украјинац, да не зна језик и слично - углавном, аргумент крајње глуп, али је невероватно распрострањен, да је чак ушао у "мемове". Али ако знаш да изговориш "паљаницја", онда си релевантан Украјинац. :)

Pa pito me konkretno sta kazu ukrajinci . Pоsle bi reko nece da odgovori
Покушаћу да опишем својим речима ове грађаноидне аутошовинистичке флоскуле типа:

па што ти украјинци нису грађани света и слободарци и филантропи и мондијалисти него само територија и територија...
отишло је то одавно...
нека се помире са тим...
књиге и наука а не звона црквена и коло и сарма на слави...
шта су запели па вичу украјинске земље...
генерали су им сигурно злочинци па су сигурно и сви они...
има паво народ на самоопределење... (као што су имали и Крајишници... упс...)
где су украјинске земље ту су украјински бандеровци...
шта мисле ти руси - па шта ако су живи спаљени у Одеси... прогрес је важан...
важно је да се дружимо по ливињима и малдивима... а не на заосталим руралним селима...

А они и да се туку са најјачом силом... еј... одмах да се предају и да побегну у швајцарску Казабланку и да понесу ојре... то је кул и ин...

Nazad
Vrh