Chat 17

Магазин око, уживо укључење у јагодини. Кажу извештавају цео дан из блокираних градова.

Аха, наиван сам да носим болесног оца на заказани конзилијум или терапију до клиничког у Београду, па се нађем у колини аутомобила испред.... гдегод могу да буду блокиране раскрснице већих улица кроз које морам да прођем, а да не долазим у клинички из правца Велике Моштанице.

Оно прво сам чинио често, 'ебо се са београдским саобраћајем у шпицевима да ми изађе на нос и баш ми се не би допало да група ликова протестује на начин да се нацрта на раскрсници и не дозвољава ми да прођем ту, већ тера да се сатима провлачим кроз београдске уличице.

Луле, другим речима, нису људи вољни да им неко због било ког разлога ограничава кретање и задовољење јако често неодложних потреба.
ako putujes cesce za bg obavezno kreces bar sat ranije jer je u bg-u kolaps svakako bili protesti ili ne

Brate,nemogu vise da se sudrzim.Ti si bre lud,ako ti smes da vozis auto po putu i ja smem da spavam na njemu ako mi se spava a ti nesmes da me pregazis jer je to krivicni prekrsaj.Za moje spavanje je saobracajni prekrsaj i neide se na robiju! :ppozdrav:
Ako postoji saobraćajni znak i on je postavljen , a glasi "čovek spava na putu" onda mogu da odgovaram ako te zgazim...
Nešto kao znak "divljač na putu" pa ona oznaka recimo, narednih 5 km, onda odgovaram, jer sam bio upozoren saobraćajnim znakom na mogućnost razne divljači na putu, a nisam obratio dovoljno pažnju, pa pregazio zeca, na primer...
Ovo je hipotetečki, jer Zakon ne predviđa čoveka da spava na drumu...
Meni se svojevremeno dogodilo da sam naišao na pijanicu kako leži na sred puta, stao sam , upalio 4 pokazivača pravca, odvukao ga u travu par metara od kolovoza, pozvao policiju i opet najebao !!!!!
Daj izjavu, ko ga je oborio, nije sam pao, udario ga auto , ti si ga udario, slikali auto, izgubio 2 sata raspravljajući se, muka živa !!!!
Odbranio me snimak prednje kamere, takozvane "dashcam" !!! 😝
Isplatila mi se samo u tom jednom slučaju, a bilo ih je !!! 🍻

Ako postoji saobraćajni znak i on je postavljen , a glasi "čovek spava na putu" onda mogu da odgovaram ako te zgazim...
Nešto kao znak "divljač na putu" pa ona oznaka recimo, narednih 5 km, onda odgovaram, jer sam bio upozoren saobraćajnim znakom na mogućnost razne divljači na putu, a nisam obratio dovoljno pažnju, pa pregazio zeca, na primer...
Ovo je hipotetečki, jer Zakon ne predviđa čoveka da spava na drumu...
Meni se svojevremeno dogodilo da sam naišao na pijanicu kako leži na sred puta, stao sam , upalio 4 pokazivača pravca, odvukao ga u travu par metara od kolovoza, pozvao policiju i opet najebao !!!!!
Daj izjavu, ko ga je oborio, nije sam pao, udario ga auto , ti si ga udario, slikali auto, izgubio 2 sata raspravljajući se, muka živa !!!!
Odbranio me snimak prednje kamere, takozvane "dashcam" !!! 😝
Isplatila mi se samo u tom jednom slučaju, a bilo ih je !!! 🍻
Imao si srece sto je bio klosar pijanica,ko si bre ti da snimas kamerom ? Ko moze da dokaze da taj snimak nije bio montiran?
Pomalo se bavim saobracajem pa sam i pomalo upucen :ppozdrav:
Takve sa kamerama najvise volim 8-)

Još onako bahato i bezobrazno staje na sam branik auta, kako se vidi na ovom snimku !!!!
Što misliš zašto stoje na sam branik. Ka što vidiš to su uvek situacije gde taj neko već preti ili pokušava da prođe. Jel misliš da je takvom (tebi onomad npr. :)) bolje stati 10 m oda auta i dati mu dovoljno mesta da se zaleti i onda te pukne? Ovako dolazi do bacanja na haubu eventualnog prevrtanja i pada sa auta. Sa zaletom od nekoliko metara posledice bi bile mnogo gore. Ukoliko bi se sklanjali svakoj budali koja se zaleti na njih blokade ne bi imale smisla.

Ne mislim da je idealan način borbe, ali kako drugačije? U ovoj zemlji ljudi svoja prava jedino na taj način ostvaruju. Ima tu mnogu drugih stvari koje treba blokirati. Npr, Pink, RTS (koji svi mi direktno plaćamo), skupština, BIA... ima adresa koliko hoćeš, ali to se naravno ne bi dozvolilo.

Zašto puštaju ove blokade puteva? Pa iz razloga o kome ja ovde sve vreme govori. Da se dodatno rasplamsa već postojeća unutar-nacionalna mržnja i podele.
Takođe politički poeni. Neko ko je da kažemo ne opredeljen i ko dovoljno puta naleti na blokade kad žuri pomisliće možda "Ma ne valjaju ova SNS govana, al neću ni za ove druge"

Nek protestuje ko god hoće, zna se kako se protestuje, a ti Momo na pali vatru !!!!
Evo, da te "naučim".
Blokira se samo jedna traka kolovoza, a jedna strana se naizmenično propušta, kao kad su radovi na putu, pravo na slobodno kretanje nije ugroženo, ali je prilično otežano, ŠTO I TREBA, da bi se ostatak naroda upoznao sa svrhom protesta, i ukazalo na probleme ljudi koji su bili prinuđeni i bukvalno naterani da izađu na ulicu da protestuju !!!!
Ovako, totalnim blokadama može se samo izazvati bes pojedinaca, a tu ubrajam i sebe !!!

Nek protestuje ko god hoće, zna se kako se protestuje, a ti Momo na pali vatru !!!!
Evo, da te "naučim".
Blokira se samo jedna traka kolovoza, a jedna strana se naizmenično propušta, kao kad su radovi na putu, pravo na slobodno kretanje nije ugroženo, ali je prilično otežano, ŠTO I TREBA, da bi se ostatak naroda upoznao sa svrhom protesta, i ukazalo na probleme ljudi koji su bili prinuđeni i bukvalno naterani da izađu na ulicu da protestuju !!!!
Ovako, totalnim blokadama može se samo izazvati bes pojedinaca, a tu ubrajam i sebe !!!

To se radi, ukrsti se par profila.... one prepreke za tenkove, kako kod pokusa da predje preko samo se odigne od zemlje , i nema gazenja :ppozdrav: :osmeh: :cao: ....

Ima perioda kada se ovde u ovoj temi piše i malo smisleno, ali neznam kako to funkcioniše, verovatno su ti periodi povezani sa lunalnirnim kaledndarom i fazama meseca.
Јок бре! Писање је увек исто, само фактори које си поменуо, вероватно и они које ниси, утичу да ти у неким периодима оно писање не можеш да перципираш као смислено. :haha:

Dodji na skup pa da divanimo,mani se ovoga ovde. :ppozdrav:
Tastatura ratnici su uvek najjaci,uzivo mozemo da budemo drugari .:ppozdrav:
Pa zar posle ovoliko godina "staža" na Forumu nisi me "skontao" ? 😂😂😂
Uživo bi bilo još gore, veruj mi , ovako, na reč, napismeno !!! 😂😂😂
Još kad popijem, a volim...ufff..
Ne ponosim se time, niti su moje takve osobine, za pohvalu, ali takav sam, nemoj da me diraš , neću ni ja tebe, kradeš, lažeš, bićeš upozoren ako me to ugrožava ili ljude oko mene, ako nastaviš, e jbga, onda ne umem da se kontrolišem !!!!
Ja i gazdinog sina u Firmi nakrpim, svi kažu da nisam normalan, pa neće balavac mene da vuče za nos, može da me povuče, al dole za onu stvar !!!
Gazda saznao šta je "mali" radio na poslu, i umesto otkaza, budem pohvaljen i usmeno i finansijski, usmeno prihvatim, ali finansijski vratim na račun Firme !!!!
I to me jedino "vadi" , jezik me zakopava, ali me ruke spašavaju !!!
Sekretarica Firme mi kaže: Kod tebe nema kompromisa!!!! Nema, ili smrdiš, ili mirišeš , sredina ne poistoji !!!
A njen suprug mi bio Šef, pa smo se posvađali na krv i nož, čak su mi zabranili taj dan da dođem na posao, jer eto ON je besan !!!!
Ma boli me mali prst leve noge što je gospodin uzvišeni besan, svađao se i pretio mi smanjenjem plate, rekao sam mu da bih baš voleo da saznam koliko košta njegov bubreg !!!!
I šta je bilo ?
Ništa, skinuli mi od plate, ja zvao gazdu da pitam jel taj šef neki suvlasnik firme pa da znam kako da se ponašam ubuduće, jer čak ni gazda nema pravo tako da se ponaša sa poitčinjenuima, al ajde, i da mu kažem da ove pare što ste mi skinuli pripisujem njemu u dug , i naplatiću ga kad-tad, hvala lepi na razumevanju, prijatno želim...
Posle nedelju dana dobijam kovertu preko jednog čoveka, a u koverti 100 eura i papir, NIKOME NI RIJEČI !!!! 🍻

Poslednja izmena:
ako putujes cesce za bg obavezno kreces bar sat ranije jer je u bg-u kolaps svakako bili protesti ili ne
Савет Суботичанина који је кроз Београд возио мање него што сам ја препешачио нема цену. :ROFLMAO:

Шалу на страну, али јасно ти је шта сам хтео да ти кажем претходном поруком.

Nazad
Vrh