Chat 17

@ MOMOSARIĆ
Očekivao sam više od lajka...barem neki komentar na ruskog oligarha :).Vlasti su sa Sardarovim poprilično loše i mutne dilove pravili, ovaj hotel je posljedica jednog takvog dila (HE Mrsovo). Sad otplaćuju sve propale investicije od Sardarova
Svi ruski investitori su nam hebali majku..od tog Serdarova..do onih Romanova u Biraču, Balkala..do Olege Burlakova (Olegovo zlato)...a daleko najgori ova Nestro grupa (Rafinerije i Petrol).Rusi nas doživljavaju kao mentalno retardirane, i ponašaju se onako kako ni u Somaliji više ne mogu

Većih govana nema na svijetu.
Dok s druge strane, Ameri radnika i male akcionare ispoštuju u pfening...Marbo je očit primjer.Tako je bar što se biznisa tiče,U ostalo ne ulazim

Није до Руса него до домаћина и домаћих закона. Мада ко их *ебе а исто и ове западњаке.
Ево примера из Словеније где Руси држе железару и раде по законима Словеније и еу. Имам пар примера руских фирми у Холандији од пре рата где су били пожељни послодавци. Не знам како је сада.

Једноставно је до домаћих закона и примене тих закона. У овим нашим бананама су такви и закони па свака шуша може да га шиљи... У Србији нису ништа бољи ни јужнокорејанци ни турци ни немци... Има пар немачких фирми где јесте стварно већа плата за инжењере али се обични радници израбљују.... жене на пример раде по 6 ноћних смена...
Имали смо у Смедереву шведску фирму која је била толико робовласничка да је то било невероватно. Исто прековремени рад који се плаћао на шест месеци а у ствари се потирао са слободним данима. Или се пребацивао на дане када фирма ионако не ради.
Жене су радиле по 10 или 12 сати сваки дан евентуално 1 дан одмора недељно. Дуго година без синдикалног удруживања које је власник спречавао.
Али све је то покривено домаћим законима који су све то дозвољавали. А швеђане је болела патка за наше раднице.
Дођу раднице исте фирме из Естоније или Пољске као испомоћ и раде полако и без прековременог а ове наше јаднице робују...
Или наше пошаљу тамо у испомоћ са све шефовима који их терају као стоку и ове домаће направе побуну што наше много раде.
А ми мушки смо потомци јуначких предака а жене нам робују код робовласника... стидеће се поколења због овога...

А доле у околини Ниша и Лесковца и Врања... тамо је тек туга преголема... Тамо је тежак кулук.
Наравно увек има позитивнијих примера... Рецимо Мессер који деценијама ради у Србији има одличне услове рада и невероватне плате.

Све те фирме које раде те мање више транге-франге послове су толико добиле стимулације од државе да сви ти радници су могли да седе кући и примају исту такву плату....

А што се тиче амера могу ти дати пример који смо имали у Смдереву, у железари... уз ограду да није из прве руке мада је то више мање позната ствар....
Добили су фирму у добром стању, искористили највише што су могли, уложили колико су морали да би производња ишла и отишли главом без обзира без да су радницима рекли збогом. Само се једног дана нису појавили.... оставили неке паре на рачуну за производњу али и отели неке дугогодишње купце... Нису трпели никакве ауторитете и добре инжењере.. отерали су све што је вредело... подржали су послушнике које су издигли на руководеће позиције.
Имали су среће да је цена челика била добра у том периоду па су имали добар профит који су делили са запосленима. Мада су после пар месеци почели другачије да рачунају профит па је и то постало мизерно. Али су испоштовали сваки зарађени сат и сваки минут прековеменог. Све фирме су желеле да сарађују са њима јер су увек тачно плаћали по закону а то је до 60 дана од посла.
Ипак боље плате као стандард су имали запослени у њиховим фирмама у Словачкој и америци.
Отишли су зато што су жути дозволили увоз јефтинијег челика из Кине а и због тога што су променили начин експанзије у европи. И кад су схватили да нас неће и да нећемо у еу.
Имали су велики утицај на локалну заједницу и силне застареле рачунаре су поклонили локалним школама... сређивали су паркове и организовали радничка дружења.
Сваки амер који није могао да се ожени овде се усрећио. Ко је хтео да *ебе могао је колико је хтео и то су баш користили... Мењали су секретарице између себе, а која је знала нешто и да ради ту су и унапредили.

Амери су могли железару да сравне са земљм '99. али су само гађали тарфо станицу да не ради за време рата. Онда су је купили уз аферу о корупцији од 6 милиона марака које су испариле у ваздух.

Мислим да су у питању закони земље у којој фирме раде било да су руске или западњачке... као и сам менталитет домаћих људи у фирмама и у државном апарату... јер овдашњи људи су поткупљиви и онда странци може да диже патку...

Руси имају такав став да увек сарађују са државом и само тамо где их домицилна држава позове и подржава. Не намећу се и неће да ''гину'' ако се дебело не плати и не испалти... не утичу на домаће становништво... не дају ''помоћ'' као западњачке НВО.
Једноставно запад преко свакаквог утицаја жели да придобије народ на који се намерачио... прво милом, кока колом и бабл гамом и холивудским филмским срањима о западњачкој утопији па ако не пристану онда силом - милосрдним анђелом.

Шта је боље процените сами... ми смо одрасли на америчким филовима... нама су Руси непознаница... памте их наши дедови и бабе кад су прошли као црвена армија али то је била нека друга земља... питање које су националности били ти борци...
Нас су амери бомбардовали 1944. да би нас спасли од немачког бомбардовања 1941. А ми смо им спасавали пилоте. Па онда '99. да би нас ''ослободили од комунизма''. Немци су нас сатрли у Великом рату па после у 2. светском у Крагујевцу и Краљеву а Мађари у Војводини.
Рвати су нас побили у Јасеновцу толико колико и сви ови заједно и више од тога... уз прећутну немачку сагласност.

Руси или амери или кинези... ја мислим да смо најпаметнији народ на свету али исто тако и менталитетски поткупљиви и подмитљиви највише на свету... можемо много боље.

Poslednja izmena:
Некако смо данас, да л' због хороскопа, подземних токова или синоптичке ситуације, на разним фреквенцијама - никако да јасно и недвосмислено схватим шта хоћеш да ми кажеш.

Lule ,jel ti ovo na tom avionu lici na ostecenje od ptica ?

jel razumes sta je false flag?

kako je posto je navodno pogodjen(kasnije oboren) do strane rusa,uspeo da kruzi oko aerodroma u groznom pola sata(navodno nije mogao da sleti zbog magle) i onda odjednom preleti citavo kaspijsko more sat vremena do Kazakstana i tu padne

opet ne kontas al ne cudim se

to sto je zvanicno potvrdjeno da je kazakstan oborio ukrajinski dron u blizini leta ovog avion to nikom nista

bitno da su rusi

Pa sa ovolikim znanjem iz geopolitike, umetnosti ratovanja, avijacije, CIA, BIA, ŠIJA....Tu ćemo pare da napravimo!
Па то већ неки добијамо хранарину ал' ваљало би залити па да ми кевћемо, можда нам дају.
sta da komentarisemo sad u poljoprivredi...???
Нпр. не би ти ваљало да зановиш механизацију, не треба ти радна снага, знаш коме ћеш и по којој цени следеће године продати производе...?

opet ne kontas al ne cudim se

to sto je zvanicno potvrdjeno da je kazakstan oborio ukrajinski dron u blizini leta ovog avion to nikom nista

bitno da su rusi
Lupas kao otvorena kapija citavo vrijeme , kad odes kod vas u kafanu verovatno te nitko ni ne slusa , kad im pocnes pricati te gluposti izbace te van iz kafane , pa onda dolazis na ovaj forum da prosipas gluposti, i davis nas sa ravnozemljaskim teorijama.

Avion ovako leti nekoliko sati pogodjen a pogodili su ga iznad cecenije, imas snimke podatak visine i kordinate leta na sajtu koji prati sve avione iznad euroazije, imas snimke iz aviona ona devojka pogodjena u nogu srapnelom koji je prosao kroz oplatu aviona , slike dok je jos letio neko slikao i postavio , devojka je ostala ziva jer je bila u repu a tamo je i pogodjen i kako mu nisu dalu dozvolu odmah da sleti dok je imao jos hidraulicnog ulja u sistemu upravljanja , u repu su mu cilindri i hid.sistemi , kad mu je iscurelo hidraulicko ulje letio je sve losije i na kraju imas snimak da nije imao kontrolu nad avionom uopste.

Ali da imas nesto soli u glavi ti bi svhvatio nesto od toga ali ovako nista.

Cudi me da sa svim glupostima koje pises ovdje , da te moderatori nisu isclanili iz foruma.

Koliko se ja razumem da avion koga je pogodila PVO se obično dimi a ovaj....
Dimi se kad se nesto upali ali ovdje eksplozija bojeve glave je bila daleko i srapneli nisu pogodili nista sto se grije i moze da se zapali vec su onesposobili unutra sistem za upravljanje repnim povrsinama i vjerojatno je iscurilo ulje iz citavog sistema pa nije mogao da upravlja ni zakrilcima na krilima samo je ispustio kotace(gravitacija) i mogao da upravlja samo motorima , zato je tako haoticno letio , vec vidjeno kod putnickih aviona kad im se razleti motor i isjece hidraulicka crijeva.

Lupas kao otvorena kapija citavo vrijeme , kad odes kod vas u kafanu verovatno te nitko ni ne slusa , kad im pocnes pricati te gluposti izbace te van iz kafane , pa onda dolazis na ovaj forum da prosipas gluposti, i davis nas sa ravnozemljaskim teorijama.

Avion ovako leti nekoliko sati pogodjen a pogodili su ga iznad cecenije, imas snimke podatak visine i kordinate leta na sajtu koji prati sve avione iznad euroazije, imas snimke iz aviona ona devojka pogodjena u nogu srapnelom koji je prosao kroz oplatu aviona , slike dok je jos letio neko slikao i postavio , devojka je ostala ziva jer je bila u repu a tamo je i pogodjen i kako mu nisu dalu dozvolu odmah da sleti dok je imao jos hidraulicnog ulja u sistemu upravljanja , u repu su mu cilindri i hid.sistemi , kad mu je iscurelo hidraulicko ulje letio je sve losije i na kraju imas snimak da nije imao kontrolu nad avionom uopste.

Ali da imas nesto soli u glavi ti bi svhvatio nesto od toga ali ovako nista.

Cudi me da sa svim glupostima koje pises ovdje , da te moderatori nisu isclanili iz foruma.
dakle prvo gde ja nisam napisao da nije pogodjen projektilom???

rekao sam da je false flag da se naravno optuze rusi
a ko je ispalio i ko je gadjao ili poslao eventualno dron koji je eksplodirao u blizini aviona to necemo znati ali ce biti optuzeni rusi

dakle prvo gde ja nisam napisao da nije pogodjen projektilom???

rekao sam da je false flag da se naravno optuze rusi
a ko je ispalio i ko je gadjao ili poslao eventualno dron koji je eksplodirao u blizini aviona to necemo znati ali ce biti optuzeni rusi
Avion je letio Baku-Grozni , kad je dosao iznad Groznog (Cecenija) odbili su mu slijetanje a tamo je po informacija iz aviona i pogodjen, navodno Ukrainski napad dronovima, da je eksplodirao takav ukrainski dron kraj njega ne bi imao gelere , dronovi su kopije cesna aviona punjeni eksplozivom , nisu napravljeni da ubijaju geleriva vec da nesto raznesu ili upale za sto su ih koristili , tesko da bi ovo ostecenje koje je na avionu napravljeno sa takvim dronom , a nije ni BUK lanserom cija raketa bi mu odnijela citav zadnji dio,vec vidjeno pogodila je onaj holandski avion puno veci pa mu je otkinula citavu kabinu , bilo je nesto malo sa malom bojevom glavom ili rucni PZO lanser ili malo veci PZO lanser sa vozila.

Vise nije teorija , zvanicni izvestaj azerbejdzanske vlade , avion oborila ruska pzo sa pancirom s, avionu nije bilo dopusteno sletanje ni na jedan ruski airodrom , uostalom predsjednik azerbejdzana bio u Moskvi i odmah napustio , u buducnosti putin produbljuje veze na kavkazu.

Nazad
Vrh