Chat 17

Ne znam dimenzije, klasičan beli džak za kukuruz koji se prodaje po poljoapotekama. Ima otkupnina.

edit: sad sam našao na netu da ih zovu pp vreće ili džak za šut (pp zato što su pletene od polipropilena). Kod nas u apoteci ih zovu džakovi za žitarice. Dimenzije su 50x100, ili 55x110 sve u cm.

BEX

Poštarina bez provizije na otkup bi iznosila oko 3000 dinara.​

YU-PD (DExpress)

Ne preuzima takav sadržaj (Paket).

Нешто слично се и код нас десило и тек треба да се деси. Изгледа да нисмо далеко од американаца или они од нас

Како су закључили да ако узимаш земљу у аренду не значи да ћеш и зарадити више. Имају неке законе где морају да плаћају хонорар члановима домаћинства који нису укључени у производњу или су некад били укључени. Ко је пре 40 година био велики сад је ситан произвођач са истом површином земље. Запали су у зачаран круг сувог ратарења где сваке године зарађују мање него предходне. Два излаза продај земљу или укрупни или убаци и животиње.

Nit ima da neko placa familiju koja neradi ,a i to da propadaju uglavnom nije tacno. Suse u vecini krajeva ratarskih u SADu nije bilo od 2012 , prosjecan prinos kukuruza na nivou drzave zadnjih godina je oko 10.8t po ha , ulazi jeftiniji nego ovde, a cijene prodajne kao ovde ,pa vidi dal propadaju.

Момо, преводим шта човек прича. Ни један тај податак није изнео што си ти навео. Не кажем да није тачан али ја га нисам чуо ни тако разумео.

Čujem da je Asadova žena dala korpu mužu i sa britanskim pasošem otperjala na mrski i neprijateljski nam zapad. A Rusi dižu lenger iz baza po Siriji. Imam jednu sliku žao mi što ne mogu da je ubacim.

Nazad
Vrh