Chat 17

Само Ф му се одузима ако је има, а ако је нема и вози на Б онда ће му њу одузети.

Ako se na mene odnosilo idealizovanje zapada, promašio si poentu mojih postova.
Ja nikakve specijalne simpatije ne gajim prema njima i bombardovanje im sigurno nemogu zaboraviti/oprostiti. Obzirom koliko sam tamo boravio sve oko njih mi je jasno najmanje koliko i tebi.
Opet ponavljam: mene interesuje da ova naša(moja) država izgleda koliko toliko pristojno bar u domenu koliko mi možemo uticati. Pomenuo si kuće u kojima žive nemci. Ulazio sam u neke kućeu D, A, Slo, itd, i nigde nisam video prljavu udžericu.
Možda si ti zalazio dublje, ali ono što sam ja video, bilo je normalno i čisto.
Po tome je nerealno obrnuti i reći da su oni prljavci a mi čistunci.
Ali mene zaista iznenađuje da neki ovdašnji članovi zaprljanost(ne zagađenost) bukvalno opravdavaju kao nešto što nam priliči i što smeta jedino onima koje impresionira zapadni red.
I odmah to dovode u vezu sa ulaskom u EU. Mene lično ulazak Srbije u EU uopšte ne zanima, jer nevidim nikakve specijalne benefite od toga.
Ali me upristojavanje moje zemlje interesuje pa bilo to i po cenu da nas neki zakon na to i natera.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Од свих сам најмање мислио на тебе, знам да имаш реалног искуства на западу. И делимо исти став око упристојавања нас и нашег народа и земље. Такође нисам мислио ни да смо ми чистунци а нпр Немци прљавци него да на обе стране има таквих. Чак више нагиње да су Немци доста прљавији народ поготово у кућним околностима од људи са Балкана. Наравно када се пореди исти сталеж. Наравно ту могу да буду свакакви а на улици морају да поштују ред,дубуко усађено.

Што колега из "U" Републике Хрватске још спомену,наравно да имаш делова где је криминал и прљавштина сасвим нормална ствар,ту не живе Балканци сигурно,ту су све арапи,африканци и турци. Таквим деловима градова више нема помоћи.

U Antverpenu, generalno prilično čistom gradu naiđoh na arapsku četvrt koja bi postidela i neko pakistansko selo iz 50-tih..
A na par stotina metara odatle se režu najskuplji svetski dijamanti..

Što se tiče kulture...mislite li da neki prosecni švaba srednjeg ili nizeg obrazovanja dođe u srbiju da živi i radi par godina ne bi uklopio sa navikama (posebno lošim) domaćeg stanovništva...
Nisu oni kulturni već naplašeni raznim kaznama i nametima,briga njega za ekologiju i prašume, bitno je da ne dobije po džepu.

Isto tako Nemac je naučio da odvaja otpad jer ako baci u kantu koja nije namenjena za tu vrstu otpada,komunalac mu kulturno ostavi punu kantu i ode.Recimo pivo plaća skuplje jer mu je odmah uračunata ambalaža,ali zato ima automat gde ubaci flašu i dobije isečak sa popustom kad ode sledeći put da kupuje.A koga mrzi da ide do automata uredno ostavi pored kante, prodju Cigani pokupe, odu na automat i dobiju popust oni, ogroman broj cigana se tako hrani u Nemačkoj :D

Za ostali kabasti otpad mora da plati da se odnese,zato mu je lakše da opet pusti cigane da to pokupe I prodaju po Srbiji.

Dakle samo kazne,ali te kazne prati uredjeni sistem skupljanja otpada i eto ti kulture.

Pitanje, ako je vozac vozeci traktor skupio 18 poena, cineci prekrsaj-e, noc, neosvetljena prikolica neregistrovana pravljena prikolica, i udarilo ga vozilo otpozadi.. itd.... da li mu se oduzima dozvola i za B kategoriju ili samo za F ?
Моје искуство: вукао атестирану, нерегистровану ауто приколицу. Забрана управљања свим моторним возилим на 3 месеца иако приколица није моторно возило.

Do skoro je bilo da se dobija zabrana na sve kategorije a sad samo na onu sa kojom si napravio prekrsaj

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

U Antverpenu, generalno prilično čistom gradu naiđoh na arapsku četvrt koja bi postidela i neko pakistansko selo iz 50-tih..
A na par stotina metara odatle se režu najskuplji svetski dijamanti..

Lijez nije nista bolji. Katastrofa koliko je prljav i unakazen,arapi su ga unistili. Belgija kao Belgija je u ogromnom problemu i ne vidi se svetlo na kraju tunela.

Што до Шемпетера? Могли смо смо да купимо њихове бераче у сред Београда (ја продавао), Н. Сада, Јагодине...
Neki su morali i do Sempetera,Maribora i sl jer nisi mogao da dobijes ni za godinu dana masinu uplacenu u npr sred Beograda. Plus si morao da nadjes gde devize da zamenis pa uplatis. Ne znam koje godine si radio u prodaji al 80ih sve iz Slovenije smo kupovali direktno u Sloveniji.

Vjerovatno je tad neka trgovacka kuca iz Slo bila solventnija ,i sa sposobnijim menadzerima u to vrijeme ,pa je uplatom zakupila proizvodnju unaprijed , i tako,morala je fabrika njima prvo isporuciti.

Do skoro je bilo da se dobija zabrana na sve kategorije a sad samo na onu sa kojom si napravio prekrsaj

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Ali ako bodovi da se izgubi dozvola onda ne može koristiti ni jednu kategoriju.
Lično mi sudija saopštio kad su mi je izdiktirao da me kažnjava sa 17 bodovo i pitao me da li znam šta to znači? Ja mu rekao da ne znam ako može da mi da objašnjenj ,kaže ako još i najmanji prekršaj uradim uzima mi se dozvola i ne mogu 2 g na polaganje,ja mu kažem ok,kriv sam radite kako mislite,misleći da mi ta A i ne predstavlja problem ako je nemam.Kaže jel ti je jasno da nećeš moći voziti ni B a ni traktor a baviš se poljoprivredom.E tu me je zaledio.
Sreća bio je razuman i normalan pa sam završio samo sa 6 bodova i 20000 din.
Uz dogovor da prodam apenca ili da položim da me ne vidi više.

Neki su morali i do Sempetera,Maribora i sl jer nisi mogao da dobijes ni za godinu dana masinu uplacenu u npr sred Beograda. Plus si morao da nadjes gde devize da zamenis pa uplatis. Ne znam koje godine si radio u prodaji al 80ih sve iz Slovenije smo kupovali direktno u Sloveniji.
Da po gorenje velenje ves masine smo morali ici direktno kod edvarda kardelja da nam odobri :haha: , jedino se 80 tih moralo ici po zmaj berace u beograd , sve slovenacko se kupovalo na licu mjesta.

Ali ako bodovi da se izgubi dozvola onda ne može koristiti ni jednu kategoriju.
Lično mi sudija saopštio kad su mi je izdiktirao da me kažnjava sa 17 bodovo i pitao me da li znam šta to znači? Ja mu rekao da ne znam ako može da mi da objašnjenj ,kaže ako još i najmanji prekršaj uradim uzima mi se dozvola i ne mogu 2 g na polaganje,ja mu kažem ok,kriv sam radite kako mislite,misleći da mi ta A i ne predstavlja problem ako je nemam.Kaže jel ti je jasno da nećeš moći voziti ni B a ni traktor a baviš se poljoprivredom.E tu me je zaledio.
Sreća bio je razuman i normalan pa sam završio samo sa 6 bodova i 20000 din.
Uz dogovor da prodam apenca ili da položim da me ne vidi više.
Za apnca 17 bod?

Da po gorenje velenje ves masine smo morali ici direktno kod edvarda kardelja da nam odobri :haha: , jedino se 80 tih moralo ici po zmaj berace u beograd , sve slovenacko se kupovalo na licu mjesta.
Ljudino taj osecaj da si glup mozes uvek zadrzati za sebe,nemoras ga javno iskazivati svima,to ti je jedan predlog.
To sto je tebi gorenje masina bila dostignuce tad i vrhunac kupovine ne daje pravi sliku gde si i sta mogao kupiti.
Mogao si sve uzeti lokaino al sa cekanjem i to dugim.

Ko je živeo u tim vremenima zna da se mehanizacija mogla kupovati čak i u Kikindi(po nešto) a sad za malo skuplji deo il deo koji se slabije kvari,moraš da poručiš i dok je radio IM..Čak smo imali i berače a onoga što nije bilo si poručivao.Šta je sada bolje-

Западна демократија део 2...

Ако ми се нека фирма свиђа купићемо је јер либерална економија... ако неко хоће нашу фирму е онда таксе и порези...

Trump outlines plan to block foreign firm from taking over US manufacturing company

А ако нам се не свиђају јефтинији производи стране државе хајде да је припојимо и пришијемо још неку звездицу на застави...

President-elect Trump suggested to Canadian Prime Minister Justin Trudeau last week that if a tariff for failing to address trade and immigration issues would kill the neighbor to the north’s economy, maybe it should become the 51st state, sources told Fox News.

Западне демократије су већ избације америку из г7 и г20 и савета безбедности УН и размишљају да је распарчају на 120 делова... и већ спремају нови талас санкција док се америка не уразуми и остави на миру јадне канађане и јапанце... иначе милосрдни анђео...
плус преЦедник је будала убица и мртав подгрејани леш...

Nazad
Vrh