Chat 17

Да ли сте чули или видели за случај да је некоме писана казна за бацање смећа или да ли сте чули да је неко чуо па причао за овакав случај. Не треба европска унија већ спроводити постојећи закон. По атару ловачких камера и на ракетним станицама па никога да сними.
Pocelo je i to . Ima u Somboru odeljenje policije koje to radi.Pisu prijave nemilice!

Smece je do coveka, naravno naseg, ali ako je samo to razlog sto do sada mi nismo mogli da pridjemo EU nazdravlje onda...
Takodje mislim da nece imati problem sa otpadom i zagadjenjem ako cela evropska ekipa sa Vuckom uspeju da krenu u eksploataciju litijuma.Mozda onda budemo blize EU.
Posmatraj samo jos jedan konkretan primer, a to je da ce Ukrajina, ili ono sto od nje ostane, pre uci u EU nego mi. Koliko manje uslova zadovoljavaju od nas nepotrebno je govoriti.
Ne bih ulazio u dalje rasprave.
Zadovoljavaju presud razlog za raniji ulazak , velika vecina naroda je za .

Барбула, пази, био бих баш изненађен да се рек'о нешто типа: "Стева, онај што развози 'леба за "Браћу Станковић" и мали Дуле што се оженио за Аустријанку? Ма знам човека, ишли смо јесенас на Млаву на пецање". ;)
Nismo mi bas blizu @Goran Lukić je blizi mozda ih on zna

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Pocelo je i to . Ima u Somboru odeljenje policije koje to radi.Pisu prijave nemilice!
I treba! I ribočuvarima bih dao istu mogućnost, kad odeš na baru prvo se treba izboriti sa ambalažom od primame, konzervama šećerca i sličnim smećem da bi napravio reda na mestu... Alergičan sam na smeće, posebno na ono bačeno po lenijama...

Sad vozi lebac nije vise gastarbajter
emoji23.png
Никад и није био гастарбајтер - тај одавде нема намеру да одлази. Син му је преко.

Tamo je skroz drugačija kultura, drugačiji ljudi.Njih ne interesuje komšijina kuća i komšijino dvorište, gledaju sebe, svoju kuću i svoju porodicu.Ovde ako ne držiš ruke na dupetu odmah neko zabode nos jer ga sve tuđe interesuje.Patriote i velikaši a ambalažu od pesticida niko ne donese da preda jednom godišnje tokom akcije koju organizuje PSS već se baca redom po ataru, pogotovo po kanalima pa posle kada krenu poplave nema protoka jer smeće zapuši sve.
U saobraćaju tek vlada opšta nekultura, niko nikoga ne j.be ni 2%, sirena je glavno sredstvo komunikacije i srednji prst kao najčešći gest...

.

Pa jeli smeće po Srbiji do nas ili njih?

Наравно да је смеће до нас.
Пут који излази на мост преко Дунава... са леве и десне стране је Годоминско поље које се полако претвара у индустријску зону. Постоји локални пут који води до некадашњег пољопривредног комбината.
Близу те раскрснице поред локалног пута годинама се налазила дивља депонија иако је легална неких километар или мало више пре тог места.

У пролеће мислим прошле године општина или ко год постави два стуба са камерама поред депоније која је пар метара ушла у њиве које се обрађују. Очисти депонију. Све је чисто до јесени и нема отпада.
У јесен екипа која закупљује њиве пооре парцелу и ''собали'' стубове са камерама. Камере и стубови после неког времена више нису ту.
Депонија се обнавља.
Постоје неколико депонија на том главном путу који иде преко моста за Банат. Чишћене су неколико пута и опет народ истовара ђубре.
Могао сам да разумем да се раније наплаћивало бацање ђубра на главној депонији што је била невиђена глупост али сада је бесплатно одлагање ђубрета.

Те неке ствари су до нас и наше културе.

И да, ми смо европљани и имамо западњачки начин размишљања, много више индивидуалистички него колективни.
Колективни начин размишљања је код западњака нивелисан тако да имају казне за оне који не поштују закон и што закон мање више важи и за јавне особе које се понегде и кажњавају већим казнама.
Мање смо источњачки него западњачки менталитет.

И они имају и везе и кумове и протекције али држава никада не сме бити оштећена. А ако је штете онда је то са намером и по плану.
Код њих либерални капитализам служи држави и држава преко њега привређује тако што поробљава друге државе и друге народе.
А људска права и остала ''булшит'' идеологија служи само да те државе и народе држе под контролом.

И зато колико год да напредују и Румунија и Пољска никада али никада неће бити и имати статус и економску моћ као латини.

Наравно да је смеће до нас.
Пут који излази на мост преко Дунава... са леве и десне стране је Годоминско поље које се полако претвара у индустријску зону. Постоји локални пут који води до некадашњег пољопривредног комбината.
Близу те раскрснице поред локалног пута годинама се налазила дивља депонија иако је легална неких километар или мало више пре тог места.

У пролеће мислим прошле године општина или ко год постави два стуба са камерама поред депоније која је пар метара ушла у њиве које се обрађују. Очисти депонију. Све је чисто до јесени и нема отпада.
У јесен екипа која закупљује њиве пооре парцелу и ''собали'' стубове са камерама. Камере и стубови после неког времена више нису ту.
Депонија се обнавља.
Постоје неколико депонија на том главном путу који иде преко моста за Банат. Чишћене су неколико пута и опет народ истовара ђубре.
Могао сам да разумем да се раније наплаћивало бацање ђубра на главној депонији што је била невиђена глупост али сада је бесплатно одлагање ђубрета.

Те неке ствари су до нас и наше културе.

И да, ми смо европљани и имамо западњачки начин размишљања, много више индивидуалистички него колективни.
Колективни начин размишљања је код западњака нивелисан тако да имају казне за оне који не поштују закон и што закон мање више важи и за јавне особе које се понегде и кажњавају већим казнама.
Мање смо источњачки него западњачки менталитет.

И они имају и везе и кумове и протекције али држава никада не сме бити оштећена. А ако је штете онда је то са намером и по плану.
Код њих либерални капитализам служи држави и држава преко њега привређује тако што поробљава друге државе и друге народе.
А људска права и остала ''булшит'' идеологија служи само да те државе и народе држе под контролом.

И зато колико год да напредују и Румунија и Пољска никада али никада неће бити и имати статус и економску моћ као латини.
Deponija i ne treba da bude besplatna, već treba da bude što skuplja.Tako se razvija svest da je pravljenje otpada skupo i gledaš da ga što manje praviš.Nisu na zapadu ništa više ekološki prosvećeni i brinu o planeti, već sve plaćaju i to poprilično i ne isplati im se da ne brinu o ekologiji.

Nazad
Vrh