Chat 17

Sve je partija pokera u životu: ko ima više para stavlja veći ulog i pobeđuje i onoga sa jačim kartama.
Tako je i u prirodi, samo najači opstaju jer tako se ustvari obezbeđuje opstanak. Nema tu nigde ravnopravnosti o kojoj se priča u školi i iz koje svi nosimo lošu pripremu za realni život.
Koliko je nas u stanju da napravi samoodrživo domaćinstvo? Većina ne primećuje da stari roditelji nose glavninu tereta, i kada oni odlu, nema para i mnogi se moraju zaposliti kod 'bogataša'.
Dal je to realno...
U jednim momentu drzava ce biti u vlasnistvu nekolicine ljudi ili korporacija...

Pa jel ti stvarno misliš da je država naša (tvoja i moja)?
To je jedna obična mafija koja gura svoj biznis i zavarava lakoverni narod da je ona u stvari u narodnoj službi.
Što to pre shvatiš bolje za tebe.

Pre neki dan sam imao susret generacije iz osnovne 30 g,bila je cela generacija 5 odeljenja.
Posle par sati lepog druženja došao je red i na tu analizu.
Ispostavilo se da su najbolji đaci završili uglavnamo kao aj da kažem solidni zaposleni dali u državnim ustanovama da li kod privatnika i to ue neki maximalno domet.Ovi osrednji i dlabiji učenici iz skromnijih porodica su najviše napredovali ,jednostavno morali su da se bore.
Takođe i na porodičnom planu imam utisak da su uspešniji i da se trude više oko obrazovanja i vaspitanja dece nego oni što su bili prilično uspešni u školi.Razvedinih ima kod tih dobrih đaka kod ovih slabijih nije ni jedan slučaj.
Možda je ovo samo slučajnost ali je preveliki uzorak da bi bila slučajnost.

Није ту у питању лична вредност већ лоша процена друштва - оцењивача. Ти који су као били бољи ђаци су у ствари боље оцењивани од ових назови лошијих. И ствар мотивације тих назови лошијих ђака.
Приступ према као бољима јер су нечија деца или су пријатељи са учитељима, наставницима или директором или су родитељи имали причу према њима.

Уосталом све то нема везе... треба створити друштво где свако може да се пронађе и да да свој допринос тако што ће да ради оно што воли и да у томе да свој максимум. И да за то буде награђен да може да има стан, ауто, летовање и зимовање и да живи тако да се благо плаши за егзистенцију или да се не плаши уопште.

Уосталом и оцењивање је у оку посматрача... оно што ја сматрам за неког да је неуспешан он сам можда сматра да је успешан. Јер мени може да буде неуспешан одликаш који сада вози такси а на први поглед се види да он у томе ужива. Или мени може да буде успех нов трактор и сто хектара а њему викендица поред реке где ће да чита књиге...

577cb850e2810ee96fe6664c84ec245f.jpg

@vuxsd
Jel to tvoje ne deluje malo utopistički?:osmeh:
Treba stvoriti? I obezbediti mu posao, kuću, auto letovanje (i da se malo ili nimalo plaši za egzistenciju)?
Gde to ima da ti to neko da, stvori? Da idemo tamo odma'...

@vuxsd
Jel to tvoje ne deluje malo utopistički?:osmeh:
Treba stvoriti? I obezbediti mu posao, kuću, auto letovanje (i da se malo ili nimalo plaši za egzistenciju)?
Gde to ima da ti to neko da, stvori? Da idemo tamo odma'...
Јок... ниси читао... створити друштво које има могућност да своје бенефите оствариш тако што ћеш да даш свој максимум... а не друштво које ће теби дати бенефите...
Ово друго живимо већ триЈес година... ко је ближи сиси више се најео... ко је ближи штампарији више је наштампао за себе... ко је ближи власти изгласао је законе које му одговарају да себи набије у гузицу... а народ ко *ебе... директно води до тога ко има већу силу има веће бенефите... питај Шарића и Бојовића и Вељу невољу... они су се зајебали па кренули силом... а има оних који су своје ''предузетничке'' успехе претворили у грађевинарске подухвате... па тако нам и држава напредује због тог претакања из ''беле фазе у сиву фазу''...

Dal je to realno...
U jednim momentu drzava ce biti u vlasnistvu nekolicine ljudi ili korporacija...
Zar već odavno nije🙂... Apropo Južne Koreje,očit dokaz kako je teško biti američki prijatelj. Možeš 4-5 decenija da gradiš demokratiju i ekonomiju, Amerika ti nesmetano daje podršku i zaštitu ali kad dođe momenat da se u ratu zalegne za tu istu Ameriku onda se ne postavljaju suvišna pitanja. Makar te ponovo nagonili u krvavi bratoubilački rat.

Јок... ниси читао... створити друштво које има могућност да своје бенефите оствариш тако што ћеш да даш свој максимум... а не друштво које ће теби дати бенефите...
Ово друго живимо већ триЈес година... ко је ближи сиси више се најео... ко је ближи штампарији више је наштампао за себе... ко је ближи власти изгласао је законе које му одговарају да себи набије у гузицу... а народ ко *ебе... директно води до тога ко има већу силу има веће бенефите... питај Шарића и Бојовића и Вељу невољу... они су се зајебали па кренули силом... а има оних који су своје ''предузетничке'' успехе претворили у грађевинарске подухвате... па тако нам и држава напредује због тог претакања из ''беле фазе у сиву фазу''...
Ok, evo pažljivo sam pročitao ali mi i dalje nije jasno kako će se: створити друштво које има могућност да своје бенефите оствариш тако што ћеш да даш свој максимум...
Jel to mi nešto možemo učestvovati u stvaranju takvog(dosad neviđenog) društva ili će nam to neko dati/pokloniti.
Dali ti smatraš da se mi kao pojedinci nešto pitamo oko kreiranja tog finog i prijatnog okruženja?
Dalje, jel neko ko je u stanju da za druge stvori takve uslove treba da bude vrednovan za to i ko taj trud treba da plati?
Jel ti taj pristup ne liči malo na 'samoupravnu zajednicu' koju smo već (prilično bolno po neke) prošli?

Poslednja izmena:
I ja sam 3 puta pročitao i pošteno je Wuxsd izvrnuo smisao.
Kao prvo pitanje kako ti odlučuješ i misliš da su loši đaci davali mišljenja pa si postavi tezu da su greška u oku "posmatrača".Često izlaš iz okvira daješ objašnjenja za nešto što verujem ni sam ne razumeš.

Mi smo kao razred sedeli i zajedno komentarasili tu vodili neku smislenu i poučnu priču,nisu sela 2 čoveka i vodili abrove.
Recimo žena koja je dugogodišnji psiholog u centru za socijalni rad je pokrenula temu svi su pre svega bili samokrutični i rekli stvarno mišljenje.NPR devojka iz našeg razreda je bila đak generacije ,na žalost jako je loše prošla u gumnaziju ,jedva je završila neku srednju školu.I sma kaže sramota me je d ame neko i oita za to ali sama sam kriva.
Dok su recimo 4-5 tupana sa prosekom 3.50 u razredu uspeli da završe više i visok(državne) škole.Dečko koji je isto bio tu neki trojkaš završio zanat meaarski uhvatio se odma posla sad uvaženi domaćin u svom kraju nema kome nije pomogao i kao gazda i kao čovek.
Najsiromašniji među nama i najlošiji u školi je napravio imperiju jednostavnost posle vojske nije imao gde .Zaradio nešto para i pravac Kina,sad ima svoj brend alata koje prave određene fabrike u Kini i tako ima nas raznih.Najsvetlija tačka što mi je i najdraže od svega što se većina trudi i radi sa decom i forsira školovanje.
Generalno u vreme u kom smo morali da sazremo mislim da je bilo među najgorim vremenima u istoriji Srbije. 8 razred smo završili 94 .u razredu nema niko npokojni i nema ni jedan da je završio u nekom zatvoru ili da je neka bitanga.

Па шта да ме више интересује, када је остало јасно и разумљиво написано?

А која је марка у питању, Талиану ми је пренео у ПП. ;)

Алати су сви из аматерског сегмента, шарени, без јединственог изгледа бренда, али су свакоме од нас некада прошли кроз руке.

Ljudino taj osecaj da si glup mozes uvek zadrzati za sebe,nemoras ga javno iskazivati svima,to ti je jedan predlog.
To sto je tebi gorenje masina bila dostignuce tad i vrhunac kupovine ne daje pravi sliku gde si i sta mogao kupiti.
Mogao si sve uzeti lokaino al sa cekanjem i to dugim.
cigo popi pivo ;)

Nazad
Vrh