I to je tačno.
A do čega je ond po tebi da mi nikako nemožemo dostići ponašanje normalnih ljudi?
Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Po meni komunizam.
1990 smo mislili kako je naš 'meki' uspoređeno sa Istokom.
Ali, provideli smo, da je njima bio silom uteran sa ruskom okupacijom. Dok su isterali Ruse, te države su bile normalne.
Naš komunizam je bio domaćeg izvora. Nismo imali nikog da ga isteramo zajedno s tim.
Kod nas smo mislili da idemo ka Švajcarskoj, dok se vračamo sa crvenim ološem u atmosferu zamalo sedamdesetih godina.
Plus to što se na Zapadu u periodu obilja počelo tražit još 'nešto' i našlo se u sockomunizmu, koji žele da uvale celom svetu.
Generacije, koje su nešto stvorile odlaze, dolaze genercije, koji su od prvog dana hranjeni zlatnom kašikom.
Sve što znaju je što im sleduje, niko im još nije predstavio da postoje pored privilegija i dužnosti i obaveze.
Države, koje su bile pod Rusima 1945-90 znaju o čemu se radi, stoga je tamo svih tih anomalija manje, makar im pritišču sa svih strana.
Možemo se samo usporedit gde smo mi bili 1990 uspoređeno sa Baltima, Česima, Poljskom i koliko su oni u tih skoro 35 godina išli napred dok mi stojimo u leru.
A u životu ide tako:
Teška vremena stvaraju jake ljude,
jaki ljudi stvaraju dobra vremena,
dobra vremena stvaraju slabe ljude,
slabi ljudi stvaraju loša vremena.