Chat 17

Да нас заиста желе западњаци би нас угурали у еу за пар месеци.
Само мало да се игра на наше националне емоције и ето нас и у еу и у нато.
Свињформери би одрадили остатак посла.
После тога сви на бауштелу а они слободно да копају литијум и шта год да желе.

Остаће део уз аутопут да им не квари поглед док се возе до мора. Све остало ће или рудници или соларне електране...
Onda super, jer ocito ne zele , i idila ce ostati do daljnjeg . Sve u redu.

Ljudi,jel reglon forte bi radio posao na ono zbunje i drvece manje sto rasti uz kanale parcela,krajeve basti i slicno ?.Koliko bi trebalo vremena proci da se takvo zbunje isusi da moze da gori lepo ?.

Nas bivsi premijer je jos u zatvoru zbog korupcije , pandan vasem AV , a i momentalno ovaj ministar zdravstva u pritvoru koji je trgovo sa firmom iz srbije i zavrnuli su za neke mikroskope 700000 eura od toga je ministar stavio 75000 , pa uhapsili i direktora te Srbske firme, vjerojatno nije na vreme zbrisao. (nisu samo ta dvojica spisak je poduzi ne bi stao u post)
Pa nasoj vlast5i je idol vas AV, ali zbog EU nedostizan :haha:
Pa i vaši ne bi reagovali da nije bilo veze sa Srbima ili sa Hrvatima srpskog porekla.

Pa i vaši ne bi reagovali da nije bilo veze sa Srbima ili sa Hrvatima srpskog porekla.
Lupas gluposti , Sanader je imao koruptivnu aferu sa Madzarskim molom , nije bilo veze sa srbima :ROFLMAO:
Korupcija ubija svako drustvo , ima korupcije i u Japanu i u Njemackoj ali imaju i sudstvo koje nesto radi, problem je sto na balkanu misle da je korupcija nesto normalno i prirodno.

Najbolje u Apatinu je bila ponuda Telekoma svima koji drže još uvek fiksni broj telefona da dobiju besplatno Telekom paket, mislim, Iris 3 na dve godine.
I meni su ovo ponudili...
Čista "navlakuša" !!!!
Pristanem, najave dolazak, jedared, pa ne dođu, onda za 2 nedelje ponovo, pa ponovo zajebu, posle mesec i više dana bukvalno cimanja za rukav s moje strane, odjebe me "tehničar", veli nema tehničkih mogućnosti da Vam se uvede !!!!
A Ima !!!!
Fazon je u tome, čista reklama, da se čovek koji je letargičan, po njihovoj proceni, jer ima samo fiksni telefon kod gamadi, zainteresuje, zagreje, i na kraju sam ode da uvede, jer ukućani već misle da imaju !!!
Pa kada vide da nisu uspeli s tom strategijom, i Vi nećete da se upecate, onda vam kažu, nema tehničkih mogućnosti...
Ovo je već treći put za 2 godine kako mi nude "besplatno" na 2 godine, i Internet i Televiziju u paketu !!!!
Džabe !!!!
Nema na ovome svijetu besplatnog ručka, samo u bajkama !!!!

I meni su ovo ponudili...
Čista "navlakuša" !!!!
Pristanem, najave dolazak, jedared, pa ne dođu, onda za 2 nedelje ponovo, pa ponovo zajebu, posle mesec i više dana bukvalno cimanja za rukav s moje strane, odjebe me "tehničar", veli nema tehničkih mogućnosti da Vam se uvede !!!!
A Ima !!!!
Fazon je u tome, čista reklama, da se čovek koji je letargičan, po njihovoj proceni, jer ima samo fiksni telefon kod gamadi, zainteresuje, zagreje, i na kraju sam ode da uvede, jer ukućani već misle da imaju !!!
Pa kada vide da nisu uspeli s tom strategijom, i Vi nećete da se upecate, onda vam kažu, nema tehničkih mogućnosti...
Ovo je već treći put za 2 godine kako mi nude "besplatno" na 2 godine, i Internet i Televiziju u paketu !!!!
Džabe !!!!
Nema na ovome svijetu besplatnog ručka, samo u bajkama !!!!
Ja imam osrednji paket kod SBB za 4250 i preko A1 sam uzeo paket Arene sport za 1200.

Грабик, јеси ли саслушао човека. Норме и уговоре које потписују ће нас (ако се буду поштовале) ће нас давити. А реално немамо ништа од тога, само цеђење суве дреновине. Доћи ће ситуација, трактор на камион, одвезеш на њиву да ради и опет на приколицу и кући.
Мало сам потражио о томе, постоји идеја да се наплаћује колико аутомобил усиса ваздуха за сагоревање у току једног сата па нека просечна годишња километража и још неке ситнице. Најбоље ће проћи малолитражни мотори без турба. А већина турбо- дизели. И нећете ни ви видети те паре за еуро норме да вам буде боље, већ иду у неки други фонд.

Ево на пример још једне бриге о екологији, возила са тнг системом којима истиче 10 година, сада треба ~35 000 динара за атест + резервоар и инсталација.

Raspada se ona uskoro.To naši političari pričaju o EU.Šta je Hrvatska kao zrela za EU.Po kojim tačkama.Nego je potrebna NATO i odma dobiješ ključ od "raja" koji se zove EU.Daleko im lepa kuća.

Nema tu oni zele ili ne zele , postoje propisi koje neka zemlja mora da zadovolji da udje , zaboravi Bugarsku i Rumunjsku koje su usle na sistem preko reda(onda su znali da ce doci do sukoba nato-rusija) iako nisu zadovoljile ni z od trazenih uslova, poslije toga je bilo "prosla baba sa kolacima".
Морам написати да сте велики романтичар у погледу еу и онога што важи за немачку и француску и још неке ситније земље сателите... Остатак европе само служи да не морају силом да праве колоније. Можда су се у неком делу и неке робовске земље и овајдиле али само ако су дубоко клекле и имале дубоко грло.
Волео бих да видим неку изворно домицилну корпорацију која је развила и има бизнис у немачкој и француској и у целој еу. Да није са неких острва где се не види власник или се прикрива неки инвестициони преварант.

Волео бих да видим да рецимо Агрокор рецимо има ланац продавница у свим земљама еу. Или неке фирме из Бугарске и Румуније.
Једино можда Пољаци али они имају снажну подршку америке.

Помало пратим економска дешавања и видим да чим се нека фирма опепели и мало крене да боље ради одмах је преузме фирма из западне европе или америке или неки инвестициони фонд.
Па и ако је не купи онда су то неки уговори који су под контролом ''западних латина''.

Зато... ако мора да се буде роб онда је ипак бити боље роб тамо где има бољих робовласника... ту се слажем... то је и био наш сан деведесетих да кад ти досади један послодавац робовласник одеш код другог... али јбг... ипак си само роб.

Ево како функционише западна логика... својевремено је форсирана либерална економија где су сви учесници терани да је прихвате и да се нормално сматра да западна корпорација купи све што може у било којој земљи. Ако се не пристане одмах људска права и милосрдни анђели...
Кад је Кина подигла главу и кад су њени државни праватни милионери и корпорације почеле да купују по западној европи и америци одмах је Трамп има онај говор у УН о томе да се треба чувати нација и национално вођена економија.
Руски олигарси су морали да се јавно одрекну и Русије и Путина да би могли да раде на западу.*

Када правила почну да латинима сметају и не иду у њихову корист одмах мењају правила.

Лако је западњацима да купују корпорације и предузећа кад имају штампарије где се штампају долари и еври...

* ево ти један мали пример Абрамовича су натерали да оде из Челсија и да прода клуб иако није пословао у Русији да би тај клуб купио американац.
А рецимо власник Монака је исто неки Рус али тај је још увек добар и не дирају га.
То су рецимо правила која важе за све у еу... само су за латине мало правилнија него за осталу сиротиЉу...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh