Chat 17

Човек хтео да се жртвује за виши циљ али му нису дали из централе. Видим да ће да аванзује место градоначелника београда...

Иду ми више на живце и једни и други а вероватно би и трећи ако се појаве. Једино не знам одакле би се појавили без да падну са Марса.
Кад сам код Марса, јесте ли знали да су Руси слали 28 мисија на Венеру од чега 8 спуштања (углавном из времена СССРа). Ја сам од тих путовања једино стигао до венериног бржуљка и ту сам се и задржао, сасвим задовољан.

Poslednja izmena:
Јадни становници на територији Украјине јер изгледа да ће зима бити дуга и хладна.
Али запад ће им помоћи тако што ће, претпостављам, да им понуди део својих енергетских капацитета.

Али јадни и становници полуострва Хелма јер ће изгледа зима бити много хладнија од претходних:
(превод преко гоогле преводиоца)

''Европа је спремна за најхладнију зиму од руске инвазије на Украјину, што повећава ионако повишене трошкове енергије док континент тоне у своје резерве гаса бржим него иначе.

Према подацима Европског центра за средњорочне временске прогнозе које је саставио Блумберг, температуре ће од сада до марта остати углавном испод нивоа виђених у последње две године. То ће вероватно довести потражњу за грејањем на највиши ниво од почетка рата у Украјини, према подацима компаније Макар Тецхнологиес Инц.

Међутим, и ове зиме, као и претходне две, очекује се задржавање температура изнад сезонских норми, додао је прогностичар.

Ипак, континент је и даље подложан временским поремећајима. Хладна зима би извршила већи притисак на већ повишене цене гаса и струје. Ово би могло да се поклопи са прекидом протока гаса кроз Украјину од 1. јануара, када температуре обично падају на најниже нивое.

Хладно време и услови слабог ветра већ су довели до бржих него уобичајених повлачења са складишта гаса овог месеца. То изазива забринутост због касне зиме и сезоне обнављања залиха следећег лета.

Ескалација сукоба између Русије и Украјине повећава енергетске ризике Европе.

Сваки продужени период хладнијег времена долази од такозваног временског догађаја изненадног стратосферског загревања, који доводи до слабијег поларног вртлога, каже Ендрју Педрини, метеоролог у прогностичару Атмосфериц Г2. Поларни вртлог је динамика која ограничава хладније услове на Земљине полове.

„Тренутно пажљиво пратимо новембарски образац, јер изгледа више у складу са зимама које су на крају имале ССВ“, рекао је Педрини преко е-поште. То би могло "мало" повећати изгледе за такав догађај касније ове зиме, додао је он.

Максар очекује углавном благе услове за северну и централну Европу, а све ниже температуре усмерене су првенствено на југ, попут Италије и Балкана, каже Метју Дрос, метеоролог у прогностичару.

Очекује се да ће температуре пасти у децембру, према Веатхер Сервицес Интернатионал, уз пораст потражње за грејањем широм Европе до нивоа који премашује сезонске норме. У Ослу се предвиђа да ће 8. децембра средња температура пасти на -12Ц, што је 9Ц испод 30-годишњег просека.''

https://www.spokesman.com/stories/2024/nov/27/europe-set-for-coldest-winter-since-ukraine-war-po/

Са 18°С на 16°С у дневном боравку и слојевито облачење. Нема туширања сваки дан, користити оброке који захтевају минималну употребу енергената за спремање. Исто сам читао да од 2030 или 2040 године који стамбени објекти буду енергетски неефикасни, увести у стандард или багер. То ће тек да буде занимљиво са старим кућама.

Јадни становници на територији Украјине јер изгледа да ће зима бити дуга и хладна.
Али запад ће им помоћи тако што ће, претпостављам, да им понуди део својих енергетских капацитета.
Jako cudna izjava ?

Da ti pojasnim situaciju :
Čovek mršav, nizak, od recimo, 60-tak kg težine, ne zna nikakvu borilačku veštinu, nema iskustva u tučama, i krene tako on u noćni izlazak, provod, na primer, negde na beogradske splavove, obuče majicu sa veoma lepim natpisom "popušite mi Q " , i šta ti misliš, kako će se provesti ? 😂
Isto ti je s Ukrajinom...😝

Čovek mršav, nizak, od recimo, 60-tak kg težine, ne zna nikakvu borilačku veštinu, nema iskustva u tučama, i krene tako on u noćni izlazak, provod, na primer, negde na beogradske splavove, obuče majicu sa veoma lepim natpisom "popušite mi Q " , i šta ti misliš, kako će se provesti ? 😂
Mislim da ce dobiti batine u roku 5 minuta .
Nije neko pojasnjenje ,jer se nije to desilo.
A ovo sto je napisao vuxd , nikako da skontam . Vjerovatno je ironija u pitanju ,pa se misli u stvari " ko ih sisa , neka se smrznu ,jedva cekam , a zapad im nece pomoci" Zasto se tako misli i koja je poenta?
Ako nije ironija , i misli se tako kako je napisano , opet nije jasno , ako su jadni stanovnici koji ce se smrznuti , sta je problem sto ce im ovi pomoci? Nidje veze

Poslednja izmena:
Поента је да су и рату сви губитници а највише сиротиња.
И руска а и та сиротиња која живи на тој територији која је некада била украјина.

И поента је да им европљани неће помоћи да живе колико толико удобно као они сами.
Да имају осветлење и грејање по цео дан.
Немају они ни шта да трампе са европљанима јер су већ све дали за оружје.

Волео бих да тај народ што мање пати због тога што га је елита злоупотребила.

Сетио сам се баш скоро деведесетих и рестрикција струје коју су комунистички лопови извозили а ми је на силу штедели.
И како су жути лопови веома лако прешли преко тога и нису истражили ни то ни она силна пребијања ни шиканирања....
И како су ови лопови само увели искључења за неплатише и спровели наплаћивање преко извршитеља.

Mora biti jos neka poenta ili nema smisla ?
Овај Словак нема смисла... шта нам све наприча о браћи са запада.... а поанта је да су Руси криви и сто посто СрБи минус ови што су НВО а добијају претеране паре са запада. А кад ће Момо да се сете тебе и мене? (додуше ја радим и Србујем за џабе)

У ствари европа је Робин Худ... укради од богатог а дај сиромашном. :)

Srećan Dan Republike svima koji slave
emoji2.png
A свиње већ поклане....

Овај Словак нема смисла...
Наравно да нема, осим да олакаша себи (е нека си им рекао). Ко је прекршио тек закључено примије између Израела и Хезболаха? И још кецају цео свет у здрав разум: "ако Хезболах прекрши примије одмах ће војска деловати пуном снагом."
Значи не уважава се разум, само гола сила. Нек нам је Бог у помоћ!
П. С. Кад почне ватромет ко ће у четнике а ко у партизане?

Nece mu nista biti , gledao to u zivo , dosao za stol tip a ovi neki sportasi svaki barem 20kg tezi i rekao im ajde razlaz , ovi se pokupili, mislili ovaj naoruzan ili i budala i naoruzan :ROFLMAO:

Nazad
Vrh