Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Surovo Momo . Neka budem teoreticar zavere ali bas je cudno malo da u par dana najaci zemljotres u istoriji pogodi Maroko pa onda ova kisurina u Libiji . Inace tamo je za 24 h palo skoro 500 litara sto kod njih to padne za 18 meseci . Znamo da se Africke zemlje trenutno opredeljuju na ciju ce stranu ( zapad ili istok ) . Samo zbog toga je malo cudno 🤔
Inace evo i trece stvari vracene iz izvoza . Najebacemo samo tako . Ove firme sto izvoze ili ovo namerno rade ili su teske dileje 😡

Nijedan istoričar ti neće reći da je Herodot pouzdan izvor. Ali je prvi, začetnik pisane istorije. Isto kao da kažeš za Hipokrata da nije imao pojma. Po merilima današnje medicine da, ali je prvi i od njega je počelo da se napreduje i razvija.
Plutarh dolazi nekoliko vekova posle njega i ne ide da se poredi.

A tebi je uvreda za istoriju pomenuti čoveka koji ju je izmislio.
Da, meni je uvreda kao što je bila uvreda i Tukididu kad je odrastao i shvatio koliko Herodot laže i izmišlja. Pošto su savremenici on ga je najbolje ocenio, kao lažova i falsifikatora. On je pre izumitelj istorije za ove savremene paraistoričare, istorije bez ikakvih dokaza i referenci. Ja ti i kažem da Herodot nije nikakav izvor, loša verzija Filipa Višnjića.

Odeš na filozofski fakultet i očitaš lekciju profesorima da pričaju gluposti i nemaju pojma.
Herodot je prvi. Niko, ali niko se ne drži onoga šta je pisao. To je tvoje lično mišljenje koliko nekog ceniš, a koliko ne.

Lepe su to godine,doduše nisi puno stariji od me,
Lepo je sve znati samo netreba i pokazivati i biti mirodjija u svakom sosu
Sa Poštovanjem
Oskar :ppozdrav:

Odeš na filozofski fakultet i očitaš lekciju profesorima da pričaju gluposti i nemaju pojma.
Herodot je prvi. Niko, ali niko se ne drži onoga šta je pisao. To je tvoje lično mišljenje koliko nekog ceniš, a koliko ne.
Ne iznosim svoje mišljenje nego mišljenje ozbiljnih istoričara, nemoj lagiti.
Za ljude koji ne poznaju istoriju, dovoljno je reći da su pravili predstave i ismevali Herodotove izmišljotine...

Ok, vidim da se mnogi smatraju poznavaocima istorije..
I mene interesuje da me prosvetle zašto su samo stari grci i rimljani bili pametni?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Nisam ovde primetio poznavaoce istorije ali ću ti reći da ti niko ne može odgovoriti jer jednostavno nije tačno to što si ti napisao. Postojale su civilizacije na osnovu kojih su ostali učili, napredovali ili falsifikovali...Sumeri, Asirci, Vavilonci itd tako da niko ne misli da su samo Grci i Rimljani bili pametni, to samo teški laik može pomisliti...Pogledati Ep o Gilgamešu 2000 godina pre Grka...Bibliju, tj njenu genezu itd...

Olalija

Gledaj ne Herodotovo delo kao celinu, ne bavi se detaljima. Okolnosti u kojima je živeo i stvarao su prožete proročanstvima i natprirodnim silama.
Možemo se sprdati sa tim, ali on nije imao od koga da uči i na osnovu nečijeg rada da uvidi gde je taj grešio.

Interesantno da te je on toliko opčinio, ako uzmemo u obzir da nije ni postojao, bar kako neki tvrde, što je opet interesantnije nego linkovati ko će veću sprdnju napraviti na njegv rad.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh