Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala trudim se, ja sam te jedini branio onda kad si napustio forum a ti sad tako

To je prezime . Pravo srpsko prezime sto bi rekli pojedini " veliki " srbi . Steta sto nece ovo procitati jer sam i ja ignorisan od doticnog .
Samo da postavim kako se pisalo pre 1852 godine pa malo razmislite sta smo i ko smo .
Screenshot-2023-09-13-21-14-44-836-com-android-chrome.jpg
U Srbiji se tako pisalo , odnosno vlastela je tako pisala , a raja nije ni pisala . Ovde neznam dal se tako pisalo , ni vlastela , a raja mozda nije nikako ni pisala ni citala , nego samo pricali,slusali ,pjevali ,radili , spavali , jeli , j...li se , itd

U Srbiji se tako pisalo , odnosno vlastela je tako pisala , a raja nije ni pisala . Ovde neznam dal se tako pisalo , ni vlastela , a raja mozda nije nikako ni pisala ni citala , nego samo pricali,slusali ,pjevali ,radili , spavali , jeli , j...li se , itd
Sta hoces da kazes ?
Da je vlastela pricala kako mi danas pricamo a pisali su drugacije ?
Mora da je obican narod znao bar ime svoje da napise . Ne svi naravno ali neki % . Obrati paznju kako je Karadjordjevic svoje prezime napisao .

Screenshot-2023-09-13-23-09-05-666-com-android-chrome.jpg

Da upravo to . Pisali su drugacije nego sto su,pricali , kuci i u komsiluku
Moze i to biti ali i dan danas ne pricaju svi srbi isto . Trebao je Karadzic da skokne do juga pa bi srpski jezik imao manje padeze 🙄
No sta hocu da kazem . Nismo trebali nista da menjamo . Pa i kinezi jos crtaju i imaju hiljade simbola i to cuvaju a mogu pismo da naprave mnogo jednostavnije 🤔

Nemojte ljudi ko Boga vas molim!
Vidjeće neko, ko netreba da vidi, pa ću morati učiti novi jezik a jedva sam sastavio ovo malo slova da me makar bližnji razumiju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh