Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Naravno da neJa verujem da je Eva nastala od Adamovog rebra. A da li ti veruješ da si nastao od majmuna?
Ispričaćeš ga ti, ali kao i svih prethodnih godina najaktivniji u temama za diskusiju ne dolaze na okupljanja.Sramota je da se piše javno.Ispričaću ga na nekom od okupljanja.
U pitanju je kralj Aleksandar.Uz veliki otpor mnogih političara i vojnog vrha je to uradio uz pomoć Engleza na njegovo insistiranje.Velika je bila netrpeljivost hrvatskog i slovenačkog naroda prema srpskoj vojsci.Bojao se nemira,kojih je bilo,pa čak i u Crnoj Gori.Formirao je Jugoslaviju da bi svi Srbi bili u jednoj državi.To naši neprijatelji u prvom svetskom ratu smatraju velikom Srbijom a to nije tačno.Zbog takvog razmišljanja dolazimo do krvavih 90-ih godina.Sa današnje tačke gledišta svi osuđuju Aleksandra što nije sve 3 republike tretirao kao okupatorske (iako Hrvati i Muslimani tvrde da nikada u istoriji nisu upadali na tuđe teritorije)-teza 90-ih.Ajd da i ja bacim neko mislenje o istoriji.
Mislim da je Kralj Petar 1918 da li na neki pritisak ili ne napravio veliku gresku kad je prihvatio da Slovenija i Hrvatska udju u sastav Jugoslavije, da je Srbija prihvatila samo one delove bivse Austro'Ugarske gde su vecinom ziveli Srbi, i ostavila Hrvate i Slovence, ostala bi Kraljevina Srbija.
Verovatno bi onda izbegli i jacanje KP i ko zna mozda bi i bili u nekom paktu sa Nemackom kao sto su bili Bugari i rumuni, a verovatno bi izbegli i ratove 90 jer ne bi postojala etnicka podela posto bi Hrvatska i Slovenija ne bi ni bile u sastavu Kraljevine Srbije.
E sad pitanje Hrvatske i Slovenije sta bi bilo sa njima da nisu prihvacenje 1918 u sastav Jugoslavije.
Jedini si ti imao hrabrosti da im kažeš.I još usput potcenjuju neke forumaše.Zanimljivo sta se sve desava za jedan dan kako nisam usao na forumu, svasta za citati!
Neko sa svojih 18 godina je bio u pokusaju da se posere po profesorima i po istoriji pa je odgurao samo do najobicnijeg paora a drugom liku je voda usla u usima pre 25 godina i od tolike pameti opet izgurao u profesionalnog paora!
Da me ne shvatite pogresno, cenim paore ali ipak mislim da nismo neki visok sloj koji bi mogao da se posere po nauci, istoriji ili cak bibliji!
Nama neki maloumnici vec dobrih godina vredjaju intelegenciju i pljuju po nas rad i svemu ostalog a mi imamo takve strucnjake, naucnike i filozofe medju nama koji su odabrali najnizu granu egzistencije i plivaju i dalje u tim vodama i nikako da isplivaju!
A mozda ce jednog dana i moci ali su malo zauzeti promenom istorije!
Glavno pitanje je kako nesto moze nastati ni iz cega . Na to pitanje nikada necemo dobiti odgovor a cim pocetak istorije , planete i tih stvari nemaju odgovor ne moze se nista tvrditi . Pocetna tacka ne valja pa tako ni nista drugo . Samo nauka se pravi mnogo pametna i sa sigurnoscu tvde neke teorije . Ali polazna tacka im ne valja .Licno mislim da najveci deo standardizovanih priča i što se tiče istorije i što se tiče nastanka sveta i čoveka kao svesnog bića nije tačan...
Zorane,U pitanju je kralj Aleksandar.Uz veliki otpor mnogih političara i vojnog vrha je to uradio uz pomoć Engleza na njegovo insistiranje.Velika je bila netrpeljivost hrvatskog i slovenačkog naroda prema srpskoj vojsci.Bojao se nemira,kojih je bilo,pa čak i u Crnoj Gori.Formirao je Jugoslaviju da bi svi Srbi bili u jednoj državi.To naši neprijatelji u prvom svetskom ratu smatraju velikom Srbijom a to nije tačno.Zbog takvog razmišljanja dolazimo do krvavih 90-ih godina.Sa današnje tačke gledišta svi osuđuju Aleksandra što nije sve 3 republike tretirao kao okupatorske (iako Hrvati i Muslimani tvrde da nikada u istoriji nisu upadali na tuđe teritorije)-teza 90-ih.
Шта се овде пише без срама јбш један виц, нећемо дати да те банују.Sramota je da se piše javno.Ispričaću ga na nekom od okupljanja.
Činjenica je da Jugoslavija nije osnovana po njegovoj odluci, pa iako je to bila njegova ideja i želja.Znači po tvome da nije on krivac za osnivanje Jugoslavije.Pa onda su svi naši političari nevini u 20 i 21 veku.