Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moji predci nisu bili obrazovani, nisu znali ruski i tada ni ,,H" od hrvatskog nije postojao, a oni su koristili ,,spočitavati". Ali ne želim da idem dalje, ko hoće nađe način da sazna istinu, ko neće bude autošovinista.

Hr je svjetski sampion po novim rijecima to je prica za sebe , al eto ima i u srpskom novih . Neko kaze da mu nisu nove pa mozda u nekim krajevima i nisu. Npr koja je razlika izmedju nadleznost i prinadleznost ito neznam

U pisanim dokumentima (sačuvanim materijalnim dokazima) Srbi i srbski jezik se spominju hiljadama godina u nazad. Nije fikcija i vera, nego materijalni dokazi

Mislim da nam je sa zapada nemetnuta ta priča da je srpski a ne srbski.
Vidim neki dan u crkvi skorašnje freskopisanje i lepo stoji СРБСКi..
Nešto se mislim da ubuduće tako pišem tu našu reč.. Doduše, to bi po logici stvari zahtevalo i prelazak na ćiriličko pisanje..

Videvši sinoć situaciju luksemburškog premijera i njegovog muža, mislim da bismo to uskoro trebali svi uraditi..

Postoje stari zapisi, starosti vise vekova, gde je zapisivano i sa P i sa B, bar tako kazu.
Gledajuci nas pravopis pravilno je sa P.
Opet, ako uzmemo zdrav razum pravilno je sa B jer sa P gubi smisao i cak u nekim slucajevima dobija novo znacenje.

Meni je glupo kad pjesak dodje do pjesackog prelaza i naidje auto , ili kamion i to samo jedan , da kamion staje dabi pjesak presao . Ako sam pjesak tacno me sramota . Al staces , tako smo ucili u autoskoli da je pravilo , i tako je pravilo , cak i kaznjavaju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh