Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hr je svjetski sampion po novim rijecima to je prica za sebe , al eto ima i u srpskom novih . Neko kaze da mu nisu nove pa mozda u nekim krajevima i nisu. Npr koja je razlika izmedju nadleznost i prinadleznost ito neznam

Znaci hoces da kazes kako sada pricamo i pisemo jezik da su tako isto nasi preci pisali ?

Mislim da nam je sa zapada nemetnuta ta priča da je srpski a ne srbski.
Vidim neki dan u crkvi skorašnje freskopisanje i lepo stoji СРБСКi..
Nešto se mislim da ubuduće tako pišem tu našu reč.. Doduše, to bi po logici stvari zahtevalo i prelazak na ćiriličko pisanje..

Videvši sinoć situaciju luksemburškog premijera i njegovog muža, mislim da bismo to uskoro trebali svi uraditi..

Postoje stari zapisi, starosti vise vekova, gde je zapisivano i sa P i sa B, bar tako kazu.
Gledajuci nas pravopis pravilno je sa P.
Opet, ako uzmemo zdrav razum pravilno je sa B jer sa P gubi smisao i cak u nekim slucajevima dobija novo znacenje.

Meni je glupo kad pjesak dodje do pjesackog prelaza i naidje auto , ili kamion i to samo jedan , da kamion staje dabi pjesak presao . Ako sam pjesak tacno me sramota . Al staces , tako smo ucili u autoskoli da je pravilo , i tako je pravilo , cak i kaznjavaju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh