Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Pominje od Nemanje da su krenula prezimena , a da nije od Karadjordja?
Karadjordje nema nikakve veze sa prezimenima . No meni je jako zanimljivo da Iћ krece od Stefana Nemanje a on prvi nema iћ 😳 .
A sto se tice Karadjordja ili Djordja Petrovica . Prosto neverovatno ali njegov otac se zvao Petar . Ali se on nije prezivao Petrovic nego Jovanovic . Uz malo istrazivanje vidi se da se Djordjov deda zvao Jovan . Tako da je pravo prezime Djordja bilo Petrov ili samo Djordje Petar .
Evo jednog primera :
Tsar-Jovan-Nenad-monument.jpg

A šta će prezimena u Otomanskom carstvu???Da izdaju lične karte ili za identifikaciju na glasačkom mjestu?:)

Niko ne spori da je to bio jedan jezik samo drugačijeg narječja ali ja samo ukazujem na iznijetu konstataciju da je
južnjački izgovor srbskog jezika najsličniji onom jeziku koji se koristio pre 1.000 godina....Kako se to zna,iz kojih izvora kad o tome nema istorijskih tragova....od pre 1000 god postoje crkveni spisi na staroslovenskom jeziku koji je služio kao pismo samo u manastirima i crkvama te kao takav nije imao mnogo sličnosti sa jezikom običnog naroda

Niko ne spori da je to bio jedan jezik samo drugačijeg narječja ali ja samo ukazujem na iznijetu konstataciju da je
južnjački izgovor srbskog jezika najsličniji onom jeziku koji se koristio pre 1.000 godina....Kako se to zna,iz kojih izvora kad o tome nema istorijskih tragova....od pre 1000 god postoje crkveni spisi na staroslovenskom jeziku koji je služio kao pismo samo u manastirima i crkvama te kao takav nije imao mnogo sličnosti sa jezikom običnog naroda
Mi juznjaci smo zaostali nekih 1000 godina, tako da se nekad pricalo kao mi sad sto pricamo.

Odvoji od čega.Vukovu reformu su proglasiti zajedničkim jezikom, a onda izvukli katolike i reki oni su poseban identitet. štokavicu je preuzeo ilirski pokret i preveo je u hrvatski.Jel to?

Jel znas tko je prije 90 tih godina od lidera tu rijec jako cesto koristio a nije bio slobo;)
Da li je "kružni tok" takodje preplivao dunav ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh