Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tema po ovom pitanju je neiscrpna .
Da banalizujem - zamisljam nase predke kako prvi put odlaze na liturgiju , slusaju pevanje a nista ne razumeju 😳
Moja teorija je malo drugacija ( logicnija ) . No nema veze , samo mi kazi sta mislis o ovoj izgovorenon recenici :

Imam dva pitanja .
Sto je ovaj forum zamro u zadnje vrijeme , slabo se pise ? Jeste li vecina vec na odmoru ili neke obaveze, ili smo ispisali sve pa nema nista zanimljivo?
Ljudi vole da pričaju ali kad ih obeshrabriš onda potraže drugo mjesto za zabavu. Previše često, diskusija koja počne uz obostrano uvažavanje sad dali se ljudi kontrolišu ili stvarno uvažavaju sagovornika manje je bitno, preraste u vrijeđanje što je neugodno za čitanje a mogu samo da pretpostavim kakvu eksploziju emocija izazivaju u sebi i sagovorniku.
Prije određenog vremena i sam pokretač ovog foruma je reagovao na pisanje baš u ovoj temi da je većina pisanja beskorisna, piše se zbog pisanja, mudruje. Koga interesuje redosljed i vrsta riječi koju je upotrijebio neka pronađe tu objavu. Čovjek ima viziju kako forum treba da izgleda. To treba poštovati a ako se nekom ne dopada neka pronađe ili pokrene drugi forum.
Mehanizacija je očigledno obnovljena i manje se kvari pa dosadno bi bilo često ponavljanje kako je sve dobro.
Da kukamo na vrijeme ili se hvalimo prinosima i to nekog vrijeđa a druge ne zanima. Šta bi koga zanimala vijest da je ovogodišnja poplava odnijela sav urod žitarica u mojem selu. Ostalo je nešto uz cestu ili iznad nje. Količina? Na tom terenu sam uobičajeno žeo oko 40Ha. Do sada sam požeo manje od 1Ha. Sveukupno procjenjujem da će biti oko 3Ha. To je samo kod mene a do Dubice je isto stanje ali to je dužina oko 20Km pa je i šteta veća.
Kad sve pogledam
Svratim ponekad i nešto pročitam.

Ljudi vole da pričaju ali kad ih obeshrabriš onda potraže drugo mjesto za zabavu. Previše često, diskusija koja počne uz obostrano uvažavanje sad dali se ljudi kontrolišu ili stvarno uvažavaju sagovornika manje je bitno, preraste u vrijeđanje što je neugodno za čitanje a mogu samo da pretpostavim kakvu eksploziju emocija izazivaju u sebi i sagovorniku.
Prije određenog vremena i sam pokretač ovog foruma je reagovao na pisanje baš u ovoj temi da je većina pisanja beskorisna, piše se zbog pisanja, mudruje. Koga interesuje redosljed i vrsta riječi koju je upotrijebio neka pronađe tu objavu. Čovjek ima viziju kako forum treba da izgleda. To treba poštovati a ako se nekom ne dopada neka pronađe ili pokrene drugi forum.
Mehanizacija je očigledno obnovljena i manje se kvari pa dosadno bi bilo često ponavljanje kako je sve dobro.
Da kukamo na vrijeme ili se hvalimo prinosima i to nekog vrijeđa a druge ne zanima. Šta bi koga zanimala vijest da je ovogodišnja poplava odnijela sav urod žitarica u mojem selu. Ostalo je nešto uz cestu ili iznad nje. Količina? Na tom terenu sam uobičajeno žeo oko 40Ha. Do sada sam požeo manje od 1Ha. Sveukupno procjenjujem da će biti oko 3Ha. To je samo kod mene a do Dubice je isto stanje ali to je dužina oko 20Km pa je i šteta veća.
Kad sve pogledam
Svratim ponekad i nešto pročitam.
Voli se dokazivati da nesto znas, da si prvi cuo , da ovaj drugi sto kaze nije tacno itd , neki se vise uzbudjuju kad cuju nesto sto im ne odgovara i tako .
Jesu vam obecali sta opstina i republika ?

Neznam za ove koji su u pdv. Pretpostavljam da će nešto da dobiju.
Za one koji su nekad smatrani za poljoprivrednike a danas su u kategoriji mikro, nema ništa.
Žao nam je. Eto desilo se. Trebali ste.
I na tom se završi.
Neznam dali i može drugačije jer svi se brane zakonima, uredbama i kojekakvim paragrafima kad treba da daju iz svog džepa a kad nešto dođe sa strane onda se red oštećenih poveća jer poplava nije oštetila samo poljoprivrednike. Nekome je uništila godišnji urod a nekom fasadu na kući i navukla vlagu u zidove.
Da nedužim svima je poznata ta otimačina kad se nešto dijeli.
Nisam upoznao čovjeka koji nešto dijeli a da sebi nije uzeo dio.
Čuo sam, samo čuo da ima takvih.
Za takvog kažu:
Budala.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh