Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
naravno da ima ali sam se nadovezao za SAD crkli dabogda i oni,oni jebu druge a njih bog kaznjava...

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

u Americi svaka kuca ima oruzje dal legalno ili na crno,cist divlji zapad.... pa i mi smo rasli i gledali filmove sto za decu a sto i za odrasle pa nismo jurnuli da jebemo redom .. ovo ja osudjujem kao najvece zlo pocevsi od roditelje pa na kraju ovog necu ni da kazem dete,decko jer ovo je monstrum,sektas,ludak.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока
U SAD je drugačiji zakon.Kod nas ako upotrebiš pištolj si kriv.Kod njih recimo privatni posed može da se brani oružjem bez sankcija.Kod nas je lopov zaštićen ko mali medved.

Evo sad javljaju da je doslo do pucnjave u mladenovcu, ima ubijenih i ranjenih, nepotvdjeno pucano iz automatske puske kolima u pokretu i da je neki mladic od 21godinu

Vecina oruzja iz bih i hr je zavrsilo u Srbiji,Cg i Kosovu , a bilo ga je mnoogo. Manji dio nakon rata je razduzen i unisten , a veci je prosvercan za Srbiju . Puska koja visi na zidu ce kad tad pucati , sto bi reko Cehov.

To je u vezi mog primjera . Ko sto sam reko odma , nezna se tu ko je kriv , nego je poenta price da cesto primjerni , normalni gradjani , kako se kasnije prica ,rade zlocine . Nemoze se onda samo kriviti shund , mreze i slicno . Sto rece frkani , kriv je odgoj , roditelji koji vrse pritisak na takvu djecu , da budu najbolji itd, ali sa druge strane mozemo naci primjere gdje su ta djeca takva sama od sebe , bez pritiska roditelja , tj sami na sebe vrse pritisak da budu naj .
Ko zna sta je sve u pitanju ,pa se zato drzim logike i matematike bar , sto vise oruzja ,veca mogucnost za ubistva oruzjem , sto vise droge ,vise drogiranja , sto vise kockarnica vise kocke , sto manje rada , vise slobodnog vremena za belaj

Sta se ovde sve pise niko nama izgleda ne moze udesiti. Ovi sto ne poseduju oruzje traze totalnu zabranu posedovanja. Ovi sto ga poseduju traze opravdanje za posed. Decu hocemo da vaspitamo, a ne smemo da ih cusnemo. Trazimo da nastavnici i profesori imaju autoritet kod dece, a zameramo im sto zadaju nenajavljeni kontrolni. Kladionice nam na svakom cosku. Ma krenuli smo na put bez povratka.

Људи, шта је ово јуче и данас? Сад нека пуцњава у Младеновцу.

Aha, ovde se diskusija vodi.... Ko je kriv? Pa amarekinac naravno! Ko drugi? Šta mi jadni imamo sa tim što nam deca rade po šokolama i van nje. Amerikanac bre kriv! On nam decu vaspitava, on nam društvo krejira! Pa nije valjda Rus? Aj možda Šiptari. Eto možda Hrvati, ili aj eventalno ovi iz bosne alo ovi što nisu oni naši što ih medjed vodi.
Ma ljudi nismo mi krvi. To kod nas nikad pre nije bilo!

I onda kuckaš malo i vidiš da je toga itekako bilo i kod nas, ali se tad guralo pod tepih.
A sad mu se po mom mišljenj pridodaje i suviše mnogo pažnje žto može izazvati samo OZBILJAN kontraefekat!
Svi se ponašaja kao da će sad svake godine da se ponovi nešto slično...Najgore od svego što će neki ljudi na pozicijama moći krajnje zloupotrebiti ovu užasnu sitaciju zarad kratkotrajne lične dobiti (Za šta će goreti u poklu, to je sigurno!), a maltene ništa neće uraditi do spreče eventalni budući problem. Možda samo pogoršaju.

Svi su sad jaki na rečima "Ma ja bi ovo!", "Ma ja bi ono!", " Ma da je on moj..." Svi generali posle bitke. Očigledni su propusti nesavesnog oca koji uz to što je vodio dete u streljanu nije obezbedio oružije čak i ako je ima adekvatne uslove.
Sećam se devedestih (iz priča) koliko je to bilo manje više normalno da odvedeš malog da puca, da oseti dete oružije. (pogotovo ovi od preko Drine, mada su i ovi štu su kao od ranije ovde radili isto) Bile teške godine, nikad se ne zna kad će mu zatrebato. Mozda ga jedan dan drugari (a mnogo više drugarice) toliko iznerviraju da mora dečkić da uzme stvari u svoje ruke.

Iskreno za mene ovo nije nikakvo iznenadjenje već sam nažalost predosećao da će se ovako nešto desiti kod nas.

Poslednja izmena:
I šta sad? čujem neke predloge "Zatvorite škole do kraja školske godine.". (pretpostavljam da mahom dolazi od tih prosvetnih sidikata u kojima su ljudi toliko ugroženi da kad bi im se sabralo u zadnjih 10 godina koliko su radili verujem da bi se namučili da nakupe 30% efektivnog rada).
Uz dužno poštvanje da im je inegritet ka predavača koji treba da ima neki autoritet nad decima bitno ugrožene najviše bahatim i razmaženim roditeljima kao i njihovim korumpiranim rokovodiocima, a po najmanje tom decom od kojih neka jednostavno zlopotrebljavaju sve što im je omogućeno (ovaj nemili dogadjaj nema mnogo veze sa ovim)
Ali gospodo, koliko ste štrjkovali u zadnjih pa mogu reći 30 godine. Ja se ne sećam da sam jednu godinu završio a da nije bilo štrajka, skarćene nastave ili jednostavno preskakanje celih tromesečja pa i polugodišta. I onda takvi ljudi traže da ih djaći poštuju. Pritom djaci vrlo dobro znaju koliko njihovi roditelji rade za isti taj dinar, a ovo drugi isto znaju koliko im roditelji zaradjuju više tih dinara. Pa ne može tako.

Šta onda, ukinemo školu skroz? Da oduzmemo deci i to malo direktne sicijalizacije koja imaju jer su eto kao primorana? Jer eto na taj način nikad više neće da se ponovi nešto ovako.
Siguran sam da se ni jedan od predavača ne bi složio sa tim ukoliko da znači da više platu neće primati.

Poslednja izmena:
Srbija je druga drzava na svijetu po broju vatrenog oruzja po stanovniku , iza SADa .
Не, није.

То си и ти покупио онај глупави извештај оног швајцарског института са њиховим "Смол Армс Сурви", која је некаквом својом математиком дошла да у Србији има 39-40 РЕГИСТРОВАНИХ цеви на 100 становника, илити преко 2.700.000 РЕГИСТРОВАНИХ комада.

Национална асоцијација за оружје Србије (НАОС) је објавила да је у Србији РЕГИСТРОВАНО око 900.000 цеви, тако да је реално стање да далеко заостајемо иза нпр. Финске, Швајцарске, Кипра и ко зна колико још европских земаља.

Само је питање колико ће људи дуго да понављају ту глупост из "Смол Армс Сурвија" и њу узимају као аргумент у дискусији у случајевима попут ове пуцњаве у школи.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh