Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ево како окрећу воду на своју воденицу.

Ne zašto mu treba ili netreba , nego zbog čega nemože da dobije dozvolu ? Vjerovatno zato što može nekoga da povrijedi ili ubije sa tim . Pa jel lovac nemože ? Vojnik uglavnom nema municiju ako nije bojevo gadjanje ili rat ?

A zasto gradjanin nemoze da dobije dozvolu za pusku tipa karabin , a lovac moze ? Moze li neko da me prosvijetli?
По новоме закону мораш да имаш разлог поседовања ватреног оружија. Наводно, толико смо безбедна држава да нам оружије за личну безбедност није потребно па отуда произилази да ти, карабин или, ловачка нетреба у ако ниси ловац или се не бавиш стрељаштво.

Naoružanog naroda se vlast plaši.

Nenaoružan narod se plaši vlasti.

Naravno da ce pokusati da ovo iskoriste za jos vece razoruzavanje postenog naroda. Oružje definitivno nije problem, u prošlosti ga je bilo daleko više pa nije dolazilo do ovoga. Svaka kuća je imala nešto, danas je to mnogo ređe.

A što se tiče medija - sve najgore. Sad će još neka budala da vidi kako svi znaju za ove sad, da se o njima priča danima, pa će i oni hteti svojih 5 minuta slave. Normalnom čoveku ovo deluje sumanuto, da bi neko bio spreman da počini takvo zlodelo radi toga, ali takav je njihov mozak.

@MONTOYA i ja sam to jutros pomislio kad sam cuo za novi dogadjaj.
Sad ipak mislim da je to iskljucena mogucnost jer bi se vec pisalo i pricalo o tome.
Nista drugo nisam ni ocekivao od vrhovnog vodje nego da ce razoruzati komplet naciju.
To je za ovu vlast najosnovniji i najprimitivniji potez kojim verovatno samo oni misle da ce resiti nesto.
Tj ima jos jedna dobra strana, kao sto neko vec napisa, da im je u interesu da sto vise razoruzaju naciju.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ovde je u pitanju ubijanje naroda izmedju sebe , a ne odnos izmedju naroda i vlasti . Nemojte da vam skreću temu .Ako ti komšija ima pušku i ako će se desiti da nekog ubije ta puška , najveća vjerovatnoća da će ubiti sebe pa na drugom mjestu tebe . Da će ubiti nekog iz vlasti je daleko manja vjerovatnoća.

A zasto gradjanin nemoze da dobije dozvolu za pusku tipa karabin , a lovac moze ? Moze li neko da me prosvijetli?
Postoji li neko ograničenje koliko komada pušaka možeš posedovati kao lovac ?
Možda bi prvo trebalo uraditi psihološki profil svih koji imaju 5 ili više cevki pa dati odobrenje za još .
Prosto mi je čudno da neko u stanu poseduje arsenal a da mu to nije neka vrsta opsesije ?
Mislim da ne bi bilo zgoreg da svi takvi Sednu sa profesionalcem medicinske struke ili više njih da ih malo isposmatraju .

Imao moj cale pistolj i drzao u natkasni pored kreveta ali mi nikad u zivotu nije palo na pamet da diram pistolj pogotovo bez njegovog prisustva. Izgleda nisam nadprosecan i intiligrntan

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Znaci momo covek ima oruzije samo da bi planirao neki masakr sa njim?
Rekao sam vise puta da je oruzje najmanji problem.
Isto sam rekao da je nas narod prilicno razoruzan.
U mom komsiluku od 10 kuca, jedna ima jednu cev i to lovac, do prosle ili preprosle god kad je bila preregistracija bilo je malo vise ali su ljudi predali da se oslobode poreza.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ko je rekao masakr. Slabo se razumijemo . Evo ovako , da ja izdajem dozvole , i ti dodjes . Dobar dan ,treba mi dozvola za oruzje . Ja bi te pitao , sta ce vam , jel planirate da pucate na nekoga ,
..Da planiram
Moze , zakon tako kaze , izvolte.
Ili ti kazes , ne planiram
...Nemoze ,zato sto lazete.

Da plasticno pojednostavim kako vidim

Vidim, uspeva zamena teza. Sad cemo sve da svalimo na oruzje a ne okolnosti koje su dovele do toga.
Mali je imao i molotovljeve koktele u rancu. Sta cemo sa tim? Da zatvorimo benzinske? Da nadjemo radnika koji mu je prodao benzin pa da ga kaznimo? Da mu javno secemo jajca u podnevnom prenosu?
Da mu je tata imao kolekciju mačeta onda bi mali verovatno mačetom se svetio. Da nije imao ništa od bilo kakvih oružja - dohvatio bi kuhinjski nož ili kabel od usisivača pa davio. Igrice bi onda optuzili. Tipujem na "Hitman" - tu ima davljenja užetom.
Kada ovo sada povežemo sa hiperprodukcijom tv programa gde se glorifikuju kriminalci onda nam se nažalost smeši slični dogadjaji nazalost. Masa zombi klinaca sa nedostatkom paznje upravo gleda kako je jedan mali psihopata dobio medijski prostor i jos uspeo da se drzava cela angazuje oko njega. Pomislice koliko su izazovi sa tiktoka sada maciji kasalj pa ce slediti primer malog psihopate jer gledali su i dosije sa arkanom ili zemuncima pa videli kako je super biti protiv drzave. Jbg, svi znaju arkana i zemunce pa sto ne bi i njih. Devojke sve znaju jeremicku i šaviju. 2+2 su uvek 4.

E to nam je totalna propast koju nam sluzi krvozedna i senzacionalisticka masinerija. Daj da prodam vest - boli me **greška za ostalo.
I to nije greh toliki medija vec greh onih koji bi trebalo da kontrolisu to a ne rade svoj posao a zasto ne rade, ne rade jer ih niko ne kontrolise i tako u krug. Korupcija od korena do vrha.
Svi optuzuju od klinca psihopate oca kako je bogatas i to ne zbog loseg vaspitanja i nemara prema detetu vec zbog toga sto je bogatas. Krivo im sto oni nisu jer nam je u zivotu samo ona reč u glavi - DAJ.
Brejvik je pre koju godinu 70 i nesto ljudi pobio pa je drzava to resila pametnije. Nije zalazila u medijsku analizu njega kao osobe i nije bilo trke medija ko ce vise da spinuje informacije vec je jasno ga iskljucila i ugasila iz javne svesti da ne bi dobila precutni kult obozavanja takvih osoba kao kod nas. Niko nije izvestavao vec je premijer izlazio sa neophodnim informacijama i to je to. Nema medija, nema analiticara neobrijanih u emisijama da mrse mu*a za flasu soka.
Kod nas masan lekic napravio kult obozavanja komplet garniture lopova, prevaranata i razbojnika od 50tih pa na ovamo. U kom mi to sistemu glumimo postenjacine kada pola roditelja ne bi znalo da nabroji sve grane privrede? To je gradivo nizih razreda osnovne skole ali zato svi znaju da nabroje vrh nekadasnjeg zemunskog klana.

De mi Momo reci u vojsci šta će generalu oružje, ili onom što radi na radaru, kuvaru....
Neko hoće samo sigurnije da se oseća, a upotrebiće ga kad biš bude morao, a to je obično nikada.
Onda, koliko je bilo vojnih lica ili bivših policajaca, pa ih više nema, a svo to oružje što su nalagerovali ostalo u nasledstvo. Neko ga čuva kao uspomenu na roditelja, a baš ga briga da puca iz njega.

Јао кад нас (плебс) разоружају, па почне да ради "шумадијска кобра"... ...па ставе летве и ексере на посебан режим издавања.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh