Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

@Brale vidi, ne znam ali mislim da plaćaju bivši vlasnici. A i po nekoj logici, nisi ti hteo da dođe do suda. Znači neka plaća onaj ko je hteo da izmanipuliše.

Зар није логичније да се уплати новац који је наведен у уговору, мислим то је званична цифра... Шта ако проценитељ процени да вреди 10 000е а у уговору стоји да је плаћено 5000е
Država imenjuje veštake - procenitelje, tako da je za sud tržišna cena ona koju procenitelj proceni

Ja mislim da procenitelj ide kad se iz ugovora od naprimer 5 parcela jedna graniči sa tobom i ti samo na tu imaš pravo . Pa onda mora da proceni kolko vredi ta jedna parcela .
Imaš pravo preče kupovine svih susednih parcela koje su prodate po ugovoru koji rušiš. Ako komšija ima 5 parcela, a prodao je samo 3 - onda rušiš ugovor i kupuješ te 3 parcele

Где немају? Поклон сваки може да се обори ако није међу родбином првог реда. И суд више не признаје те поклоне.
Teško da može. Pogotovu ne može vlasnik komšijske parcele kao treće lice da ruši ugovor o poklonu.

Jel poznaje neko nekog međaša koji je uspeo da obori ugovor i prepiše na sebe?
Ja sam

Ima tu neka začkoljica.
Ako je cena u ugovoru veća od tržišne plaća cenu iz ugovora. Ako je tržišna cena veća od ugovora onda plaća po tržišnoj.

Rođak je tako kupio, a komšija se zainatio i baš je hteo da kupi. Pa su onda u ugovor stavili 30000e više i naravno da komšija nije hteo više da kupi😂
Netačno

Imam tako slučaj da je komšija pre 30 godina prodao njivu drugom komšiji koji je manji međaš ali moji tada nisu bili zainteresovani. Vlasništvo nisu preneli, obojica umrli i sada naslednik starog vlasnika ponovo prodaje njivu meni dok naslednici drugog vlasnika mislim da i ne znaju da je otac kupio tu njivu.
Uh, budi pazljiv sa tim, razgovaraj sa pravnikom. Nije nazalost bitno sto nisu preveli ako imaju neki ugovor potpisan pa cak i ne overen ili mogu da dokazu uz svedoke da su u posedu 30 godina sto ce relativno lako na sudu uz par svedoka mozes se naci u nebranom grozdju. Imao sam u selu isti slucaj, ljudi kupili plac tako, na kraju napravili sudskih troskova 5k evra i izgubili sud.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Država imenjuje veštake - procenitelje, tako da je za sud tržišna cena ona koju procenitelj proceni

Imaš pravo preče kupovine svih susednih parcela koje su prodate po ugovoru koji rušiš. Ako komšija ima 5 parcela, a prodao je samo 3 - onda rušiš ugovor i kupuješ te 3 parcele

Teško da može. Pogotovu ne može vlasnik komšijske parcele kao treće lice da ruši ugovor o poklonu.

Ja sam

Netačno
Правник ми је данас рекао да сам дужан да уплатим износ новца наведен у уговору на рачун суда

Правник ми је данас рекао да сам дужан да уплатим износ новца наведен у уговору на рачун суда
Imao sam sličnu dilemu, raspitaj se još malo.

Imao sam sličnu dilemu, raspitaj se još malo.
Мислиш да није како каже?
Немам искуства са тим ама баш никакво, нити знам кога да је имао

Uh, budi pazljiv sa tim, razgovaraj sa pravnikom. Nije nazalost bitno sto nisu preveli ako imaju neki ugovor potpisan pa cak i ne overen ili mogu da dokazu uz svedoke da su u posedu 30 godina sto ce relativno lako na sudu uz par svedoka mozes se naci u nebranom grozdju. Imao sam u selu isti slucaj, ljudi kupili plac tako, na kraju napravili sudskih troskova 5k evra i izgubili sud.

Imam isti slučaj. Majka je prodala neku zemlju pre 20 godina. Porez i dalje stiže njoj. Zemlja je i dalje na njoj. U konsultaciji sa pravnikom mi je rečeno da ništa ne radim dok je majka živa. Jer ako je ponovo proda a ovi se stari pojave sa ugovorom može i robija da padne. Posle majke, ja kao naslednik mogu da kažem da nisam znao ništa oko te prodaje i ne mogu da snosim posledice...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Imam isti slučaj. Majka je prodala neku zemlju pre 20 godina. Porez i dalje stiže njoj. Zemlja je i dalje na njoj. U konsultaciji sa pravnikom mi je rečeno da ništa ne radim dok je majka živa. Jer ako je ponovo proda a ovi se stari pojave sa ugovorom može i robija da padne. Posle majke, ja kao naslednik mogu da kažem da nisam znao ništa oko te prodaje i ne mogu da snosim posledice...

Ti ljudi obradjuju tu zemlju? Znaju to ljudi u selu, uz svedoke na sudu i to sto su u posedu 20 godina bices u problemu. Jesu potpisali ugovor neki? Pitaj pravnika za sticanje održajem.

Ti ljudi obradjuju tu zemlju? Znaju to ljudi u selu, uz svedoke na sudu i to sto su u posedu 20 godina bices u problemu. Jesu potpisali ugovor neki? Pitaj pravnika za sticanje održajem.

Mislim da to sticanje održajem ne važi za poljoprivredno zemljište, ispada onda da put koji je katastarski 12 metara, a još su naši stari to preorali pre 40 godina i sveli na svega 2 metra verovatno po dopuštenju ljudi iz opštine da ne bi stojao u parlogu, onda sada možemo da tražimo da postanemo vlasnici tog dela puta?

Ako "nisi znao" , sto nisi obradjivao?

Mislim da to sticanje održajem ne važi za poljoprivredno zemljište, ispada onda da put koji je katastarski 12 metara, a još su naši stari to preorali pre 40 godina i sveli na svega 2 metra verovatno po dopuštenju ljudi iz opštine da ne bi stojao u parlogu, onda sada možemo da tražimo da postanemo vlasnici tog dela puta?
Zato sam mu i rekao da prica sa pravnikom, ovi u nasem selu su tako plac i kucu stekli a mislim da je deo placa poljoprivredno zemljiste. Svakako se ne radi o nekoj ozbiljnoj povrsini koja se i ne obradjuje.

Земља само, није прошла кроз грунтовницу. Ако имају уговор наследници могу без проблема да укњижен то на себе.

Važi za poljoprivredno zemljište, jedino na važi ako je država vlasnik.

Nazad
Vrh