Cena nafte

Sve to što se priča o jeftinijoj nafti je samo zamazivanje očiju seljacima.To je način da se nešto da ,a jednostavno ne oseti niti izgubi na nivou državnih zaduženja.Državu boli kad treba da da "žive" pare ,a ovako sa naftom mogu da kalkulišu kako hoće.
 
Da li ste sigurni da se na lozak vraca akciza?Racun ako kupis za 1-2 din.valjda bude 90+2 a ne 90-2??

Pardon moja greska. 90 + 2 = 92 - 34 ili 37 (povracaj akcize za e. dizel) = 58 ili 55 din.
Tako da ne vidim nikakav ucinak od strane asocijacije da nam spuste cenu nafte za 10 %. Mozda tih 10% nesto znaci za potrosace e. dizela a ne za ove druge.
Jos jedna stvar. Dali ce jos biti na prolece loz ulja kad bude kraj sezone grejanja?
 
Ne čine oni uslugu nikome sem sebi.Na osnovu te jeftinije nafte ukinuće subvencije po ha pa ti vidi ko je tu "dobar".
 
E da Bod da crkli ti naftaši sa sve NIS-om i državom što nabijaju te cene i akcize!!! :zli:Pa da gorivo košta 200 din/lit rekli bi da je jeftino i da treba da poskupi::samo bes::
 
Bio danas po ložaka za proletnje radove pošto će cena da ide i to žestoko,kako mi radnik na pumpi reče uskoro idu akcize za 10 % na sva goriva
 
Na TV je bila sasvim druga priča.Ukoliko skoči cena sirove nafte(kako je i krenula)i kod nas mora poskupeti.Država je spremna da se odrekne dela akciza kako bi se cene što manje promenile na više.To su izjave ljudi iz Vlade.
E sad vrlo je moguće da će da prvo dignu za 10% pa posle spuste za 6%:haha:
 
Ja sam nesto nacuo da cemo dobiti bonove 80 l po hektaru i da ce da vrede 60 din i da cemo moci sa bonovima sipati gorivo na bilo kojoj pumpi, to nije proverena informacija...
 
Ja sam nesto nacuo da cemo dobiti bonove 80 l po hektaru i da ce da vrede 60 din i da cemo moci sa bonovima sipati gorivo na bilo kojoj pumpi, to nije proverena informacija...
Tacno je,par postova sam ranije pitao o tom,ali izgleda niko nije upucen,ja sam cuo da ce biti 85L po ha po ceni od 60 din po litri,i vrsice se kontrole da se ne sipa u kamione i automobile.Bice na odredjenim pumpama samo,ne na svim,tako sam cuo.Najbolje informacije ima Zoran Sefkerinac po ako neko ima njrgov br nebi bilo lose da se raspita pa da postavi na forum.Ove informacije su od srede koje sam ja izneo,a reko mi predsednik udruzenja poljop.opstine Kovin.Bio kod mene i pricao sa Sefkerincem,trebali u cetvrtak da idu na Taru da utanace detalje.
 
Ovog momenta sam se čuo sa g-dinom Sefkerinac Zoranom nije još ništa zvanično ali ima predloga od strane Min. Poljoprivrede vezano za naftu 85 lit/ hekteru neće biti baš 60 din. ali će biti povoljno.Takođe je napomenuo da će biti subvencije po kg za Soju Suncokret i Šećernu Repu.:bravo:
 
Šta god da bude ja ću biti veoma zadovoljan.Taj vid subvencionisanja nafte je po meni sasvim u redu.
 
bas lepo zvuci sto su beogaradjani resili da nesto ostave i kravama koje ih hrane zadnje dve decenije, ali mi to tako mirise na jesenju sargarepu da ce nas posle tako pomuzti da cemo morati opet da se vozikamo traktorima po asvaltu sto gospodi iz gradova opasno smeta i smatraju da smo mi pdcinjeni sloj gradjanstva i da nam mesto na njivi i u stali
 
Nazad
Vrh