Cena nafte

šandor

Zaslužan član
Učlanjen(a)
30 Avg 2008
Poruka
3.739
Lokacija
Debeljača
Da li ste uzeli jeftinu naftu. Od srede nafta drastično poskupljulje za 12 din po litru ::lose:: (danas sam okrunio 15 t kukuruza i kupio 2,2 tone nafte)
 
E a bas je pocela da mi se svidja cena! A dugo je bila niska!! ::lose::
 
Dobro me podseti da odem u ponedeljak na pumpu sa buradima.
Hvala. :cao:

A što sad pa poskupljuje, kad je nafta pala na 36$? Kad je bila 150$, D2 je bio 105 din, ako se dobro sećam... Po toj logici D2 danas ne bi trebao da bude skuplji od 30 din.
 
Nema na čemu :osmeh: .Tu je opet kriva naša država kad je nafta bila 105 dinara akciza je bila 17 dinara, međutim kako nafta pada akciza ide gore prvo na 19 dinara a sad će da bude 26 dinara, pa zato je takva cena nafte.
 
I šta predlažeš Čugi, na koju pumpu da odem?

Od Jovice iz Banovaca više ne uzimam, jer sam imao problema sa njegovom naftom.
 
Lukoil, ja zadnjih godinu dana samo kod njih sipam i preporodio sam se, a pre sam stalno uzimao te sa Dunava, te Jugopetrol i NIS na centru S.Pazove, privatne pumpe, ali Luk se najbolje pokazao.
 
Hvala Čugi. :osmeh:

Inače sam se dovumio između Lukoila i ... E sad ne mogu da se setim kako se zovu ovi iz Austrije.
 
Šiptarski OMV, od svake litre jedan dinar ide za finansiranje OVK, jeste off ali moram da napišem, razlog više da se kod njih ne sipa ni voda a ne gorivo :zli: :nono: ::lose::
 
Drugari moji ovako stoje stvari.Ja sam uzeo 3600l nafte po ceni od 54,60din.Nesto na lukoilu a nesto na nis-u.Ova sa lukoila puna vode SRANJE sreca nisam puno uzeo,a sa nis-a prva liga cista lepa bistra ko sok od jabuke :D. Ja vise ne uzimam na lukoilu.E sad svako ima svoje ovo su moja zapazanja :cao:.
 
To su je pumpadžije ili najverovatnije ovi u transportu krstili, kod mene je extra dizel sa Lukoila.
 
inace kod mene u komsiluku na auto-putu imaju 2 MOL i tamo cale najradje kupuje naftu za masine i u auto sipa kad mu vreme dozvoli.

Gorivo vrhunsko,em sto ga manje trose,a kad naspem u motor ide brze tako da rado sipam na MOL-u :cao:
 
Čugi je napisao(la):
Šiptarski OMV, od svake litre jedan dinar ide za finansiranje OVK, jeste off ali moram da napišem, razlog više da se kod njih ne sipa ni voda a ne gorivo :zli: :nono: ::lose::

Eto vidiš taj podatak nisam znao.

Jedna moja rođaka radila na njihovoj pumpi, kod Beščanskog mosta, kao knjigovođa evidentičar. Do u nedogled su joj produžavali zaposlenje na određeno, samo da bi izbegli obaveze prema državi. Kada su je primili za stalno, ona nakon pola godine ostane trudna. Umesto trudničkog dobila je otkaz.
 
I kod mene na lukoil-ovoj pumpi je najbolja nafta ! Ima u Crepaji, i danas su došli tu sa svih strana i svi kažu da nigde nema nafte u okolini. Kod mene su napisali na pumpu "u kvaru" pitam ih kad će da otklone kvar a oni su dali odgovor: " ove i sledeće nedelje sigurno ne" ( nis-ova pumpa)
 
Ja danas uzeo 800L po ceni od 54.6 din. A radnik na benziskoj kaže da su dosta prodali u zadnjih nedelju dana , čekao sam da istoče skoro 2 sata. Jer je u kamionu bilo manje 250L nego na otpremnici , a vozač nije hteo da potpiše manjak a ni da vrati cisternu nazad . Pa su tamo merili 6-7 puta preračunavali gustinu , tem. .Posle mi radnik kaže da vozači to redovno rade skrate za 100-300l , a kad transport radi neka beogradska privatna firma bude tačno u litru goriva . Da i da ne zaboravim reče mi da će gorivo skočiti od četvrtka 5 din , a posle opet za 6din . :osmeh:
 
da gorivo ide naviše baš sada pred proletnju sezonu.repu nisu još sasvim isplatili tako da se nije moglo nešto odvojiti za više nafte po ovoj ceni.od četvrtka ide gore 5+6 din. :sta: :sta: :sta:
 
Nazad
Vrh