savoris
Član
Uglavnom kardanska lamela ali nije ništa strašno jer mora jednom i stradati.
ona vjerovatno ode zbog prevelikog motanja sa uključenim kardanom pa dolazi to onoga kuckanja koje je neprijatelj No1 za nitne lamele i pogonski sklop kardana
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uglavnom kardanska lamela ali nije ništa strašno jer mora jednom i stradati.
Jaka masa, jel 142 vrla ili neki veci kombajn?

Eee,moje kolege....da vidite sta je ovde ove godine.Pa,culi ste i prinose.... a slama?Cudo.Iza Z-142 ide....a iza vecih kombajna?Strasno.Bilo je i 1.sporom i 2.Sinoc sam radio iza N.Holanda 5.1 m kosa.Pola slame bezi sa strane,gura napred ispred pik-apa...ma,katastrofa.Idem veceras da mu zavrsim jos 100 bala i bezim dalje od takve rabote.![]()
Te vase prese parkirajte po supom....jos nisam cuo da presa nece da "hvata"red.
Kanda bi moja baba od prese pojela vas sa vasim presama zajedno.
Tako mu dođe.Ja kardan nikada ne isključujem,uključim kada uđem u njivu i isključim kada završim.Kada bi stalno čekao na svakom kraju dok ona stane prođe vreme ovako samo gas i uradi se čas posla.
lifam nije neki kapacitet ali uradi posao,e sad kada sam kupio presu pre 6 god samo za takvu presu sam imao para.Sreća sto nisam imao više para kupio bi poljostroj
Pa ja imam iz 3 dela kardan,i za svaki slucaj gasim ga.A kad motam na levo,nekad ostavim kardan,smanjim gas,e onda mi se cuje nesto u traktoru,a i sredina kardana se drma i malo "klopoce",tako da ipak gasim kardan.Ma sta da stajes gasis u hodu. Ja iskljucujem kardan samo kad motam na desno a na levo ne e kad se ima kardan sa krstom na sredini tj iz tri dela onda je majka, ne mora da se gasi nikako...

ukoliko ti je nož oštar i opet isto radi onda ti je prevelik zazor između noževa ,stavi nož naspram noža stavi između noževa lim od 2-3 mm i onda nateraj klip da ga uknapirašSkoro sam kupio deutz fahr hd 300 balirku, naravno polovnu, medjutim ne pravi mi bale lepo vec ih krivi u jednu stranu vise.Probao sam da podesim sa onim poteznicama pozadi ali nikako ne uspeva , misliso sam kasnije da nije do noza , a sam i njega skinuo i naostrio, medjutim isti problem , da nije do vile koja baca seno u klip?zna li ko?i ako joe neko poznaje ili ima ili je imao ovakvu presu bio bih mu zahvalan kada bi mi rekao za neke mane ove prese .Unapred hvala pozzzz
Jel ti se odvezuje čvor?Ako je to onda malo presteluj one sarafe kod petljaca i vezaca,imas ona dva sarafa sto su okrenuti u nebo ispod njih su opruge probaj da ih malo dotegnes za odprilike pola kruga.Na mojoj presi se to desava kad stavim novu spagu i onda ja ih malo dotegnem ili odpustim i onda radi bez problema.Probaj ih malo doteci...Pozdrav svima. Imam problem sa balirkom Welger AP12. balirka je skoro kupljena nije radila 5 godina, u detelini na 3 hektara nije vezala 10 bala ito samo desna strana.Medjutim u baliranju druge deteline i sad slame više ne vezuje (desna strana) nego što vezuje. petljač i vezač sve lepo odrade,ali kao da se jedan kraj izvuče iz čvora. Unapred hvala.
Pozdrav. Ja ima Deutz-fahr HD300 vec 7-8 godina i prezadovoljan sam sa njom. Kod mene ima dosta ljudi HD 380 i HD 400, one gutaju sve zivo, ali je veci tunel i vece su bale pa je malo teze pakovati, tovariti.Skoro sam kupio deutz fahr hd 300 balirku, naravno polovnu, medjutim ne pravi mi bale lepo vec ih krivi u jednu stranu vise.Probao sam da podesim sa onim poteznicama pozadi ali nikako ne uspeva , misliso sam kasnije da nije do noza , a sam i njega skinuo i naostrio, medjutim isti problem , da nije do vile koja baca seno u klip?zna li ko?i ako joe neko poznaje ili ima ili je imao ovakvu presu bio bih mu zahvalan kada bi mi rekao za neke mane ove prese .Unapred hvala pozzzz