Balirka

Dragan18 je napisao(la):
a znaci i Lifam pored svih tih "zapadnih" ima to ....
to nije ni za jednu balirku...al ljudi su prinudjeni da rade zbog velike oskudacije jer se to naj bolje placa.... ::novac:: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

jeste u pravu ste nijedna presa nije pravljena za to ali sila boga ne moli vidite da je teze uhvatiti kvalitet sena nego mladica i sta ce ljudi koji imaju puno stoke baliraj pa sta bog da ali glavni lomovi su u sasini

slazem se da sasina nije " zdrava " za balirku, hteo sam da kazem da lifam uopste nije losa presa , ne zato sto je ja imam i sto je moja 2005. godiste " kriticno" , uopste nisam imao vece zastoje , sve su to bile neke sitnice tipa oprugice, i slicno. I niko nece moci da me ubedi da je to losa presa.

Dragane
2005 i da bude losa pa to je novo a sta ces reci za moju jd koja ima 40-setak godina,sta ce biti od tvoje za 35 godina.To je usporedba nov stojadin ili golf 3 star 15 godina u solidnom stanju sta bi prije uzeo to su te pare otprilike.

to sto se pravilo onda i sto se pravi sad nije za poredjenje. napricano je takvih gluposti o lifamki ko da se raspadne za jednu sezonu.... a pola forumasa je hvali !

Ja su vam reci nesto sto sam video ovde. Ovde u CH na svim masinama boja lepo izgleda jer nije jako sunce kao kod nas na Balkanu. A zime su blaze nisu toliko ostre. Zato automobili i masine odavde izgledaju kao nove. Inace prese oni ne prefarbaju, jer je ovde radni sat radnika jako skup , pa se njima to ne isplati. Neki put kad se preslo sa malih presa na velike prese ovde su mogle da se nabave male prese za jeftine pare ( ja tako mislim) , a sad su male prese ovde postale prava redkost, a potraznja medju strancima je ogromna , pa zato su one preskupe. Nadje se po neka jeftina koja je bila prevrnuta ili neka koja je prevelika i ne moze da udje u kamion kao npr. Nev Holand 575 cije sam ja slike zakacio mislim u oglasima. Eto tako stoje stvari sa presama.

to sto se pravilo onda i sto se pravi sad nije za poredjenje. napricano je takvih gluposti o lifamki ko da se raspadne za jednu sezonu.... a pola forumasa je hvali !

Svaka presa ima svoje prednosti i mane,lifam samo da ima malo veća usta

Zoran 0230

e tako volim kad neko kaze konstruktivno nesto. Apsolutno tacno, fale joj malo veca " usta" nista vise.

a meni fali para da je kupim :haha: velika mi usta i nemožem za presu da odvojim od njih :zli:

elem išao sam danas da gledam onu poljostrojku 98 godište je i ne vidim na njoj nikakvih opštih nepravilnosti osim da igle ne idu zajedno , jedna napreduje u odnosu na drugu za skoro 10tak cm
cijena 1800 evropskih

a onu claas trabant dobijam i za ispod 1500 ::novac::

pretpostavio sam da desna zeza, pogledaj da nije pukao nosac igala s desne strane , kazu ljudi da joj je to boljka...

moguce da su stavili iglu od klasa 50 samo je malo iskrivili da prolazi jer nisu imali njenu iglu nema tu vezanja igle kod klasovog vezaca a to je taj moraju da izlaze 85 mm iznad drzaca kanapa

Svaka je presa dobra nema lose samo dobra i bolja ali za iste novce kupiti bolju stvar u tom je bit cijele price.Ovdje nitko nemudruje nit kudi i fali samo prica svoje iskustvo narocito majstori dal to bili ili se nazivali.Ode jesti i ode balirati steta sto sam sam pa nemogu snimati se a one slike od jd okacim kad stignem ovih dana. :D
Post je spojen: [time]1277822357[/time]
Evo napravi ja 450 bala sa sale da se nije ni nakasljala nit je koju odvezala od 1000 bala jednu ako odresi nesto nevalja cak sam i neki mali snimak baliranja napravio jer mi je tesko snimati sve i balirati ujedno kad stignem metnem da vidite kako jd jede sijeno.

e a zna neko gde moze da se skine sa interneta katalog za odrzavanje prese class markant 55 ?
:cao:

Samo iskustvo čačkaj i gledaj ako imas šlifa netreba ti katalog sazvakaces je brate ubrzo. :D

levak je napisao(la):
milose nije to u pitanju kod tebe je problem sto tidonosac kanapa kada se zatvori ne dodiriva skiju i petljac kada krene da zapetlja ostavi jedan kraj aza roga i automatski kida kanap kada treba da skine znaci da donosac treba da struze po skiji kada donese kanap
Levak kralju, bio si potpuno upravu! Cijeli problem oko nevezivanja je bio u dodavaču špage.Zovnuo sam drugog majstora i čovjek odmah riješio problem!Taj dodavač je malo kasnio i zato nije vezala!Čovjek kad zna,zna..

Nazad
Vrh