ispraznite kanal kuda prolazi seno, jedan neka okrece zamajac, drugi neka povlaci kanap i pokrene igle, i tada klapna treba da reaguje, ako ne onda je ili zaglavila,zaribala sta vec treba pogledati..
balirao danas, zavrsio moje i kod jednog komsije, i onda da se uzme neki dinar, tri reda za izbalirati dugacka
dosao skoro do kraja prvog reda, puce lanac sto pokrece vilice - nov, otkide spaner
pogledaj posle ovoga što ti je čika jova napisao u zupčanik koji uključuje ugle.na njemu se nalazi okidač koji klizi po ploči-to treba da je uvek suvo i pogledaj da se nije olizao žljeb gde okidač ulazi mada prvo moraš naštelovati bravu a ovo ćeš primetiti ako ti često bude kidao šrafove iz čista mira.
Kod mene je komsiji pre dva dana upala satara za secenje mesa u welgera 52-jku i s....o nozeve izgleda da je ova budala sto je grabio izgubio na njivi i cutao. A pre par godina upala bagramova portljika i tada mu se i tunel iskrivio jedva su ga ispravili.
Auu,satara!!To jos nisam cuo.Cuo sam da su ljudi sa presama "pokupili"cekic,klupce kanapa,manji panj itd. ja sam pokupio zub od sunce grabalja,uhvatio ga noz i stala presa.Otkinula stift(sraf na zamajcu).Koje srafove koristite na ovom mestu?Kod nas neki stavljaju parce zuba od grabalja,ventil od traktora.... ja imam neke crne imbus srafove od 8mm i tvrdoce 8.8.
svaka presa mora da ima sigurnosni sraf.bolje je da ne stavljate previse jake srafove u slucaju nekog zapinjanja je bolje da odcvika sraf nego da napravi havariju.
Ja kad nađem zub od grablje samo primetim dalupi, i posle oštrim nož! A jednom sam ubalirao pola metra armature 12-tice, i nije se videlo na nožu.... I to sve lepo iseckana armatura na parčade 5-6cm....