Balirka

Farmer Bob je napisao(la):
Auu,satara!!To jos nisam cuo.Cuo sam da su ljudi sa presama "pokupili"cekic,klupce kanapa,manji panj itd. :haha: ja sam pokupio zub od sunce grabalja,uhvatio ga noz i stala presa.Otkinula stift(sraf na zamajcu).Koje srafove koristite na ovom mestu?Kod nas neki stavljaju parce zuba od grabalja,ventil od traktora.... :sta: ja imam neke crne imbus srafove od 8mm i tvrdoce 8.8.
i ja imam na presi trenutno te crne imbus stift strafove tvrdoce 8.8 sa navojem do pola,a u rezervi imam iste samo 10.8 cini mi se!!

smeta mi završna obrada i nepreciznost npr. tunel kuda ide klip retko na kojoj je prav..
inače sistem je dobar,dobro je zaštićena,mogli su uz par izmena praviti stvarno odlične prese

sto rece jedan moj komsija:

daj da razbusimo taj zamajac pa da stavimo klin od prikolice pa da vidimo kad ce da pukne mamu li mu :zli:

a ako ne pukne taj srafcic ima da ode pola prese u ku*ac :haha:

ma nek pukne sta oce samo da mi ovaj srafcic vise ne puca pun mi ga je vise ku*ac :zli: :zli:

I ja imam problem kao i MONTOYA kanal valovit i tucak ide po njemu ka pijana budala .U pocetnom polozaju super ali kada dodje do osecanja mase tu ima lufta .

malo kad uleti velika masa,ma moja je prilično utegnuta ali nerviraju me neke stvari koje ih ne bi ništa više koštale samo malo pažnje kada su ih pravili
mladenmaso
cena igala je bila 30e kom a noževi par 40-50e
ako hoćeš poslaću ti broj čoveka iz s.pazove pa pitaj

MONTOYA je napisao(la):
malo kad uleti velika masa,ma moja je prilično utegnuta ali nerviraju me neke stvari koje ih ne bi ništa više koštale samo malo pažnje kada su ih pravili
mladenmaso
cena igala je bila 30e kom a noževi par 40-50e
ako hoćeš poslaću ti broj čoveka iz s.pazove pa pitaj
moze posalji broj na pp :D
pa da vidim dali ima neku vezu za bosnu

Miloše imam Lifamovu presu,99-o godište,i moja isto hoće da lupa pri većem gasu kada nema mase,to je verovatno do štelovanja klipa,jer prednji ležaj ne možeš da namestiš kako ti hoćeš (nema prilaza)

Čudi me da si pokrivo iglu,mora da ti žaštita nije odradila,koji sraf koristiš kao osigurač?

Kod mene je fabricki bila duza poluga od kocnice i na drugom hektaru (kada je bila nova0 nije kocnica usla u kanal i skrljala mi igle i bilo vje problema oko reklamacije nisu hteli da priznaju kazu da smo mi nabili onaj lim izmedju igala pa sam morao da ih vodim kod komsije da vide da je duza i takosmo nekako zavrsili sa njima i od tad hvala bogu ide lepo.

milos bota je napisao(la):
Čudi me da si pokrivo iglu,mora da ti žaštita nije odradila,koji sraf koristiš kao osigurač?
ako si za mene mislio za iglu moto sam ih vise puta i ispravljao pa sad vise i neznam kako tacno izgleda kako je fabricki smotana. Jednom je bilo dobro sirovo sijeno drugi put blokada bila odkopcana treci lanac puko i tako dalje. A osigurac na zamajcu 10 mm a na petljacima 8 mm

Ljudi ne zezaj te se sa srafom (osiguracem ) ja stavio jak pa nije mogao da pukne al zato pukao diferencijal(reduktor na presi) :nono: :zli: ::lose::

Koristim M-8,8,8 tvrdoće ali još nisam gledao uzrok,ova kiša pa mi se ne radi.može biti više uzroka

mladenmaso je napisao(la):
znam ja da je fabricki 8 mm ali se rupe razluftale i ja razbusim na 10 mm prije 5 godina i ide do kad ce neznam.
Trebalo razbušiti i ubaciti čelične čaure rupom fi/8 sa oštrim ivicama i odstraniti klimanje zamajca

Nazad
Vrh