Balirka

tibor je napisao(la):
mladenmaso je napisao(la):
znam ja da je fabricki 8 mm ali se rupe razluftale i ja razbusim na 10 mm prije 5 godina i ide do kad ce neznam.
Trebalo razbušiti i ubaciti čelične čaure rupom fi/8 sa oštrim ivicama i odstraniti klimanje zamajca
Tibor je dao ispravno rešenje problema.... A ako se nekom nesviđa da menja sigurnosni vijak, onda ili nek vozi sporije ili nek zavari zamajac za osovinu... Pa dok laje neka traje!

Kod mene na Markantu 65 idu sigurnosni srafovi M10x80 8.8 kvaliteta. Cim dodje do nekog defekta ili do naglog uvlacenja velike kolicine mase koja se balira a da je pritom tunel napregnut, sraf puca..

Ja retko kada slomim šfaf,zato što su mi ispravne i naštelovane lamele na zamajcu i na pikup uređaju,ako se šta preoptereti lamele proklizavaju

Kod mene na Welgeru 61 je M8 ali mi za ovo vreme koliko je presa kod mene još ni jednom nije slomila šraf ali zato jeste nož i kontra nož.Lamele rade ali ne lomi šrafove i ne samo kod mene nego kod svih u selu što imaju ovakvu presu.

kod mene je na welgerici 61 samo jedanput pukao stift i to kada je upala sipka od lifamovog levatora za repu inace prokliza lamela kad uvuce previse mase i isto kao kod matica jedanput pukao kontra noz

Ja sam u Waltersheid servisu sa serviserom promenuo lamele i nastelovao ih na propisani moment ali mi se jako retko desi da proklizne kvacilo. Da je kojim slucajem kvacilo nastelovano da popusti pod slabijim obrtnim momentom-meni bi stalno proklizavalo iz razloga sto vozim skoro do krajnje izdrzljivosti prese.
Drugar ima Welger 63 i njemu preklizava kvacila cim uvuce malo vise mase.

kad mnogo stegnes lamele, ne proklizava, ali pukne sraf, pa moras da sidjes i da promenis sraf

kad razlabavis lamele, one proklizavaju, ali ne puca sraf, al opet moras da sidjes i da vdis masu iz usta

resenje - ako neces da silazis, moras sporije da teras i da pazis na masu sto ulazi u usta

Ma sada nije bila neka masa ali je detelina bila jaka (zglavno se sušila 1 dan)-bežali smo od kiše.Moguće je zbog toga,usta uopšte nisu bila puna ali igle iskrivljene kao turski jatagan

jesi li popustio malo dane budu toliko zategnute bale, pretpostavljam da je vlazno, a cekic sabio masu i to je bio preveliki otpor za vile

Sirova i zelena detelina je državni neprijatelj broj 1 za prese.Imao sam mušterije koje su htele da im baliram bukvalno iza kosačice.Kada se osuši masa onda samo piči i možeš da napraviš kakvu god hoćeš balu dok u sirovoj nema teorije.Zašto u slami sve prese idu bez ikakvih poteškoća?Zato što je masa suva!

Matić je napisao(la):
Sirova i zelena detelina je državni neprijatelj broj 1 za prese.Imao sam mušterije koje su htele da im baliram bukvalno iza kosačice.Kada se osuši masa onda samo piči i možeš da napraviš kakvu god hoćeš balu dok u sirovoj nema teorije.Zašto u slami sve prese idu bez ikakvih poteškoća?Zato što je masa suva!
Pa to sto si ti balirao usluzno na sta li to lici posle dan,dva kad stoji tako nabijeno? sigurno se zagreje i pocne da truli! koliko god da olabavis mora da se zagreje!

Nazad
Vrh