Balirka

Ljudi videli ste cene novih masina na sajmu.Valda necemo voziti traktore 100 godina ,racunajte radni vek masine.

video sam na sajmu da firma "nena" iz indjije, cini mi se da se tako zove, ima u ponudi lezajeve za klip. znali neko kakvi su im ti lezajevi po kvalitetu?

Zdravo svima, pocinjem da se bavim proizvodnjom briketa pa mi je potrebna balirka koja ce za prvu sezunu da sakupi oko 400.000-500.000t (pisem tona posto nisam u ovom poslu pa ne znam koliko koje bale imaju kila) slame,kukurozovine,sojine slame. pa me interesuje vase misljenje koje su se balirke pokazale kao najbolje, ili ako neko ima da proda da probamo da se dogovorimo.

Hvala unapred.

Pretpostavljam da su i oni kupile te lezajeve i da ih samo preprodaju u sklopu svojih proizvoda,jer koliko ja znam ''nene '' se ne bavi proizvodnjom kotrljajnih lezajeva, znaci sve zavisi koliko su oni hteli da izdvoje novca za taj lezaj toliko je i on kvaliteten.

briket_men je napisao(la):
Zdravo svima, pocinjem da se bavim proizvodnjom briketa pa mi je potrebna balirka koja ce za prvu sezunu da sakupi oko 400.000-500.000t (pisem tona posto nisam u ovom poslu pa ne znam koliko koje bale imaju kila) slame,kukurozovine,sojine slame. pa me interesuje vase misljenje koje su se balirke pokazale kao najbolje, ili ako neko ima da proda da probamo da se dogovorimo.

Hvala unapred. :haha: evo dodji u N.Becej ja cu ti presovati slamu,a za tulaj i soju ti je najbolja Johan Deere.Ja imam CLAAS. :cao:

Zaboravih da prokomentarisem cenu baliranja, u mom kraju ljudi koji rade usluge krenuli su sa cenom od 15 din po bali ali kada krene puna sezona imace i ljudi koji kao i svake godine rade jeftinije ,po 12, 13 pa cak i po 10 dinara. Kakva je njihova racunica ja stvarno ne znam i da li je uopste imaju. Sto se tice krize to je svima nama jasno da para nema ali ako cemo danas ceo dan raditi sa masinom u koju smo ulozili gotove pare i nece ostati vise od konca koji je potrosen i nafte onda je bolje radi sebi i cuti.

U mom kraju do pre 4god cena je bila 50e/hektar pa nebitno koliko ima bala. Je ne znam u vojvodini kakve prese imate tamo. Ali nije cena ista po bali ako se presuje presom poljostroja ili new holand575 i presom claasa markant 45 ili 50. Velicina bale nije uopste ista. A nemoze ni cena po bali da bude ista. Kako ste to uredili?
Kod nas uvek je bilo nekog koji je spustao cenu. A to su ljudi kojima roditelji rde u inostranstvo pa presu nisu oni kupili nego njihovi roditelji, i popravku prese takodje oni ne placaju. Vec pozovu tatu i mamu i kazu kako moraju da im posalju pare za remont prese. E takvi tipovi su uvek spustali cenu. :ppozdrav:

Nismo se dobro razumeli. Moj komsija ima najmanju mogucu Clasovu presu i njegove 2 bale staju u moju jednu . Mislim cena presovanja po bali nemoze biti ista. A to ako je bala 15 kg. nezavisno od tipa prese onda je to uredu. :cao:

Nazad
Vrh