Sa rivierom sam jako zadovoljan za sad,za ove manje prese,po mom misljenju je mozda i ponajbolji izbor,jako je brza u radu,brza je i od claasa i od velgera(vise udaraca malja i brzi pik ap)recimo sa prve 2 nisam nikad mogao da prebacim 2000 bala dnevno,sa rivijerom sam ove godine balirao neku slamu usluzno nesto malo preko 2800bala od 8 ujutru pa do 8 uvece,naravno uz nekoliko pauza,sto je po meni jako dobar ucinak.sto se welgera tice,imao sam problema sa sestougaonim osovinama(pucanje) i u odnosu na rivijeru, prilicno komplikovanija i dosta skupi delovi.Takodje mi se ne svidja na toj presi zastita od lomova(par puta je zatajio,zadnji put lom igala,posle sam je i prodao)inace kad je sve ispravno radila je skroz ok.Sto se claasa tice,jedne sezone je bila kod mene i mogu reci da sam bio zadovoljniji sa njom nego sa velgerom(velger po meni, prilicno osetljiv vezac)sto se rada tice,odradila je te sezone preko 20 000 bala,posle tog broja joj je trebao ozbiljniji remont vezaca,pocela je da brljavi(trazeno mi je 600e ruke i delovi,zato je i zamenjena rivijerom)zastita je na claasu funkcionisala skroz ok,nisam imao nikakvih lomova.I sad pre bih uzeo claas nego velger,naravno nisu svi modeli velgera isti sigurno da ima i boljih i malo losijih...Sve u svemu rivijera mi je maksimalno jednostavna i jeftinija za odrzavanje (od gore spomenutih marki koje su renomiranije)odlicno zasticena(lamele,tj kocnice na vezacu)recimo kad zurim, desi se da par metara pred kraj otkosa iskljucim kardan (predhodno nije se presa lepo zaustavila),kad se okrenem i ukljucim kardan kocnica uvek odreaguje i to mi se desilo mali milion puta....