Balirka

Malo nafte ili ulja u flasu od likvija sa cuclom i resen problem.I kod mene se desava kad zardja pipak da ne moze da skine konac sa njega ali podmazes totmasti svaki put kad dodjes kuci pipak ili pilence kako ga mi zovemo i nema frke.

Malo nafte ili ulja u flasu od likvija sa cuclom i resen problem.I kod mene se desava kad zardja pipak da ne moze da skine konac sa njega ali podmazes totmasti svaki put kad dodjes kuci pipak ili pilence kako ga mi zovemo i nema frke.
kolega jel pricas za planetarne vezace? i mene zeza tako ali samo na tip 500!

Dragane 82 posto si cesto po inostranstvu hteo bih da te pitam dali si nekad naisao na tarup koji se motira ispred prese za baliranje i koliko to mze da kosta.

Ovakve dolaze ovde na nase balkanske prostore,pa se nasi ljudi hvale kako su kupili dobru i ne izradjenu presu,stajala kod talijana ili svabe 10-15 godina i sasvim malo radila,.:osmeh:

Kao sojina slama puna čička,samo naštelovati nož i kontranož da nemaju zazora i piči.Jedino tu bi stradali pika prsti

Evo i moje prese Rivierre Casalis rc 42
img20130607191304.jpg
img20130607191519.jpg
Kod mene je vec 8 godina,jednom promenjeni lezajevi na na klipu(sto sabija seno)redovni servis i podmazivanje lezajeva i lanaca i za sad nikakvih problema.godisnje izbalira 10 12 000 bala.dok je bilo usluzno posla baliralo se i duplo vise.pre nje sam imao welger ap42 i claas markant 40.

Sa rivierom sam jako zadovoljan za sad,za ove manje prese,po mom misljenju je mozda i ponajbolji izbor,jako je brza u radu,brza je i od claasa i od velgera(vise udaraca malja i brzi pik ap)recimo sa prve 2 nisam nikad mogao da prebacim 2000 bala dnevno,sa rivijerom sam ove godine balirao neku slamu usluzno nesto malo preko 2800bala od 8 ujutru pa do 8 uvece,naravno uz nekoliko pauza,sto je po meni jako dobar ucinak.sto se welgera tice,imao sam problema sa sestougaonim osovinama(pucanje) i u odnosu na rivijeru, prilicno komplikovanija i dosta skupi delovi.Takodje mi se ne svidja na toj presi zastita od lomova(par puta je zatajio,zadnji put lom igala,posle sam je i prodao)inace kad je sve ispravno radila je skroz ok.Sto se claasa tice,jedne sezone je bila kod mene i mogu reci da sam bio zadovoljniji sa njom nego sa velgerom(velger po meni, prilicno osetljiv vezac)sto se rada tice,odradila je te sezone preko 20 000 bala,posle tog broja joj je trebao ozbiljniji remont vezaca,pocela je da brljavi(trazeno mi je 600e ruke i delovi,zato je i zamenjena rivijerom)zastita je na claasu funkcionisala skroz ok,nisam imao nikakvih lomova.I sad pre bih uzeo claas nego velger,naravno nisu svi modeli velgera isti sigurno da ima i boljih i malo losijih...Sve u svemu rivijera mi je maksimalno jednostavna i jeftinija za odrzavanje (od gore spomenutih marki koje su renomiranije)odlicno zasticena(lamele,tj kocnice na vezacu)recimo kad zurim, desi se da par metara pred kraj otkosa iskljucim kardan (predhodno nije se presa lepo zaustavila),kad se okrenem i ukljucim kardan kocnica uvek odreaguje i to mi se desilo mali milion puta....

Poslednja izmena:
Sama presa je bila bez greske, radila je odlicno, velikog je kapaciteta,
prodali smo je samo zbog jednog razloga, preteske bale za utovar...to je bio jedini razlog zbog koga smo je prodali.
Sad imamo claasa markant 40, zadovoljan sam, ali na odnosu ove prese, claas je igracka.

Poznanik ima sličnu Bamford, isto problem ogromnih bala, oči ispadaju kad se tovare. Inače, i moja mala Massey Ferguson 14 pravi vrlo velike bale, za 5cm po visini i 5cm po širini su veće nego kod Welger 61. Kad baliram lucerku ili detelinu kravaru znaju da budu teške i preko 25kg.

Poznanik ima sličnu Bamford, isto problem ogromnih bala, oči ispadaju kad se tovare. Inače, i moja mala Massey Ferguson 14 pravi vrlo velike bale, za 5cm po visini i 5cm po širini su veće nego kod Welger 61. Kad baliram lucerku ili detelinu kravaru znaju da budu teške i preko 25kg.

slazem se, jedini problem je bio u prevelikim balama, koje su stvarno teske za tovarati
vjerovali ili ne, bale lucerke znale su biti teske i po 30 kg, uzasno tesko ih tovariti iako svi mi koji tovarimo imamo i preko 100 kg :osmeh:

Bude nezgodno slagati ih ako napravim kratke, dobiio bih kocku. Probali smo i to al nema teorije da se slože posle na prikolicu kako treba.

Nazad
Vrh