Balirka

ja imam 332 a to su identicne prese, ja sam sa mojom jako zadovoljan ima veliki kapacitet i brza je, moju sam platio 2500e pre 5 god

336 su nesto novije prese od 332 imaju duzu rudu i kardan sa zglobom na sredini ,obicno imaju i centralno podmazivanje.
Delovi i kapacitet identicni kao u 332 , dobre i izdrzljive prese ,a kada pocnu da se kvare odrzavanje malo skuplje.
Za 336 cena ide 2700-3200e pa ko koga zavrne.

Pitanje za one koji nesto znaju o presi jd.336 i koliko moze da kosta.

Dosta brza presa i velikog je ucinka. Kada je budes uzimao obrati paznju na leazjeve, oni su dosta skupa stavka jer nisu standardni vec unutrasnji precnik lezaja je u obliku sestougla, a ne kruga. Proveri da li imaju lufta. Sledeca stavka su petljaci, a reduktor nisam cuo da je nekome stradao. U ostalom to su masine koje se ne kvare puno, redovno podmazivanje i vozi. Delovi umeju biti skupi ali se retko manjaju. Posedujem presu JD 342 vec 10 godina i znam sta pricam. Odrzavanje za nju dosada me je kostalo oko 400 eura, ukljucujuci zamenu obe gume, ali ona nikada godisnje nije radila manje od 40 ha. Pa kada sve saberes odrzavanje i nije skupo.

- - - - - - - - - -

Evo i jednog korisnog snimka gde covek sve objasnjava sta treba proveriti na presi JD pre kupovine.

Remont jedne Claas prese.Slikana je zbog toga da se vide gubici kombajna.
ssl22974.jpg
ssl22975.jpg
ssl22976.jpg
ssl22977.jpg
ssl22978.jpg

Znak firme Claas potiče od ovog dela:
ssl22980.jpg
ssl22981.jpg

gde ima uzeti za welgericu povoljnih delova a pristojnog kvaliteta da ne deru kozu sa ledja ko botos ? , imao sam havariju pukne srednji disk, sto pomera dodavace spage i pukne mi spic hvataca spage . hteo da ukrcim njivu pa pograbio stapove od suncokreta , mislio ih popaliti ali nisu hteli da gore i reko pobaliracu pa cu dati nekom za grejanje dobro i njima a i meni i woof , kad se nisam slogirao kad sam video . nikad nista sem deteline , slame i soje nije balirala i evo uzmem ovo sra.e i havariju namestim

kod botosa hvatac spage je 90 eur + oko 70 eur disk

gledam u juselu hvatac spage 2200 din pa mi nije jasno , ne treba mi ni neka sklj roba al ni sisanje ,

Danas sam balirao sarovinu i desetak puta mi se desilo da na petljacu ostane vezivo, nesto nije htelo da ga smakne, i ta strana ostane nevezana, jos se upetlja jedva ga skinem sa petljaca.Nabalirao sam cetri-pet hiljada bala sarovine i nije mi se to desavalo do danas.Mozda neko zna u cemu je problem.

- - - - - - - - - -

I da, presa je MF 20.8

gde ima uzeti za welgericu povoljnih delova a pristojnog kvaliteta da ne deru kozu sa ledja ko botos ? , imao sam havariju pukne srednji disk, sto pomera dodavace spage i pukne mi spic hvataca spage . hteo da ukrcim njivu pa pograbio stapove od suncokreta , mislio ih popaliti ali nisu hteli da gore i reko pobaliracu pa cu dati nekom za grejanje dobro i njima a i meni i woof , kad se nisam slogirao kad sam video . nikad nista sem deteline , slame i soje nije balirala i evo uzmem ovo sra.e i havariju namestim

kod botosa hvatac spage je 90 eur + oko 70 eur disk

gledam u juselu hvatac spage 2200 din pa mi nije jasno , ne treba mi ni neka sklj roba al ni sisanje ,
Indija nena 022/552-079
poljometal Ratkovo 064/1848247

Danas sam balirao sarovinu i desetak puta mi se desilo da na petljacu ostane vezivo, nesto nije htelo da ga smakne, i ta strana ostane nevezana, jos se upetlja jedva ga skinem sa petljaca.Nabalirao sam cetri-pet hiljada bala sarovine i nije mi se to desavalo do danas.Mozda neko zna u cemu je problem.

- - - - - - - - - -

I da, presa je MF 20.8

Jesu li kod tebe mali planetarni vezači? Ako jesu, i mene na MF14 isto to ponekad zeza. Dodje joj da radi savršeno, 100-200 bala (nemam mnogo zemlje) odradi kao cigle i onda krene da zeza, zapetlja se sav petljač u kanap, to počupa i počistim i opet radi kao sat. Pojma nema zašto to radi a na planetarnim vezačima nema ni šta da se podešava sem onog zavrtnja sa oprugom sa donje strane a on reguliše kako diskovi drže kanap. Provjeri da ti se nožić nije istupio, kod mene je bio tup, RatkoPa me na to uputio, naoštrio sam ga i posle je radila dobro mada opet zna da joj dodje da zeza.

Jesu li kod tebe mali planetarni vezači? Ako jesu, i mene na MF14 isto to ponekad zeza. Dodje joj da radi savršeno, 100-200 bala (nemam mnogo zemlje) odradi kao cigle i onda krene da zeza, zapetlja se sav petljač u kanap, to počupa i počistim i opet radi kao sat. Pojma nema zašto to radi a na planetarnim vezačima nema ni šta da se podešava sem onog zavrtnja sa oprugom sa donje strane a on reguliše kako diskovi drže kanap. Provjeri da ti se nožić nije istupio, kod mene je bio tup, RatkoPa me na to uputio, naoštrio sam ga i posle je radila dobro mada opet zna da joj dodje da zeza.

Isti slucaj je i sa RS petljacima. U sasini se desi da ne skine kanap. Kada ocistis posle radi bez ikakvih problema.

Postoji i podesavanje nozica i itekako je vazno za to sto se tebi desava............

Drago mi je da sam naleteo na temu,nemam presu,balira mi jedan rodjak,i kad smo ove godine krenuli da baliramo sojinu slamu nece da spadnje kanap sa tog petljaca,nabija masu dok ne puke kanap,jednostavno nece da sklizne.problem smo nasli u kanapu,potopili smo ga u vodu na par minuta i posle se ni jedna nije odvezala,ovo mu se desilo samo u sojinoj slami koja je izuzetno suva,detelina valjda unese nesto vlage u sam kanap i nema problema.

Nazad
Vrh